Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anim vārti Čehijas Superlīgā, Pavlovskas klubs šokē čempiones

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anim vārti Čehijas Superlīgā, Pavlovskas klubs šokē čempiones
SSRA ar Elizabeti Pavlovsku (#23) sastāvā
Foto: fliiga.com

Čehijas florbola čempionāta stiprākajā līgā ar pirmajiem gūtajiem vārtiem atzīmējies Daniels Anis, kamēr Somijas F-līgā pārsteigumu sarūpējusi Elizabetes Pavlovskas vienība, savās mājās pieveicot pašreizējās valsts čempiones. Tikmēr Norvēģijā par mača labāko spēlētāju atzīts Roberts Trepšs.

Anim pirmais vārtu guvums Čehijas Superlīgā

Lieliski Čehijas florbolā iejuties jaunais latviešu florbola talants Daniels Anis, kurš pagājušajā nedēļā atzīmējās ar četriem vārtu guvumiem Čehijas u-19 čempionāta spēlē, tādējādi sekmējot savas komandas uzvaru. Aizvadītajā nedēļas nogalē latvietis tika pie vārtu guvuma arī Čehijas vīriešu Superlīgā, izceļoties pret ļoti spēcīgko "Fat Pipe Florbal Chodov", kurus latvieša pārstāvētā komanda spēja pieveikt ar rezultātu 9:3 (1:1, 2:2, 6:0). Latviešu florbolists guva vārtus piecas minūtes pirms cīņas beigām, tobrīd panākot 8:3 savas komandas labā. Uzvarot sezonas pirmajās divās spēlēs "1. SC Tempish Vitkovice" iekārtojusies turnīra tabulas galvgalī.

Rezultatīvs arī Trekše

Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā arī šajā sezonā turpinās spēlēt Pēteris Trekše. Pārstāvot "Koovee" vienību cēsnieks sezonas atklāšanas spēlē atzīmējās ar rezultatīvu piespēli un divu minūšu noraidījumu, sekmējot sava kluba 6:5 (3:1, 1:1, 1:3, 1:0) uzvaru papildlaikā pār "Karhut" komandu. Jāpiezīmē gan, ka trešajā trešdaļā laukuma saimnieki nespēja nosargāt triju vārtu pārsvaru, tomēr papildlaikā uzvara neizpalika.

Pavlovskas klubs šokē čempiones

Ar pārsteidzošu uzvaru jauno Somijas Elites līgas turnīru sācis Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais SSRA, kas savās mājās ar rezultātu 6:5 pieveica pašreizējās valsts čempiones un Somijas Superkausa ieguvējas "SB-Pro". Jau pēc desmit minūšu spēles čempiones bija nonākušas iedzinējos ar trīs vārtu starpību. Iespējams, pie vainas bija teju 500 kilometru garais pārbrauciens uz Oulu pilsētu. Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitāti neizcēlās, esot laukumā pie vieniem gūtajiem vārtiem un četriem zaudētajiem, kā rezultātā spēle tika noslēgta ar negatīvu (-3) lietderību.

Trepšs Norvēģijā debitē ar labākā spēlētāja balvu

Sezonas pirmo spēli Norvēģijas florbola virslīgā aizvadījis "Harstad" klubs, kura sastāvā šosezon spēlēs Toms Kirmužs, Toms Niedre, Roberts Līviņš un vārtsargs Roberts Trepšs. Sezonas pirmajā spēlē latviešu kvarteta pārstāvētā vienība viesos ar rezultātu 4:9 (0:5, 2:1, 2:3) kapitulēja "Akerselva" vienībai. Vājš spēles sākums bija viesu komandai, kas jau līdz 15.minūtes sākumam bija nonākusi iedzinējos ar 0:4, drīz vien ielaižot arī piektos vārtus. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās, bet uzvarētājs mačā jau bija noskaidrots. Neskatoties uz deviņiem ielaistajiem vārtiem, par labāko spēlētāju viesu komandā atzina vārtsargu Robertu Trepšu, kurš tika galā ar 25 pretinieku metieniem. Niedre un Kirmužs katrs guva pa vārtiem un piespēlei, Niedrem saņemot arī piecu minūšu sodu. Līviņš palika bez punktiem, atzīmējoties ar vienu mazo noraidījumu. Pēc pirmās spēļu nedēļas "Harstad" vienība ieņem desmito vietu 11 komandu konkurencē.

Vaičim pirmie vārti sezonā

Ar vārtu guvumu Vācijas florbola Bundeslīgas otrās kārtas mačā atzīmējies Kristaps Vaičis, kura pārstāvētais "Berlin Rockets" savās mājās spēlēja neizšķirti 4:4 (2:1, 2:1, 0:2) pret "Floor Fighters Chemnitz". Latviešu florbolists otrā perioda vidū ar precīzu metienu panāca 3:1, turpinājumā berlīnieši iekrāja arī trīs vārtu pārsvaru, taču uzvaru nosargāt neizdevās. Jāpiezīmē, ka trešajā periodā latvietim arī divu minūšu noraidījums. Turnīra tabulā "raķetes" ar vienu izcīnīto punktu pašlaik ieņem septīto vietu 12 komandu konkurencē. Nākamo maču komanda aizvadīs 26. septembrī, kad izbraukumā sacentīsies pret lieliski sezonu sākušo "DJK Holzbuttgen", kas uzvarējuši visās trijās spēlēs, ar deviņiem punktiem atrodoties tabulas otrajā pozīcijā.