Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbarei un Isjominai dublis, Bitmanis un Rajeckis turpina mest iekšā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbarei un Isjominai dublis, Bitmanis un Rajeckis turpina mest iekšā
Evelīnas Garbares klubs turpina pārliecinoši
Foto: wizards-bebu.ch

Otro maču pēc kārtas ar vārtu guvumiem savu klubu rindās izcēlušies Latvijas vīriešu izlases florbolisti Toms Bitmanis un Jānis Rajeckis, tāpat lieliskas spēles padevušās dāmu izlases florbolistēm Evelīna Garbarei un Diānai Isjominai. Zemākās līgās rezultatīvi spēlēja Toms Kirmužs, Maksims Terehovs un Kristīna Brante.

Garbarei divi precīzi metieni
Lielisku spēli Šveices NLA līgā aizvadījusi Latvijas izlases florboliste Evelīna Garbare, izceļoties ar diviem precīziem metieniem, savas "Wizards Bern Burgdorf" uzvarā. Kārtējā mačā Bernes komanda izbraukumā sacentās ar "R.A. Rychenberg Winterthur", svinot panākumu ar rezultātu 6:4 (1:2, 4:0, 1:2). Otrā perioda sākumā Garbare skaitliskajā vairākumā guva vārtus, panākot 2:2 neizšķirtu, bet vēlāk iemeta arī komandas trešos vārtus, izvirzot "burves" vadībā ar 3:2. Pēc šī panākuma "Wizards" komandas rēķinā 14 spēlēs ir 31 punkts, kas ir par vienu mazāk kā otrajā vietā esošajam "UHC Dietlikon". Garbare izcēlusies ar 5 (4+1) rezultativitātes punktiem.

Rajeckim vārti divās spēlēs pēc kārtas
Latvijas izlases aizsargs Jānis Rajeckis lieliski atgriezies sava "Kloten-Bulach Jets" sastāvā, kur spēlē uzbrucēja pozīcijās. Viņam ar vārtu guvumiem izdevies izcelties otro maču pēc kārtas, izbraukuma cīņā gan nespējot glābt savu komandu no 3:6 (1:1, 2:1, 0:4) neveiksmes pret "UHC Alligator Malans". Rajeckis vārtus guva mača 18.minūtē, tobrīd panākot izlīdzinājumu 1:1. Šajā sezonā mūsu florbolista rēķinā ir 10 (7+3) rezultativitātes punkti. Komanda gadu mijā dodas ar devīto vietu turnīra tabulā, 14 spēlēs savācot 14 punktus, kas ir par sešiem mazāk kā astotajā vietā esošajiem "Waldkirch-St.Gallen".

Isjominas rezultatīvā spēle sekmē uzvaru pār Garklāvu
Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā savā starpā tikās abas latviešu pārstāvētās komandas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Sveiva" viesos ar 5:4 (0:2, 2:0, 3:2) apspēlēja Līgas Garklāvas "Grei", neskatoties uz neveiksmīgo spēles sākumu, kad nācās nonākt iedzinējos ar divu vārtu deficītu. Isjomina šajā spēlē izcēlās ar diviem precīziem metieniem. Pēc šīs uzvaras "Sveiva" ar astoņās spēlēs iekrātu 21 punktu ir otrajā vietā turnīra tabulā, sliktās vārtu attiecības dēļ esot aiz "Tunet", kas gan nospēlējusi par vienu cīņu vairāk. Tikmēr "Grei" pēdējā laikā cīnās neveiksmīgi, deviņas spēlēs savācot 13 punktus, noslēdzot labāko kvartetu, kas ir ievērojami pārāks par pārējām divām komandām.

Bitmanim vēl vieni vārti, komanda atkāpjas uz pašām beigām
Otro spēli pēc kārtas ar vārtu guvumu Zviedrijas 1.divīzijā atzīmējies Toms Bitmanis, kura pārstāvētais "IBK Sundsvall" viesos nespēja izrādīt pretestību "Skelleftea IBK" komandai, ciešot sagrāvi ar rezultātu 4:11 (0:3, 2:1, 2:7). Bitmanis ar vārtu guvumu izcēlās trešā perioda vidū, tobrīd panākot 3:7 uz rezultāta tablo. Pēc 14 spēļu kārtām "IBK Sundsvall" rēķinā ir vien septiņi izcīnītie punkti, kas dod 11.vietu 12 komandu konkurencē, par pieciem atpaliekot no devītās vietas, kas pēc sezonas varētu neuztraukties par vietas saglabāšanu līgā. Latvijas izlases uzbrucējs piedalījies 11 spēlēs, savācot 16 (12+4) punktus, kas ir 39.labākais rādītājs līgā.

Višņevska no Sundsvalles atvadās ar sagrāvi
Savu pēdējo spēli Zviedrijas Allsvenskan līgas kluba "Sundsvalls IBF" sastāvā aizvadījusi Lauma Višņevska, kuras pārstāvētā komanda viesos cieta smagu 2:15 (1:1, 1:6, 0:8) sagrāvi pret "Telge SIBK" florbolistēm. Lauma, kura šosezon spēlējusi visās cīņās, pēc otrā perioda tika nomainīta, vietu vārtos atvēlot 16 gadus jaunajai Vilmai Holmbergai. Līdz tam latviete bija tikusi galā ar 14 no 21 pretinieču metiena.

