Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Vaičis maina komandu, pievienojoties "AD Astra Sarnen"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vaičis maina komandu, pievienojoties "AD Astra Sarnen"
Kristaps Vaičis

Latviešu florbolists Kristaps Vaičis turpinās spēlēs Šveices pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā, vienojoties ar vienu no vadošajiem šīs līgas klubiem "AD Astra Sarnen".

Pēc četrām sezonām Vācijas spēcīgākajā florbola līgā Liepājas "Kuršu" audzēknis Kristaps Vaičis pērn nolēma mainīt valsti, pārceļoties uz Šveici un pievienojoties šīs valsts otrās spēcīgākās līgas klubam "Olten Zofingen", ar kuriem ierindojās sestajā vietā regulārajā sezonā, vēlāk piedzīvojot neveiksmi ceturtdaļfinālā. Latviešu florbolists 23 spēlēs izcēlās ar 4 (2+2) rezultativitātes punktiem un četrām soda minūtēm.

Nākamajā sezonā liepājnieks spēlēs šīs pašas līgas klubā "Ad Astra Sarnen", kas pērn ilgstoši cīnījās par pirmo vietu regulārajā sezonā, noslēgumā ar 18 uzvarām 22 spēlēs un 53 sakrātajiem punktiem ierindojās otrajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no "Zug United". Ceturtdaļfinālā komanda nesaskārās ar nopietnām problēmām, izcīnot trīs graujošas uzvaras, kam sekoja trīs uzvaras jau līdzīgākās cīņās pār "Davos-Klosters" arī pusfinālā. Tas ļāva nokļūt līdz pārspēlēm par spēlēšanu valsts spēcīgākajā līgā, tomēr spraigās cīņās "Ad Astra Sarnen" komanda sērijā līdz četrām uzvarām ar 2:4 piekāpās "UHC Thun" komandai, kas bija ierindojusies pēdējā vietā NLA čempionātā. Tā rezultātā "Ad Astra Sarnen" arī 2016./17.gada sezonā spēlēs NLB čempionātā.

Kā zināms, nākamajā sezonā valsts spēcīgākajā līgā turpinās spēlēt cēsnieks Jānis Rajeckis, pārstāvot "Kloten-Bulach Jets".