Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Isjomina un Garklāva sezonu noslēdz ar sauso uzvaru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Isjomina un Garklāva sezonu noslēdz ar sauso uzvaru
Līga Garklāva (#91)
Foto: Rune Halvorsen, assisten.no

Norvēģijas čempionātu ar izcīnītu uzvaru noslēdzis Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei" klubs, kas pēdējā mačā savus vārtus nosargāja neskartus. Turnīra noslēgumā latvietes tikušas pie bronzas medaļām.

Isjomina un Garklāva turnīru noslēdz ar sauso uzvaru un trešo vietu
Cīņu par medaļām Norvēģijas čempionātā ar sauso 7:0 (2:0, 3:0, 2:0) uzvaru noslēdzis Diānas Isjominas un Līgas Garklāvas pārstāvētais "Grei", kas ar šādu rezultātu viesos apspēlēja "BMIL" vienību. Uzvarētājām Garklāva atzīmējās ar divām soda minūtēm un divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Isjomina galvenajos statistikas rādītājos neatzīmējās. Jau pirms šīs spēles "Grei" bija nodrošinājušas trešo vietu sezonas noslēguma kopvērtējumā, jo Norvēģijā nenotiek izslēgšanas turnīru cīņas. Diāna Isjomina ar 41 (23+18) punktu kļuva par čempionāta trešo rezultatīvāko spēlētāju, bet Līgas Garklāvas rēķinā 34 (19+15) punkti, kas viņai ļāva noslēgt labāko piecnieku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Lieki teikt, ka abas latvietes ir pārliecinoši rezultatīvākās savā komandā.

Krūmiņš regulāro sezonu noslēdz ar diviem noraidījumiem
Bez punktu guvumiem pēdējā Somijas Elites līgas regulārā čempionāta spēlē palicis Morics Krūmiņš, kura pārstāvētais "Nokian KrP" savā laukumā ar rezultātu 11:5 (5:0, 0:3, 6:2) pārliecinoši pieveica "SalBa" vienību. Latviešu florbolistam šī bija viena no neveiksmīgākajām cīņām, jo nācās palikt ne vien bez rezultativitātes punktiem, bet arī atzīmēties ar diviem noraidījumiem un noslēgt spēli ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Regulāro sezonu "Nokian KrP" noslēdza ar 39 punktiem ieņemot otro vietu. Krūmiņš 25 spēlēs sakrāja 32 (19+13) rezultativitātes punktus un +39 lietderību, kas bija labākais rādītājs komandā un sestais labākais visā līgā.

Garbare ar savām "burvēm" tuvojas pusfinālam
Arī otrajā Šveices NLA līgas ceturtdaļfināla spēlē pie panākuma ticis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf". Pēc 6:1 uzvaras pirmajā spēlē savā laukumā, otrajā spēlē viesos pret citu Bernes klubu "Unihockey Berner Oberland" uzvaru izdevās svinēt ar rezultātu 9:7 (3:3, 5:1, 1:3), izšķirošo pārsvaru iegūstot cīņas otrajā trešdaļā. Latviešu florboliste šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Pirmajā pusfinālā nerezultatīvs zaudējums
Cīņu par tikšanu Šveices spēcīgākajā līgā turpina Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau', kas aizkļuvis līdz pusfinālam, kurā jāsacenšas ar bijušo Kristapa Vaiča pārstāvēto "Ad Astra Sarnen". Pirmajā cīņā savā laukumā nācās piedzīvot zaudējumu nerezultatīvā spēlē ar 1:4 (0:0, 0:1, 1:3), vienīgos vārtus komandai gūstot vien piecas minūtes pirms mača beigām, kad rezultāts bija jau 0:4. Latviešu florbolists spēles beigās nopelnīja divu minūšu noraidījumu.