Brante atgriežas Zviedrijas čempionātā
Pēc vairāku gadu pārtraukuma Zviedrijas florbola laukumos atgriezusies Kristīna Brante, kura jau sezonas startā sāka kārtot pāreju uz 2.divīzijas klubu "Endre IF B", taču vien īsi pirms gadu mijas viss tika sakārtots un varēja aizvadīt pirmās divas spēles. Pirmajās divās cīņās latvietei bija jāspēkojas ar divīzijas divām vadošajām komandām – vispirms "Endre IF B" ar 3:6 (1:0, 2:2, 0:4) piekāpās "Katrineholms IBF" komandai, vāji aizvadot pēdējās septiņas minūtes, kad tika zaudēti četri vārti. Dienu vēlāk ar 8:11 (3:3, 0:5, 5:3) tika zaudēts tabulas līderkomandai "Jarna SK", kurām tā bija astotā uzvara tikpat spēlēs. Šoreiz vāji tika nospēlēts mača vidus nogrieznis. Ja pirmajā mačā latviete palika bez punktu guvumiem, tad otrajā mačā izdevās asistēt komandas piektajā vārtu guvumā, tiekot pie pirmā punkta šajā sezonā.

Norvēģijas vīriešu turnīros joprojām bez panākumiem
Rezultatīvi spēcīgākajā Norvēģijas līgā turpina spēlēt Toms Kirmužs, kurš izcēlies jau ar kārtējo vārtu guvumu. Tomēr viņa pārstāvētais "Harstad IBK" turpina piedzīvot vienu neveiksmi pēc otras, kārtējā mačā viesos ar 5:9 (2:1, 1:4, 2:4) piekāpjoties "Gjellerasen". Sezonas 12 aizvadītajās spēlēs komanda piedzīvojusi tikpat zaudējumu, esot pārliecinoši pēdējā vietā turnīra tabulā, no tuvākajiem konkurentiem atpaliekot jau par desmit punktiem. Kirmužs šajā sezonā ticis pie 13 (10+3) rezultativitātes punktiem, kas ir otrs labākais rādītājs komandā.

Līgu zemāk ar līdzvērtīgiem rezultātiem cīnās Edmunda Eglīša pārstāvētais "Brumunddal IBK", kas kārtējā spēlē savā laukumā cieta 2:12 sagrāvi pret "Baekkelaget" florbolistiem. Eglītis ar rezultativitātes punktiem šajā spēlē neizcēlās, bet sezonā kopumā viņam 4 (3+1) rezultativitātes punkti. Deviņās spēlēs "Brumunddal" izcīnījusi divus punktus, esot pēdējā vietā turnīra tabulā, par četriem punktiem atpaliekot no "Ajer".

Terehovam pirmie vārti sezonā
Igaunijas Meistarlīgā pirmos vārtus guvis Maksims Terehovs, palīdzot savam "Eesti Maaulikooli SK" mājas spēlē ar rezultātu 10:6 (3:2, 2:4, 5:0) apspēlēja "TTU SK" komandu. Lielisku sniegumu uzvarētāju rindās nodemonstrēja kādreizējais Rēzeknes kluba leģionārs Pavels Semjonovs, kuram vieni gūti vārti un piecas rezultatīvas piespēles. Pēc šīs uzvaras EMU ar desmit punktiem piecās spēlēs atrodas trešajā vietā, par pieciem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošajiem "SK LINK/Saku", kuri aizvadījuši par divām spēlēm vairāk. Tieši pret šo komandu 7.janvārī EMU aizvadīs nākamo spēli.

Hartmaņa klubam sestā uzvara pēc kārtas
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā vēl vienu uzvaru izdevies izcīnīt Emīla Hartmaņa pārstāvētajam PSS, kas savā laukumā ar rezultātu 5:4 (2:2, 1:1, 2:1) pieveica "Pauhu" florbolistsu. Šī PSS komandai bija jau sestā uzvara pēc kārtas, kas ar 22 punktiem ļāvis kļūt par vienīgajiem līderiem turnīra tabulā. Hartmanis spēlēja savas komandas trešajā maiņā, otrā perioda ievadā nopelnot divu minūšu noraidījumu.

Biteniece nopelna rezultatīvu piespēli
Zviedrijas junioru čempionātā ar rezultatīvu piespēli izcēlusies Zane Biteniece, palīdzot savam "IBK Lund F00" viesos ar rezultātu 9:1 (1:1, 1:0, 7:0) trešajā periodā sagraut "Akarps IBK/Bjarreds IBK". Biteniece asistēja partnerei komandas astotajā vārtu guvumā. Ar 21 punktu deviņās spēlēs "IBK Lunds F00" ieņem otro vietu turnīra tabulā, tiesa, tikpat punktu ir arī līderēm un trešās vietas īpašniecēm.