Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Krūmiņš turpina "spridzināt", viņa pēdās dodas Ozoliņš

Krūmiņš turpina "spridzināt", viņa pēdās dodas Ozoliņš
Morics Krūmiņš
Foto: Esa Takalo

Savu, iespējams, labāko sezonu Somijas Elites florbola līgā turpina aizvadīt Morics Krūmiņš, kurš aizvadījis kārtējās divas rezultatīvās cīņas. Viņa kluba junioru komandā lieliskas cīņas aizvadījis arī Klāvs Ozoliņš. Daudz bēdīgākas individuālās un, galvenais, klubu sekmes ir Jānim Rajeckim Šveicē un Artūram Jurševskim Čehijā.

Morics pret pastarīšiem savāc 2+1
Somijas florbola Elites līgā pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt Morica Krūmiņa pārstāvētajam "Nokian KrP", kas viesojās pie čempionāta pēdējā vietā esošā "SalBa". Jau trešajā minūtē cēsnieks nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli, bet desmitajā minūtē "nokiāņi" bija vadībā jau ar 4:0. Otrās trešdaļas ievadā pārsvars bija palielināts līdz 5:1, taču tad mājinieki uzsāka pakaļdzīšanos, 34.minūtē esot iedzinējos vairs tikai ar 5:7. Svarīgā brīdī vairākumu realizēja Krūmiņš, pēc pāris minūtēm to pašu atkārtojot arī komandas biedram. Trešā perioda viducī vēlreiz ar neilgu intervālu ar vārtu guvumiem izcēlās Krūmiņš un Valteri Vītakoski, kas pārsvaru ļāva palielināt līdz 11:5. Atlikušajā laikā uzvara pārliecinoši tika nosargāta – 13:7 (5:1, 4:4, 4:2). Krūmiņš bez 3 (2+1) punktiem nopelnīja arī pozitīvu (+2) lietderības koeficientu, turpinot šajā rādītājā būt viens no labākajiem līgā.

Nākamajā cīņā "Nokian KrP" turpināja spēlēt pārliecinoši, aizvadot rezultatīvu un spraigu cīņu ar Rīgā redzētajiem "Happee", svinot panākumu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 10:9 (4:3, 3:5, 2:1, 0:0, 1:0). Otrā perioda piektajā minūtē savus kārtējos vārtus čempionātā guva Krūmiņš, tobrīd panākot 5:3 vadību. Tad mājinieki nopelnīja divus noraidījumus un "Happee" abus izmantoja, pēc brīža iemetot arī vienādos sastāvos un pārņemot vadību. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Krūmiņš vairākumā panāca 8:9, bet pēc pusminūtes Aleksi Peltola arī izlīdzināja rezultātu. Papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā pārāki bija "Nokian KrP", uzvaras vārtus gūstot viņu līderim Henri Johansonam. Starp citu vienu bullīti izpildīja arī Krūmiņš, kurš gan palika bez precīza metiena. Krūmiņam šajā cīņā divi vārtu guvumi un pozitīvs (+1) lietderības koeficients.

Septiņi zaudēti vārti trešdaļā ir par traku
Kārtējo sarūgtinājuma pilno spēli Čehijas Tipsport Superlīgā aizvadījis Artūra Jurševska pārstāvētais "Itelligence Bulldogs Brno", kas viesos nespēja spēkoties ar "FBC Liberec" komandu, ciešot sakāvi ar rezultātu 4:9 (1:1, 1:7, 2:1). Kā redzams, "buldogi" traģiski aizvadīja spēles otro periodu, 20 minūšu laikā ielaižot septiņus vārtus. Jurševskis šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda jau par desmit punktiem atpaliek no labāko astotnieka.

Pēc dažām dienām "buldogi" devās uz Prāgu, lai sacenstos ar vietējo "Sparta". Arī šajā mačā latviešu florbolists palika bez rezultativitātes punktiem, bet komanda zaudēja otro maču pēc kārtas – 3:7 (0:2, 2:3, 1:2).

