Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ar skaistu metienu devītniekā Isjomina nodrošina uzvaru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ar skaistu metienu devītniekā Isjomina nodrošina uzvaru
Diāna Isjomina
Foto: Sveiva IBK

Norvēģijas sieviešu florbola čempionātā dramatisku uzvaru izdevies izcīnīt Diānas Isjominas pārstāvētajam "Sveiva", 40 sekundes pirms mača beigām latvietei iemetot izšķirošos vārtus. Somijā pozitīva spēle Andrim Blumbaham, savukārt Zviedrijā neveiksmes cieta Laumas Višņevskas, Toma Bitmaņa un Jakoba Karlsona pārstāvētās komandas. Tāpat kā Toms Kirmužs ar komandas biedriem Norvēģijā.

Isjominai dramatiska uzvara sezonas ievadā
Norvēģijas florbola čempionāts sākās jau iepriekšējā nedēļas nogalē, bet Diānas Isjominas pārstāvētā Norvēģijas čempionvienība "Sveiva" pirmo spēli aizvadīja vien tagad sacenšoties ar BMIL spēlētājām. Cīņa izvērtās negaidīti spraiga, ko gan var izskaidrot ar to, ka "Sveiva" komandas otrā maiņa sastāvēja pārsvarā no junioru spēlētājām, jo vairākas spēlētājas ir saslimušas un nevarēja doties laukumā. Skaidrs, ka lielākais darba apjoms līdz ar to bija pirmās maiņas spēlētājām, tostarp Latvijas izlases uzbrucējai. Pēdējā trešdaļā uzbrukumā mainījās tikai trīs spēlētājas, latviete guva vienus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, bet "Sveiva" izrāva uzvaru ar rezultātu 6:5. Uzvaras vārti tika gūti 40 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad ļoti skaistus vārtus guva tieši Isjomina, pavilka bumbiņu garām visām sedzējām un iemeta augšējā devītniekā. Visus sešus "Sveiva" vārtus guva pirmās maiņas spēlētājas. Pašlaik "Sveiva" ar trim punktiem atrodas ceturtajā vietā turnīra tabulā un nākamo spēli aizvadīs 12.oktobrī viesos pret "Gjellerasen".

Blumbaham +4 koeficients graujošā uzvarā
Pie pirmās uzvaras Somijas Elites līgā izdevies tikt Andrim Blumbaham un viņa pārstāvētajam "Steelers", kas savā laukumā neatstāja nekādas cerības "M-Team" komandai, sagraujot to ar rezultātu 14:6 (4:3, 6:1, 4:2). Talsinieks spēlēja savas komandas trešajā aizsargu pārī, pie rezultativitātes punktiem netiekot, taču uzrādot lielisku plus/mīnus koeficientu, esot laukumā pie četriem gūtajiem vārtiem un ne reizes neesot laukumā, kad izcēlās pretinieki. Līdz ar to šosezon Blumbaham divās spēlēs lietderības koeficients ir +3 (5:2), kas pašlaik ir septītais labākais rādītājs komandā. Pēc izcīnītajiem diviem punktiem "Steelers" pakāpušies uz sesto vietu, bet nākamo maču aizvadīs 25.septembrī viesos pret pēdējā vietā esošo "SalBa", kas sākuši ar divām neveiksmēm.

