Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Bitmaņa klubam pārsteidzoši noslēdzas sezona, Kraujai trīs vārtu guvumi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bitmaņa klubam pārsteidzoši noslēdzas sezona, Kraujai trīs vārtu guvumi
Toms Bitmanis

Sapnis par iekļūšanu Zviedrijas Superlīgā noslēdzies Toma Bitmaņa pārstāvētajam "FBC Kalmarsund", savukārt Lauma Višņevska un Evelīna Garbare nonākusi soļa attālumā no iekļūšanas Šveices čempionāta pusfinālā. Somijā regulāro turnīru ar pārliecinošu pirmo vietu pabeidzis Emīla Hartmaņa klubs, bet Diāna Isjomina iemetusi četrus vārtus Norvēģijas kausā.

"FBC Kalmarsund" pārsteidzoši izstājas no cīņas
Pārsteidzoši no cīņas par iekļūšanu Zviedrijas Superlīgā izstājies Toma Bitmaņa pārstāvētais "FBC Kalmarsund", kas savā laukumā izšķirošajā trešajā spēlē ar 4:5 (2:1, 0:1, 2:2, 0:0, 0:1) piekāpās Jakoba Karlsona pārstāvētajam "IBF Orebro", tādējādi sērijā līdz divām uzvarām piedzīvojot neveiksmi ar 1:2. Mača gaitā mājinieki atradās vadībā spēles lielāko laiku, turklāt deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 4:2 viņu labā. Tad tika ielaisti trešie vārti, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām arī ceturtie. Papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā uzvaras vārtus guva Simons Jirebeks.

Višņevska un Garbare soli no pusfināla
Šveices sieviešu NLA līgā pārliecinošu uzvaru trešajā ceturtdaļfināla spēlē izcīnījis Evelīnas Garbares un Laumas Višņevskas pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas savā laukumā ar rezultātu 7:1 (1:1, 2:0, 4:0) pieveica "Zug United", sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:1, lai gan pirmo sērijas spēli savā laukumā zaudēja. Garbare ar rezultativitātes punktiem šajā cīņā neizcēlās, bet Višņevska pārliecinoši darbojās savas komandas vārtos.

Hartmanim uzvara arī pēdējā mačā
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijas turnīra regulārās cīņas noslēdzis Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas viesos ar 9:7 (2:0, 4:2, 3:5) pieveica "Blackbirds". Hartmanis, kurš pēdējos mačos devās laukumā savas komandas pirmajā maiņā, šoreiz spēlēja savas komandas trešajā virknējumā, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Regulārajā sezonā PSS izcīnīja 42 no 44 iespējamajiem punktiem, par pieciem apspēlējot tuvākos sekotājus "Tiikerit", tādējādi turpinot cīņu par iekļūšanu Diivari divīzijā, kas ir valsts otrā spēcīgākā līga.

Kraujai hat-trick Nīderlandē
Cīņā par vietas nosargāšanu Nīderlandes sieviešu florbola spēcīgākajā līgā pārliecinošu maču aizvadījusi Liene Krauja, kura izcēlās ar trim vārtu guvumiem mačā, kurā viņas pārstāvētais "HSK Agents" viesos pārliecinoši ar 15:2 (4:0, 6:2, 5:0) apspēlēja "Hot Flames 2" komandu, tādējādi izcīnot uzvaru sērijā ar 2:0. Kraujai šajā spēlē ne tikai hat-trick, bet arī ar vienu rezultatīvu piespēli. Savā debijas sezonā Nīderlandē Krauja astoņās spēlēs izcēlās ar 11 (8+3) rezultativitātes punktiem. Nīderlandes florbola federācija apkopojusi datus par visu laiku rezultatīvākajiem spēlētājiem un Krauja ar 11 punktiem atrodas 183. Pozīcijā punktu guvēju ziņā.

Isjominai četri vārtu guvumi, Garklāvai negaidīta neveiksme
Norvēģijas kausa izcīņas otrajā spēlē Diāna Isjomina izcēlās ar četriem vārtu guvumiem, kurā viņas pārstāvētais "Sveiva", izcīnīja ļoti pārliecinošu 16:0 (6:0, 6:0, 4:0) uzvaru pār zemāko līgu komandu "Ostensjo/Dverg" florbolistes, tādējādi tiekot pie otrās uzvaras divās aizvadītajās spēlēs. Par uzvaru apakšgrupā būs jācīnās pret šīs sezonas čempionēm "Tunet", kuras arī uzvarējušas pārliecinoši pirmajos divos mačos.

Tikmēr Līgas Garklāvas pārstāvētais "Grei" pēc ne sevišķi veiksmīgās sezonas, arī kausa izcīņu iesāka neveiksmīgi, pirmajā spēlē ar 4:5 (1:2, 2:2, 1:1) piekāpjoties BMIL florbolistēm, kuras valsts čempionātā ievērojami atpalika no latvietes pārstāvēto komandu.