"Jets" jau septiņus punktus no "play-off" zonas
Šveices spēcīgākajā florbola līgā kārtējo zaudējumu piedzīvojis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten-Bulach Jets", kas savā laukumā aizvadīja saspringtu spēli pret "HC Rychenberg Winterthur". Cīņas 14.minūtē tieši latviešu florbolists ar precīzu metienu atklāja spēles rezultātu, realizējot skaitlisko vairākumu. Tomēr pēc neilga laika viens no bijušajiem Vācijas izlases florbolistiem Fredriks Holcs vairākumā līdzsvaroja rezultātu. Otrās trešdaļas otrajā pusē "Rychenberg" izvirzījās vadībā, bet atlikušajās dažās minūtēs "Jets" ne vien izlīdzināja rezultātu, bet arī paspēja pārņemt vadību. Izlīdzinājumu viesi panāca sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, vēlāk sagādājot "Jets" neveiksmi pēcspēles metienu sērijā ar 3:4 (1:1, 2:1, 0:1, 0:0, 0:1). Pēc 14 nospēlētām spēļu kārtām "Jets" ar 12 punktiem atrodas 11.vietā 12 komandu konkurencē, par trim punktiem apsteidzot "UHC Thun". Savukārt no astotajā vietā esošajiem "Waldkirch St-Gallen" Rajecka pārstāvētais klubs atpaliek jau septiņus punktus.

Ozoliņš rezultatīvs junioru līgā
Somijas junioru līgā ar rezultatīvu sniegumu izcēlies Klāvs Ozoliņš, gūstot vienus vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles mačā, kurā viņa pārstāvētais "Nokian KrP" ar rezultātu 9:5 (4:1, 1:2, 4:2) pieveica "SB Vaasa", aizvadot savu rezultatīvāko spēli šosezon. Nedaudz atpūtušies, "Nokian KrP" devās laukumā atkal, lai sacenstos ar apakšgrupas pēdējā vietā esošo "Pirkat", izcīnot graujošu triumfu ar rezultātu 14:3 (5:1, 3:0, 6:2). Šajā mačā Ķekavas florbola audzēknis nospēlēja vēl rezultatīvāk, atzīmējoties ar četriem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Pēc šīm uzvarām "Nokian KrP" savā apakšgrupā saglabā otro vietu, astoņās spēlēs savācot 12 punktus, par trim atpaliekot no līderiem. Latviešu florbolists piedalījies sešās no astoņām spēlēm, savācot 15 (8+7) punktus, kas ir otrs labākais rādītājs komandā.

Orste pirmajā maiņā, komandai pirmā neveiksme
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā pirmo zaudējumu sezonā piedzīvojis Ralfa Orstes pārstāvētais "Pelicans SB", kas viesos nerezultatīvā mačā ar rezultātu 3:4 (1:0, 0:3, 2:1) piekāpās tabulas vidusdaļā esošajiem "Hatsina" spēlētājiem. Ralfs Orste spēli aizvadīja komandas pirmajā virknējumā, pie rezultativitātes punktiem gan netiekot. Neskatoties uz neveiksmi, komanda pirmo apli noslēdza komfortablā vadībā, tuvākos konkurentus apsteidzot par diviem punktiem.

Hartmanis turpina rezultatīvo sezonu
Čempionāta pirmo daļu izlaidis savainojuma dēļ, Somijas 2.divīzijā joprojām rezultatīvi turpina spēlēt Emīls Hartmanis. Kārtējā mačā latviešu florbolistam divas soda minūtes un vārtu guvums mačā, kurā viņa PSS savā laukumā ar rezultātu 10:7 (1:1, 5:2, 4:4) pieveica "SC Hawks". Latviešu florbolists ar vārtu guvumu izcēlās mača 53.minūtē, tobrīd panākot 10:6. Latviešu florbolists šosezon piedalījies sešās spēlēs, atzīmējoties ar 4 (2+2) rezultativitātes punktiem.

