Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Biļinska: "Tic, tac, toe un bumbiņa tukšos vārtos!"

Biļinska: "Tic, tac, toe un bumbiņa tukšos vārtos!"
Luīze Biļinska pirmos vārtus sezonā guva pēc vairākuma izspēles

Zviedrijas florbola Superlīgā pie pirmā panākuma izdevies tikt Luīzes Biļinskas pārstāvētajam "Karlstad IBF", ar vārtu guvumu izceļoties arī latviešu florbolistei. Šveicē ar divām piespēlēm atzīmējies Renāts Degins, bet Nīderlandes čempionvienības rindas papildinājis Gatis Gailītis, izceļoties ar rezultatīvu sniegumu.

Pie pirmās uzvaras Zviedrijas florbola Superlīgā šajā sezonā izdevies tikt Luīzes Biļinskas pārstāvētajam "Karlstad IBF", kas viesos ar rezultātu 5:4 (0:3, 2:0, 3:1) pieveica vairākkārtējo Zviedrijas čempionvienību IKSU. Spēles gaitā Karlstades klubs nonāca iedzinējos ar trīs vārtu deficītu, taču prata lauzt mača gaitu un izcīnīt panākumu. Piecas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām savus pirmos vārtus sezonā guva arī Latvijas florbola uzbrucēja Luīze Biļinska.

"Vārtus guvu skaitliskajā vairākumā. Sanāca ļoti labi izspēlēt – tic, tac to – visas spēlētājas pieskārās bumbiņai un beigās atlika iesist to tukšos vārtos. Uzskatu, ka šajā cīņā bijām labākas spēlē pie bortiem, turklāt komandā valdīja laba enerģija un spējām uzvarēt, neskatoties uz to, ka pēc pirmā perioda nonācām zaudētājos ar 0:3. Gribējām vairāk uzvarēt par pretiniecēm, turklāt aizvadījām arī labu treniņnedēļu kopš turnīra pirmās spēles," sarunā ar Sportacentrs.com atzina Biļinska.

Pēc divām spēļu kārtām "Karlstad IBF" ar trim izcīnītajiem punktiem atrodas devītajā vietā, bet nākamo maču aizvadīs 24. septembrī, savā laukumā uzņemot vēl vienu no līgas vadošajām komandām "Pixbo Wallenstam IBK", kas šo sezonu sākusi ar diviem panākumiem.

Deginam divas rezultatīvas piespēles
Otro uzvaru divās aizvadītajās spēlēs Šveices U-21B turnīrā izcīnījis Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas viesos rezultatīvā spēlē ar 11:7 (4:3, 5:2, 2:2) pieveica "Bulach Floorball" komandu. Lielisku maču aizvadīja arī Latvijas U-19 izlases spēlētājs, kurš mača septītajā minūtē asistēja komandas pirmajos gūtajos vārtos, bet perioda izskaņā izdarīja vēl vienu piespēli partnerim, kurš tobrīd panāca 4:3 vadību. Līdz spēles vidum rezultāts pieauga līdzīgi, taču tad "Floorball Thurgau" veica izšķirošo izrāvienu, panākot 9:4 un atlikušais spēles laiks bija formalitāšu nokārtošana. Deginam šie bija pirmie divi punkti Šveicē, bet klubs ar sešiem punktiem turnīra tabulā atrodas pirmajā pozīcijā. Nākamo cīņu klubs aizvadīs 1. oktobrī, kad savā laukumā uzņems piektajā vietā esošo "Unihockey Aargau United".

Nīderlandē latviešu kļūst arvien vairāk
Pēdējos gados arvien vairāk latviešu florbolistu piedalās Nīderlandes florbola līgā. Šosezon viens no tādiem ir Irlavas florbola audzēknis Rihards Krupinskis, kurš pievienojies HSK komandai, kas spēlē valsts spēcīgākajā līgā. Turnīra ievadā Rihards palika bez punktu guvumiem mačā, kurā viņa pārstāvētais klubs viesos spēlēja neizšķirti ar "Blue Falcons". Savukārt turnīra otrajā kārtā irlavnieks bija viens no galvenajiem panākuma kaldinātājiem cīņā pret "Hot Flames", kuri tika apspēlēti ar 4:3. Krupinskis ar rezultatīvu piespēli mača 28.minūtē palīdzēja partnerim sadeldēt rezultāta starpību līdz 2:3, bet 13 minūtes pirms mača beigām tieši latvietis guva mača uzvaras vārtus.

Viena no garākajām karjerām šajā valstī ir Gatim Gailītim, kurš pārsvarā gan spēlējis otrajā spēcīgākajā līgā, pērn ar FC "Breda" debitējot spēcīgākajā čempionātā. Klubam gan sekmes bija vājas un starpsezonu periodā Gailītis pievienojies šīs valsts čempionvienībai "UHC Utrecht". Jauno sezonu čempioni sāka ar 16:0 graujošu uzvaru pār "Messed Up", latvietim gūstot vienus vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles. Otrās kārtas spēlē viesos pret "FB Agents" panākums nāca jau krietni grūtākā spēlē, taču uzvara tika izcīnīta ar rezultātu 8:6 (4:2, 3:1, 1:3). Šajā mačā Gailītim viena rezultatīva piespēle. Pēc divām spēļu kārtām "UFC Utrecht" palikusi vienīgā komanda, kas izcīnījusi maksimālo punktu skaitu, likumsakarīgi atrodoties čempionāta galvgalī.

Stūrem trešā sagrāve
Ļoti uzkrītoša atšķirība novērojama starp Dānijas virslīgas vadošajiem klubiem un Eduarda Stūres pārstāvēto AFK, kuri šosezon debitē virslīgā, pateicoties pērnās sezonas labajām sekmēm 1.divīzijā. Sezonas trešajā spēlē AFK nespēja izvairīties no trešās sagrāves, šoreiz savā laukumā ar 1:7 (0:2, 0:1, 1:4) kapitulējot "Rodovre" klubam. Šī kļuva par pirmo spēli, kurā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās latviešu florbolistes, spēles protokolā atzīmējoties ar divu minūšu noraidījumu, kuru gan pretinieks nespēja pārvērst vārtu guvumā. Trijās spēlēs AFK piedzīvojuši trīs zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 10:37, ieņemot pēdējo vietu turnīra tabulā. Nākamais mačs ieplānots 30. septembrī, kad viesos jātiekas ar "Copenhagen FC", kuri divās spēlēs izcīnījuši divas uzvaras, atrodoties tabulas galvgalī.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.