"Jets" izgāž trešo trešdaļu
Ceturtajā cīņā par vietas saglabāšanu Šveices NLA līgā neveiksmīgi aizvadījis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kas pēc divām trešdaļām atradās minimālā 3:2 vadībā pret "Waldkirch-St.Gallen", taču trešā perioda pirmajā minūtē rezultāts kļuva neizšķirts, bet atlikušajā laikā viesi guva vēl četrus vārtus, kas lika "Jets" komandai piedzīvot 3:7 (3:1, 0:1, 0:5) zaudējumu. Jānis Rajeckis zaudētāju rindās ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 2:2.

Deginam divi vārti pie vienaudžiem
Pirmajā izslēgšanas turnīra mačā Šveices NLB turnīrā ar diviem vārtu guvumiem un divu minūšu noraidījumu atzīmējies Renāts Degins, bet viņa pārstāvētais "Floorball Thurgau" savā laukumā pārliecinoši ar rezultātu 9:1 (1:0, 3:1, 5:0) apspēlēja "Floorball Fribourg", tādējādi sērijā līdz kādas komandas divām uzvarām ieliekot pamatu uzvarai sērijā.

Ozoliņam divas uzvaras pārspēlēs
Dienas pirmajā spēlē Somijas junioru līgā Klāvs Ozoliņš izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, sekmējot "Nokian KrP" komandas pārliecinošu 11:3 (2:1, 5:0, 4:2) uzvaru pār "Karhut" vienību. Tieši Ozoliņš, kurš spēlēja savas komandas trešajā maiņā, spēles astotajā minūtē ar rezultatīvu metienu atklāja rezultātu. Savukārt spēles 28.minūtē pēc latvieša piespēles rezultāts kļuva 7:1 viņa pārstāvētās komandas labā.

Pēc neilga atpūtas brīža "Nokian KrP" juniori devās laukumā atkārtoti, lai sacenstos ar "LoSB" vienību. Arī šajā mačā Ozoliņa pārstāvētais klubs svinēja uzvaru, pretiniekus apspēlējot ar rezultātu 6:2 (3:1, 3:1, 0:0). Šoreiz Ķekavas florbola audzēknis ar rezultatīvu sniegumu neizcēlās, trešajā periodā nopelnot divu minūšu noraidījumu.

Krupinskim rezultatīva piespēle Nīderlandē
Rezultatīvi savā pirmajā sezonā Nīderlandes spēcīgākajā līgā turpina spēlēt Rihards Krupinskis, kurš izdarījis rezultatīvu piespēli partnerim spēlē, kurā viņa pārstāvētais "HSK" savā laukumā ar rezultātu 6:4 (0:0, 5:2, 1:2) pieveica "FB Agents" vienību. Līdz šim 11 aizvadītajās spēlēs viņa rēķinā 18 (13+5) rezultativitātes punkti. Savukārt komanda ar 20 punktiem tabulā saglabā trešo vietu, vairs tikai par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no tikko pieveiktajiem konkurentiem.

Citā spēlē pie 10.uzvaras tikpat mačos tika Gata Gailīša pārstāvētais "UFC Utrecht", kas bez latvieša sastāvā ar 4:2 (1:1, 3:0, 0:1) pieveica Helvija Sebra pārstāvēto "Blue Falcons". Sebris zaudētāju rindās ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Kraujai zaudējums pēdējā cīņā
Pēdējo maču Nīderlandes virslīgas regulārajā turnīrā aizvadījis Lienes Kraujas pārstāvētais "HSK Agents", kas savā laukumā ar 2:3 (0:1, 2:0, 0:3) nerezultatīvā cīņā piekāpās "Sonics" vienībai. Latviešu florboliste, kura piedalījās vien ceturtajā cīņā, ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Regulāro turnīru "HSK Agents" ar 16 punktiem tomēr noslēdza trešajā vietā, "Sonics" komandu apsteidzot par vienu punktu. Līdz ar to par vietu finālā "HSK Agents" sacentīsies ar "Hot Flames", nevis "UFC Utrecht", kas uzvarējušas visās desmit regulārā turnīra spēlēs.