Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Isjominai vēl četri punkti Norvēģijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Isjominai vēl četri punkti Norvēģijā
Diāna Isjomina
Foto: Rune Halvorsen

Norvēģijas sieviešu florbola Elites līgā ar kārtējo rezultatīvo spēli izcēlusies Diāna Isjomina, sakrājot četrus punktus, kas sekmēja komandas pārliecinošu 8:0 uzvaru. Neveiksmīgas spēles mūsu somu junioriem, kā arī leģionāriem zemāka līmeņa turnīros.

Isjominai četri punkti sausajā uzvarā
Rezultatīvu maču Norvēģijas sieviešu Elites līgā aizvadījušas abas latviešu leģionāres, Diānai Isjominai izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm, bet Līgai Garklāvai tiekot pie viena precīza metiena un vienas rezultatīvas piespēles. Latvietes bija rezultatīvākās savas "Grei" komandas rindās spēlē, kurā vienība savā laukumā pārliecinoši ar 8:0 (4:0, 2:0, 2:0) apspēlēja "BMIL" vienību. Komandai tā bija astotā uzvara tikpat spēlēs, kas ļauj pārliecinoši atrasties turnīra tabulas galvgalī. Isjomina šosezon sakrājusi jau 20 (9+11) rezultativitātes punktus, bet Garklāvas rēķinā ir 13 (7+6) punkti.

Orstem smaga sagrāve zaudē arī Mētra
Somijas junioru čempionāta Elites līgā smagu sagrāvi piedzīvojis Ralfa Orstes pārstāvētais "LaSB", kas viesos ar 2:11 (1:5, 0:2 1:4) cieta sagrāvi pret pēdējā vietā esošo "EraViikingit" vienīgu, kurai tā bija pirmā uzvara turnīrā. Ralfs Orste ierasti spēlēja komandas pirmajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Deviņās aizvadītajās spēlēs latviešu aizsargs izcēlies ar 6 (4+2) rezultativitātes punktiem.

Citā spēlē otro neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja nesenie tabulas līderi "Steelers", kas ar latviešu aizsargu Ulvi Mētru ierindā savā laukumā ar rezultātu 4:8 (1:0, 0:5, 3:3) piekāpās "Nokian KrP" vienībai. Mētra spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Šosezon latviešu aizsargs aizvadījis deviņas spēles, tajās tiekot pie 3 (1+2) rezultativitātes punktiem.

Hartmanim izdodas pārtraukt neveiksmju sēriju
Pēc piedzīvotiem diviem zaudējumiem uzvaru Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā izcīnījis Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas savā laukumā ar rezultātu 6:3 (1:1, 2:1, 3:1) tika galā ar "SC Hawks" komandu. Latviešu florbolists darbojās savas komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Ar izcīnītiem 13 punktiem PSS komanda turnīra tabulā pašlaik ieņem sesto vietu, bet Hartmanis sešās aizvadītajās spēlēs ticis pie trim vārtu guvumiem.

Eglītim neveiksme pret citu latviešu pārstāvēto klubu
Norvēģijas florbola čempionāta 1.divīzijā zaudējumu piedzīvojis Edmunda Eglīša pārstāvētais "Ajer", kas viesos ar rezultātu 5:10 (1:4, 1:3, 3:3) piedzīvoja neveiksmi pret "Valerenga" komandu, kuru pieteikumā ir Jānis Slaidiņš un Raitis Lapsiņš. Tiesa, Valerengas komandas latvieši pēdējās spēlēs nav devušies laukumā savas komandas sastāvā. Tikmēr Eglītis šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem.

Ivo Pats rezultatīvs Norvēģijas otrajā divīzijā
Norvēģijas florbola čempionāta 2.divīzijā (trešā spēcīgākā) lieliski sezonas pirmajā spēlē nospēlējis Ivo Pats, gūstot trīs vārtus, kā arī izdarot vienu rezultatīvu piespēli. Tas viņa pārstāvētajam "Fjellkameratene IL 1" ļāva savā laukumā pārliecinoši ar 8:0 (6:0, 1:0, 1:0) pieveikt "Nordasgrenda Innebandyklubb" vienību. Dāvis Liepiņš un Mārtiņš Holšteins palika bez rezultativitātes punktiem. Turpinājumā latviešu pārstāvētā vienība viesos ar 4:3 (2:1, 0:1, 2:1) pieveica Holšteina un Liepiņa bijušo komandu "Djerv", Holšteinam aizvadot pārliecinošu spēli vārtos, bet Liepiņam un Patam atzīmējoties ar rezultatīvām piespēlēm. Arī trešajā kārtā viss latviešu trio pielika roku, lai komanda turpinātu panākumu sēriju. Holšteins turpināja sekmīgi darboties vārtos, Pats guva vārtus un izdarīja divas piespēles, bet Liepiņam viens precīzs metiens, kas nodrošināja 5:3 (1:1, 1:1, 3:1) uzvaru viesos pār "SOreide Idrettslag" komandu. Visbeidzot, ceturtajā kārtā komandai pietrūka nepilnas divas minūtes, lai izcīnītu ceturto uzvaru, jo tika spēlēts neizšķirti 5:5 (1:3, 1:1, 3:1) ar BSI komandu. Šajā cīņā Pats guva divus vārtus, bet Guntis Briška, aizvadot pirmo spēli, palika bez rezultativitātes punktiem.