Kirmužs atgriežas laukumā ar rezultatīvu sniegumu
Pirmās cīņas šajā sezonā Norvēģijas otrajā spēcīgākajā līgā "Harstad IBK" kluba rindās aizvadījis Toms Kirmužs, kurš pirms tam cīnījās ar savainojumu. Pirmajā no spēlēm Kirmužs tika pie diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet "Harstad IBK" viesos gana pārliecinoši ar 10:4 (2:1, 4:1, 6:3) tika galā ar "Sorfold/Hamaroy".

Dienu vēlāk komanda aizvadīja maču pret "Bodo IBK", nespējot nosargāt iekrāto pārsvaru un maču noslēdzot ar neizšķirtu 5:5 (2:2, 3:1, 0:2) rezultātu. Arī šajā mačā Kirmužs spēlēja rezultatīvi izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Abos mačos "Hartstad IBK" vārtus sargāja cits latvietis Mareks Belousovs, kurš gan atzina, ka vismaz otrajā spēlē varēja nospēlēt krietni labāk un vismaz divus vārtu zaudējumus noraksta uz savu neveiksmīgo sniegumu. Turnīra tabulā "Harstad IBK" ar 13 punktiem piecās spēlēs atrodas otrajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot tieši no "Bodo IBK", kuri gan nospēlējuši par divām cīņām vairāk.

Stūres vārtu guvums neglābj no sagrāves
Dānijas spēcīgākajā līgā ar kārtējo vārtu guvumu atzīmējies Eduards Stūre, taču tas nav paglābis viņa pārstāvētā "AFK Arhus" kluba izvairīšanos no sagrāves viesos pret "Benlose" komandu ar rezultātu 2:16 (0:6, 1:4, 1:6). Latviešu florbolists pirmā perioda izskaņā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, kura izskaņā mājinieki guva vārtus, tobrīd panākot 5:0 savā labā. Otrā perioda vidū latvietis atklāja gūto vārtu rēķinu savam klubam, panākot 1:8. Tomēr turpinājumā mājinieki guva vēl astoņus vārtus, svinot pārliecinošu panākumu. Ņemot vērā, ka "Benlose" ar 36 punktiem ir Dānijas čempionāta līdervienība, rezultāts nav pārsteidzošs. AFK ar pieciem punktiem saglabā devīto vietu desmit komandu konkurencē. Latviešu florbolists savā debijas sezonā ārzemēs 11 mačos izcēlies ar 11 (6+5) punktiem.

Degins turpina mest
Šveices U-21 junioru līgā ar diviem vārtu guvumiem izcēlies Renāts Degins mačā, kurā viņa pārstāvētais "Floorball Thurgau" savā laukumā ticis pie pārliecinoša 15:3 (6:0, 5:1, 4:2) uzvaras pār "Bulach Floorball". Pirmajā trešdaļā Degins ar precīzu metienu panāca 3:0, bet spēles vidū pēc latvieša vārtu guvuma rezultāts bija pieaudzis jau līdz 11:0. Pēc izcīnītās uzvaras ar 28 punktiem "Floorball Thurgau" saglabā līderpozīcijas savā apakšgrupā, tuvākos sekotājus apsteidzot par diviem punktiem. Degins desmit aizvadītajos mačos nopelnījis 20 (5+15) rezultativitātes punktus.


, 2017-12-20 15:46, pirms 6 gadiem
Degins malacis, uzkāpis uz korķa un turpina mest :/
laikam īsta medusmaize tur Šveicē
, 2017-12-20 21:03, pirms 6 gadiem
Slinkums garo penteri lasīt. Ko viņš uzspridzinājis? Kādu teroristu organizāciju pārstāv? Nav vēl noķerts?
"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.
"Warberg IC", foto: Warberg

Grāpēnai neveiksme, Krūmiņš iemet uzvarā, Polim jāturpina cīņa

Latvijas izlases florbolistiem mainīgas sekmes bijušas dažādu līmeņu izslēgšanas spēļu fāzēs. Čehijas Superlīgas pusfināla mačā zaudējumu piedzīvojusi Simona Grāpēna, bet Ralfs Polis turpat Čehijā zaudējis pirmo sēriju cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Savukārt Zviedrijā ceļu pretim Superlīgai turpina bruģēt Morics Krūmiņš.