Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš rezultatīvs, Rajeckis savainots, Garklāva un Isjomina līderpozīcijās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš rezultatīvs, Rajeckis savainots, Garklāva un Isjomina līderpozīcijās
Morics Krūmiņš
Foto: Anne Pohjonen

Somijas Elites līgā ar kārtējiem diviem punktiem izcēlies Morics Krūmiņš, kamēr Šveicē nelielā savainojumā iedzīvojies Jānis Rajeckis, esot spiests izlaist kārtējo maču. Norvēģijā lieliski turpina spēlēt Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas klubi, bet Toma Kirmuža rezultativitāte nav pietiekama, lai tiktu pie pirmajiem punktiem.

Krūmiņam divas piespēles un pārtraukta neveiksmju josla
Pēc diviem piedzīvotiem zaudējumiem Somijas Elites līgā pie panākuma izdevies tikt Morica Krūmiņa pārstāvētajam "Nokian KrP", kas viesos ar rezultātu 6:4 (1:2, 3:2, 2:0) apspēlēja "Happee" komandu. Rezultatīvu maču aizvadījis arī latviešu aizsargs, kurš turpina spēlēt pirmajā maiņā. Viņš asistēja komandas trešo un ceturto vārtu gūšanā, spēli pabeidzot ar divām rezultatīvām piespēlēm un neitrālu lietderības koeficientu (0; 3:3). Pēc izcīnītā panākuma "Nokian KrP" rēķinā ir desmit punkti astoņās spēlēs, kas ļauj atrasties sestajā vietā turnīra tabulā. Krūmiņš šajos mačos savācis 9 (3+6) rezultativitātes punktus un pozitīvu lietderības koeficientu (+3; 24:21). Nākamā cīņa komandai paredzēta 27.septembrī savā laukumā pret septītajā vietā esošo Turku TPS ar Arti Raitumu sastāvā.

Garklāvas un Isjominas komandām uzvaras un līderpozīcijas tabulā
Norvēģijas sieviešu Elites līgā sekmīgi turpina spēlēt Līgas Garklāvas pārstāvētais Ģrei", kas kārtējā cīņā savā laukumā ar rezultātu 5:2 (0:0, 1:0, 4:2) mača izskaņā nolauza "Bygdo Monolitten" komandas pretestību. Latviešu florboliste šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet pie trim vārtu guvumiem tika Elīne Dagestada. Ar desmit punktiem piecās spēlēs "Grei" komanda pakāpusies uz pirmo vietu turnīra tabulā.

Citā spēlē pie panākuma izdevās tikt Diānas Isjominas pārstāvētajam "Sveiva", kas viesos ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) apspēlēja "Sagene". Arī Isjomina šajā cīņā palika bez rezultativitātes punktiem, taču kā latviešu florboliste atzina portālam Sportacentrs.com, tad šī bija pirmā spēle pēc Eiropas kausiem, kurā viņa jutusies diezgan labi, jo pēdējā cīņā Vācijā nācās iedzīvoties muguras savainojumā. Arī komanda kopumā pamazām atgūstoties un sākot demonstrēt labāku sniegumu. Pēc izcīnītā panākuma "Sveiva" ar deviņiem punktiem četrās cīņās pakāpušās uz otro vietu.

Kirmužs turpina mest un zaudēt
Ja Norvēģijas sieviešu Elites līgā abi klubi ar latvietēm sastāvā atrodas tabulas galvgalī, tad vīriešu Elites līgā Toma Kirmuža pārstāvētais "Harstad IBK" turpina zaudēt visiem pēc kārtas. Kārtējā spēlē turnīra pastarīši uzņēma "Fredrikstad" komandu, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 5:8 (0:2, 1:1, 4:5). Kirmužs turpina spēlēt rezultatīvi, šajā cīņā izceļoties ar vārtu guvumu. Zaudējot visās astoņās spēlēs, "Harstad" ir vienīgā komanda bez punktiem turnīra tabulā, kas neļauj tikt augstāk par pēdējo vietu. Ļoti svarīga spēle Kirmužam ar komandas biedriem gaidāma 29. oktobrī, kad mājās jāuzņem pirmspēdējā vietā esošos "Sandnes".

Rajeckim savainojums, komanda zaudē līderiem
Šveices NLA līgā zaudējumu piedzīvojis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kas savā laukumā ar rezultātu 4:11 (0:1, 0:3, 4:7) piekāpās turnīra tabulas līderiem "SV Wiler Ersigen". Latviešu florbolists šajā cīņā gan nepiedalījās. Ceturtdienas treniņā Rajeckis savainojis pēdu, tādēļ nav bijis gatavs spēlēt par visiem simts procentiem. Tādēļ ir nolemts maču izlaist un savest kārtībā veselību. Turnīra tabulā "Jets" ar deviņiem punktiem astoņās cīņās atrodas astotajā pozīcijā, labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ apsteidzot "Floorball Koniz", ar kuriem 12. novembrī viesos tiksies nākamās kārtas spēlē.

Vaičim sagrāve pret līderiem
Mainīgām sekmēm Šveices NLB līgā turpina spēlēt Kristapa Vaiča pārstāvētais "Ad Astra Sarnen", kas kārtējā cīņā savā laukumā ar 2:9 (0:1, 1:3, 1:5) bija spiesti atzīt turnīra tabulas līdervienības "Zug United" pārākumu. Cūgas komandai šī bija astotā uzvara astoņās spēlēs un komanda ieņem pārliecinošu pirmo vietu. Tikmēr Vaiča klubs ar četrām uzvarām un četriem zaudējumiem atrodas piektajā vietā, par divu uzvaru tiesu atpaliekot no otrās vietas.

Karlsonam kārtējā neveiksme
Zviedrijas florbola 1.divīzijā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Jakoba Karlsona pārstāvētais "Kumla IBK", kas savā laukumā nerezultatīvā cīņā ar rezultātu 1:4 (0:2, 1:1, 0:1) piekāpās "Skoghalls IBK" spēlētājiem. Karlsons šajā cīņā pie rezultativitātes punktiem netika, bet komanda ar četriem punktiem sešās spēlēs atrodas desmitajā vietā.