Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Harstad IBK" atgriežas Norvēģijas virslīgā

"Harstad IBK" atgriežas Norvēģijas virslīgā
Ritvars Bērziņš
Foto: assisten.no

Izceļoties ar četriem vārtu guvumiem, Ritvars Bērziņš bija viens no galvenajiem "vaininiekiem", lai atgrieztu "Harstad IBK" florbola klubu Norvēģijas valsts spēcīgākajā līgā. Šveices stiprākajā līgā vietu saglabājis Jānis Rajeckis, bet Kristaps Vaičis ar komandas biedriem var būt drošs par palikšanu Vācijas stiprākajā līgā.

Krūmiņš soli no fināla
Trešo uzvaru Somijas Elites līgas pusfināla turnīra sērijā izcīnījis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP', kas savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:1, 0:1, 3:0) pieveica "Happee" vienību, tādējādi sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām panākot 3:1 vadību un nonākot vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas lielajā finālā. Uzvarējuši pirmajās divās spēlēs papildlaikā, trešajā mačā "Nokian KrP" cieta bezierunu kapitulāciju, taču savā laukumā spēja saņemties, trešajā periodā nodrošinot panākumu. Krūmiņš šajā spēlē cīnījās komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.

Uzvarot ceturto maču pēc kārtas, "Jets" saglabā vietu NLA
Vietu Šveices spēcīgākajā florbola līgā nosargājis Jāņa Rajecka pārstāvētais un Arto Rīhimeki trenētais "Kloten-Bulach Jets". Pārspēļu sērijā pret "Unihockey Basel Regio" tika zaudēta pirmā spēle, bet tai sekoja panākumi četros mačos pēc kārtas. Piektajā spēlē viesos "Jets" ātri nonāca iedzinējos ar 0:3, taču turpinājumā spēja lauzt cīņas gaitu, spēlē izvirzoties vadībā ar 6:4. Mača izskaņā pieredzējušais Patriks Mendelins vēl spēja sadeldēt rezultātu līdz minimumam, bet izglābties mājiniekiem tā arī neizdevās. Ne bez izbīļa, bet vieta spēcīgāko pulkā "Jets" komandai ir saglabāta. Rajeckis sezonas pēdējā spēlē ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās.

"Harstad IBK" izsēj pārsvaru, taču iekļūst Elites līgā
Pēc vienas sezonas pārtraukuma vietu Norvēģijas spēcīgākajā līgā atguvis "Harstad IBK", kuru rindās jau ierasts vadošās lomas spēlē latviešu florbolisti. Pēdējā kvalifikācijas kārtā četru komandu konkurencē vajadzēja izcīnīt vismaz trešo vietu. Pirmajā dienā uzvarot vienus no oponentiem, tika sperts ļoti plats solis, lai iekļūtu stiprāko pulkā. Otrajā spēlē tika piedzīvota neveiksme, līdz ar to pēdējā spēlē bija nepieciešams labs sniegums pret "NOR 92" komandu. Spēles lielāko daļu "Harstad" bija vadībā (tostarp ar 4:1 otrajā periodā un 5:4, sākoties noslēdzošajai trešdaļai), taču panākumu izcīnīt neizdevās. Mačs noslēdzās ar neizšķirtu 5:5 (3:1, 2:3, 0:1) rezultātu, ar ko gan izrādījās pietiekami, lai "Harstad IBK" nodrošinātu trešo vietu un iekļūšanu spēcīgāko komandu pulkā nākamajā sezonā. Pēdējā mačā ar četriem vārtu guvumiem izcēlās Ritvars Bērziņš, kamēr Tomam Kirmužam vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Piespēli izdarīja arī Kaspars Grundšteins un vārtsargs Mareks Belousovs, kurš kopumā tika galā ar 28 no 33 pretinieku metieniem.

Vaičim vēl viens vārtu guvums un saglabāta vieta Bundeslīgā
Vietu Vācijas spēcīgākajā florbola līgā spējis saglabāt Kristapa Vaiča pārstāvētais "BAT Berlin", kas pēdējā mačā savā laukumā nepilnu 100 līdzjutēju klātbūtnē ar rezultātu 5:1 (0:0, 3:1, 2:0) apspēlēja "TV Schriesheim" vienību. Latviešu florbolists mača vidū izcēlās ar vārtu guvumu, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošais raidījums, jo viņš panāca 2:1 savas komandas labā. Sērijā līdz kādas komandas divām uzvarām "BAT Berlin" bija pārāki ar rezultātu 2:1.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.