Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam uzvaras vārti, Pavlovskas klubs kļūst par līderi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam uzvaras vārti, Pavlovskas klubs kļūst par līderi
Elizabete Pavlovska (#23) aizsardzībā
Foto: Juhani Järvenpää

Lieliskas sekmes latviešu flrobolistiem Somijas vadošajās līgās. Morics Krūmiņš ticis pie uzvaras vārtiem vīru konkurencē, kamēr Elizabetes Pavlovskas pārstāvētā vienība pēc kārtās uzvaras kļuvusi par visa čempionātā līdervienību.

Krūmiņam uzvaras vārtu guvums

Trešo uzvaru pēc kārtas Somijas spēcīgākajā florbola turnīrā izcīnījis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas aizraujošā cīņā ar 9:8 (4:2, 3:2, 2:4) pieveica "Oilers" florbolistus. Cīņas vidū rezultāts bija neizšķirts 4:4, taču tad mājinieki īsā laikā guva trīs vārtus, iekrājot pārsvaru. Viesi tuvojās rezultātā, bet 63 sekundes pirms pamatlaika beigām Krūmiņš iemeta bumbiņu tukšos vārtos, tādējādi izdarot savu piekto rezultatīvo metienu sezonā. Pēdējās sekundēs viesi vēl pietuvojās viena precīza metiena attālumā, taču par punktiem pacīnīties neizdevās. Spēlējot pirmajā maiņā, Krūmiņš cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Pēc izcīnītās uzvaras "Nokian KrP" turnīra tabulā turpina saglabāt otro vietu, atpaliekot vien no perfektā "Classic".

Trekše turpina rezultatīvo sēriju

Somijas florbola čempionāta otrajā stiprākajā turnīrā trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījis Pētera Trekšes pārstāvētais "Koovee". Kārtējā spēlē vienība viesos ar rezultātu 14:3 (5:0, 3:2, 6:1) tika galā ar "EV Akatemia". Arī latviešu florbolists turpina spēlēt rezultatīvi, atzīmējoties ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, cīņu noslēdzot ar pozitīvu (+4) lietderības koeficientu. Pēc vairākām sekmīgi aizvadītām spēlēm "Koovee" pakāpusies uz piekto vietu turnīra tabulā.

Garklāva iemet bijušajam klubam

Norvēģijas spēcīgākajā florbola čempionātā dāmām ar vārtu guvumu atzīmējusies Līga Garklāva, kura iemetusi vienu bumbiņu sava bijušā kluba "Grei" vārtos. Diemžēl tas nav līdzējis čempionāta pastarītēm pacīnīties par panākumu, savās mājās piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 4:11 (3:3, 0:4, 1:4). Tieši Garklāva pēc piecām nospēlētām minūtēm atklāja cīņas rezultātu un pirmā trešdaļa kopumā aizritēja līdzvērtīgā spēlē, tomēr turpinājumā laukumā dominēja viešņas. Garklāva šīs sezonas septiņās aizvadītajās spēlēs atzīmējusies ar 6 (5+1) rezultativitātes punktiem.

Pavlovskas vienība Somijas čempionāta vadībā

Somijas florbola spēcīgākajā līgā pie pārliecinošas uzvaras savās mājās ticis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas ar rezultātu 10:3 (2:1, 2:1, 6:1) apspēlēja "EraViikingit" vienību. Latvijas izlases spēlētāja šoreiz darbojās trešajā aizsardzības pārī, ar rezultativitātes darbībām neizceļoties un maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. Pēc izcīnītā panākuma SSRA ar 22 punktiem 12 spēlēs pakāpusies uz turnīra tabulas līderpozīciju. Tiesa, tikai par punktu atpaliek uzreiz trīs konkurentes. Līdz regulārās sezonas beigām Somijas Elites līgā atlikušas deviņas spēļu kārtas.

Mihailova komanda turpina pārliecinoši

Vēl pāris līmeņus zemāk spēlē Adrians Mihailovs, kurš pārstāv "TPS-3" vienību Somijas 3.divīzijas turnīrā. Kārtējās divās spēlēs komanda iekrājusi vēl četrus punktus. Vispirms ar rezultātu 7:4 (3:1, 2:1, 2:2) pieveica TPS, bet pēc īsa atpūtas brīža ar 7:1 (4:0, 1:1, 2:0) tika uzvarēta arī TVA vienība. Mihailovs abās spēlēs bija savas komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Ar sešās spēlēs izcīnītām sešām uzvarām vienība iekārtojusies savas grupas galvgalī, turpinot bruģēt ceļu uz līmeņa ziņā augstāku turnīru.