Višņevska atvaira 13 no 15 metieniem, komandai neveiksme
Zaudējumu Zviedrijas Allsvenskan florbola līgā piedzīvojis Laumas Višņevskas pārstāvētais "Sundsvalls IBF" kas savā laukumā ar rezultātu 1:3 (1:0, 0:0, 0:3) piekāpās "KAIS Mora UIF" florbolistēm, neveiksmīgi nospēlējot trešo trešdaļu. Lauma Višņevska tika galā ar 13 no 15 pretinieču metieniem. Kā atzina Višņevska, tad pirmie divi periodi tika aizvadīti labā līmenī, bet uz trešo periodu meitenes izgāja tā kā aizmigušas. Pirmie vārti tika gūti brīdī, kad daudzas spēlētājas sedza metienu, taču bumbiņa nonāca līdz vārtiem un latviete metienu neredzēja. Otrie vārti tika ielaisti skaitliskajā mazākumā, kad bumbiņa no savas komandas biedrenes pleca ielidoja augšējā stūrī.Trešā bumbiņa vārtos ielidoja jau mača pašā izskaņā, kad latviete bija nomainīta pret sesto laukuma spēlētāju. Divās spēļu kārtās "Sundsvalls IBF" izcīnījušas vienu punktu, kas Ziemeļu reģiona turnīra tabulā astoņu komandu konkurencē dod piekto pozīciju. Nākamā spēle komandai paredzēta jau svētdien, kad savā laukumā jāuzņem "IBF Falun".

Kirmužam vēl viena minimāla neveiksme
Otro minimālo zaudējumu divās spēlēs Norvēģijas virslīgā piedzīvojis Toma Kirmuža pārstāvētais "Harstad IBK", kas viesos ar 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) piekāpās "Haugerud" florbolistiem. Pirmajā kārtā Kirmuža komanda cieta minimālu zaudējumu, kamēr "Haugerud" iedzīvojās smagā sagrāvē. Šoreiz cīņa bija daudz spraigāka, bet latvieša pārstāvētajai komandai līdz uzvarai pietrūka. Trešajā trešdaļā Kirmužs ar precīzu metienu sadeldēja rezultāta starpību līdz minimumam, "Harstad" pēdējā minūtē mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču izlīdzinājumu panākt neizdevās un nācās piedzīvot otro neveiksmi. Pēc divām spēļu kārtām "Harstad" rēķinā punkti nav un tas dod devīto vietu turnīra tabulā. Latvieša rēķinā divos mačos ir 2 (2+0) rezultativitātes punkti un nākamo spēli aizvadīs jau 25. Septembrī, tiekoties ar "Sveiva".

Bitmanim noraidījums un otrais zaudējums
Otro zaudējumu Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā piedzīvojis Toma Bitmaņa pārstāvētais "IBK Sundsvall", kas savā laukumā ar rezultātu 2:5 (1:3, 1:2, 0:0) piekāpās "Gamla Stan IBK" florbolistiem. Pēdējo sezonu rezultatīvākais Latvijas čempionāta spēlētājs pie rezultativitātes punktiem netika, otrajā periodā nopelnot divu minūšu noraidījumu, kuru gan konkurenti neprata pārvērst vārtu guvumā. Pēc neveiksmīgā sezonas starta "IBK Sundsvall" atrodas 11.vietā 12 komandu konkurencē, joprojām esot bez punktiem turnīra tabulā. Tiesa, jau svētdien šo neveiksmīgo startu būs iespēja labot, kad savā laukumā tiks uzņemta desmitajā vietā esošā "Skelleftea IBK".

Karlsonam rezultatīva piespēle
Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā otro zaudējumu divos mačos piedzīvojis Jakoba Karlsona pārstāvētais "Kumla IBK", kas šoreiz viesos ar rezultātu 4:7 (0:4, 3:2, 1:1) piekāpās "GS 86 AIF" florbolistiem. Neveiksmīgi tika aizvadīta pirmās trešdaļas otrā puse, kad nepilnu četru minūšu laikā tika zaudēti četri vārti. Otrajā periodā Karlsons izcēlās ar rezultatīvu piespēli, kā arī divām soda minūtēm par protestēšanu. Sezonā kopumā Karlsonam pašlaik 2 (0+2) rezultativitātes punkti. Allsvenskan līgā "Orebro IBF" komandas sastāvā Karlsons pašlaik šosezon vēl nav aizvadījis nevienu maču. Zaudējot abos mačos, "Kumla IBK" pašlaik atrodas pēdējā 12.vietā savā grupā.