Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš, Biļinska un Karlsons izceļas ar vārtu guvumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš, Biļinska un Karlsons izceļas ar vārtu guvumiem
Morics Krūmiņš
Foto: Salibandyliiga

Somijas Elites līgā ceturtos vārtus šosezon guvis Morics Krūmiņš, bet Luīze Biļinska Zviedrijā turpina gan mest vārtus, gan izdarīt piespēles. Pie precīza metiena Zviedrijā ticis arī Jakobs Karlsons.

Krūmiņam uzvara pirms pasaules čempionāta, Blumbahs nespēlē
Ar vārtu guvumu Somijas Elites līgā izcēlies Morics Krūmiņš, kura pārstāvētais "Nokian KrP" viesos ar rezultātu 7:4 (2:1, 2:2, 3:1) apspēlēja pēdējā vietā esošo "M-Team". Uzvarētāju rindās ar pieciem vārtu guvumiem izcēlās Henri Johansons, bet vieni vārti arī Krūmiņam, kurš šoreiz spēlēja savas komandas otrajā aizsargu pārī, kuram arī pozitīvs lietderības koeficients (+1, 2:1). Sezonā kopumā cēsniekam 10 (4+6) punkti un pozitīva lietderība (+3; 31:28). Komanda ar 15 punktiem 12 spēlēs atrodas piektajā vietā, bet nākamā cīna paredzēta vien pēc pasaules čempionāta 20.decembrī.

Citā spēlē laukumā nav devies Andris Blumbahs, kura pārstāvētais "Steelers" piedzīvojis vēl vienu zaudējumu ļoti svarīgā mačā, savā laukumā ar 5:8 (2:4, 1:3, 2:1) zaudēja citai komandai, kas cīnās par vietas saglabāšanu līgā "Koovee". Līdz ar to talsinieka komanda bez uzvarām ir jau deviņas spēles, turnīra tabulā atkrītot uz 13.vietu 14 komandu konkurencē, par diviem punktiem atpaliekot no pēdējiem pretiniekiem, bet 11.vietā esošais OLS ir piecu punktu attālumā.

Biļinskai vārti un piespēle sagrāvē
Zviedrijas sieviešu Superlīgā smaga 5:15 (1:5, 2:5, 2:5) sagrāve Luīzes Biļinskas pārstāvētajam "Karlstad IBK", kas viesos atzina čempionāta pārliecinošo līderu IKSU pārākumu. Latvijas izlases uzbrucēja šajā spēlē izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Biļinska deviņās spēlēs izcēlusies ar 15 (10+5) rezultativitātes punktiem, esot čempionāta 13.rezultatīvākā spēlētāja. Komanda pēc šīs neveiksmes atkāpusies uz devīto vietu turnīra tabulā, tiesa, tikpat punktu ir arī astotās vietas īpašniecei.

Garbares klubs izstājas no Šveices kausa
Šveices kausa ceturtdaļfinālā zaudējumu piedzīvojis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas savā laukumā ar 2:9 (0:2, 2:2, 0:5) piekāpās spēcīgajam "UHC Dietlikon". Garbare otrās trešdaļas izskaņā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, kuru pretinieces izmantoja, tobrīd panākot 4:2 vadību. Pēdējā trešdaļā viešņas guva vēl piecus bezatbildes vārtus, tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

Bitmaņa klubs izkrīt no vadošajām pozīcijām
Zviedrijas Allsvenskan līgā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Toma Bitmaņa "Granlo BK", kas viesos ar 3:9 (1:3, 2:4, 0:2), kapitulēja "Gavle GIK" komandai, kas pēc šī panākuma ar 20 punktiem pakāpās uz otro vietu turnīra tabulā, kamēr Bitmaņa klubs izkritis no vadošo komandu kvarteta, ar 18 punktiem atrodoties piektajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas. Bitmanis pēdējā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Karlsons tiek pie trešā vārtu guvuma
Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā ar vārtu guvumu izcēlies Jakobs Karlsons, kura pārstāvētais "Kumla IBK" viesos ar 2:5 (1:0, 0:5, 1:0) piekāpās "IBK Lidkoping" komandai, kas ir vieni no tiešajiem konkurentiem cīņā par vietas saglabāšanu šajā līgā. Latviešu izcelsmes florbolists ar vārtu guvumu izcēlās mača izskaņā, uzstādot spēles beigu rezultātu. Desmit aizvadītajās spēlēs viņa rēķinā 8 (3+5) rezultativitātes punkti, bet komanda ar septiņiem punktiem atkāpusies uz 11.vietu 12 komandu konkurencē.

Eglītim piektā neveiksme
Norvēģijas florbola čempionāta 1.idivīzijā piekto zaudējumu šīs sezonas piecās spēlēs piedzīvojis Edmunda Eglīša pārstāvētais "Brumunddal IBK", kas viesos ar 6:10 (2:2, 0:4, 4:4) atzina BVIF pārākumu. Valmieras florbola audzēknis šajā spēlē izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet piecos mačos izdevies sakrāt 2 (1+1) punktus.

Bitenieces komanda turpina pārliecinoši
Zviedrijas junioru līgā pārliecinoši turpina spēlēt Zanes Bitenieces pārstāvētais "IBK Lund F00", kas kārtējā spēlē viesos ar 7:3 (4:0, 2:1, 1:2) pieveica "Lomma FBC F99", tādējādi izcīnot sesto panākumu septiņās spēlēs, tādējādi nostiprinoties turnīra tabulas galvgalī. Jaunā latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem šajā mačā neizcēlās.

Paliekot rezervē, Ozoliņš izcīna uzvaru
Somijas junioru līgā pie uzvaras rezultatīvā spēlē izdevies tikt Klāva Ozoliņa pārstāvētajam "Classic", kas viesos ar 10:9 (4:3, 3:4, 3:2) apspēlēja "Happee", tādējādi turnīra tabulā ar 11 punktiem astoņās spēlēs pakāpušies uz otro vietu turnīra tabulā, par trim punktiem atpaliekot no "Rangers". Klāvs Ozoliņš bija iekļauts savas komandas ceturtajā maiņā.