Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Izlases florbolisti klubos atgriežas ar vārtu guvumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Izlases florbolisti klubos atgriežas ar vārtu guvumiem
Artis Raitums ar komandu
Foto: Esa Takalo

Pēc neveiksmīgā pasaules florbola čempionāta mūsu leģionāri atgriezušies savos klubos un darījuši to ļoti rezultatīvi, jo ar vārtu guvumiem izcēlušies Artis Raitums, Jānis Rajeckis un Toms Bitmanis. Tāpat pie precīziem metieniem tika Toms Kirmužs, Klāvs Ozoliņš un Jakobs Karlsons un sekmīgi cīnījušās arī mūsu dāmu izlases kandidātes Luīze Biļinska, Evelīna Garbare un Lauma Višņevska.

Raitums atguvis pārliecību un iemet arī Somijā
Somijas Elites līgā trešo uzvaru pēc kārtas izcīnījis Arta Raituma pārstāvētais Turku TPS klubs, kas savā laukumā ar rezultātu 6:4 (2:0, 0:1, 4:3) apspēlēja "LaSB" florbolistus, sekmīgi atsākot čempionātu pēc pasaules čempionāta. Patīkami, ka ar vārtu guvumu izcēlies arī Artis Raitums, kuram līdz čempionātam Rīgā šajā sezonā bija izdevies tikt tikai pie viena vārtu guvuma. Latvijas izlases sastāvā talsinieks bija rezultatīvākais spēlētājs, bet komandas rindās ar vārtu guvumu izcēlās pirmā perioda pēdējās sekundēs, panākot 2:0 vadību. Raitums, kurš maču aizvadīja komandas otrajā maiņā, šīs sezonas 12 spēlēs ticis pie 3 (2+1) rezultativitātes punktiem. Latvietim gan arī otrais sliktākais lietderības rādītājs komandā (-7; 7:14).

Biļinskas klubs uzlabo pozīcijas
Zviedrijas Superlīgā ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlusies Luīze Biļinska, kuras pārstāvētais "Karlstad IBF" viesos ar rezultātu 10:7 (2:4, 6:2, 2:1) pieveica tabulas pirmspēdējā vietā esošo "Warberg IC", tādējādi ar 21 punktu pakāpjoties uz sesto vietu turnīra tabulā. Luīze otrā perioda ievadā ar precīzu metienu pietuvināja savu komandu līdz 3:4 (cīņas sākumā bija arī 0:3), bet trešā perioda vidū guva komandas devītos vārtus, kas deva 9:7 vadību. Dažas minūtes vēlāk latviete asistēja arī spēles pēdējā vārtu guvumā. Līdz ar to sezonā kopumā latvietei 13 spēlēs izdevies tikt pie 22 (14+8) rezultativitātes punktiem, kas ir labākais rādītājs komandā un 13.rezultāts visā Zviedrijas Superlīgā.

Rajeckim sestie vārti sezonā
Šveices NLA līgā ar vārtu guvumu izcēlies Jānis Rajeckis, palīdzot savam "Kloten-Bulach Jets" savā laukumā atgūties no neveiksmīgā spēles sākuma, kad nonāca iedzinējos ar rezultātu 0:3 mačā pret "Tigers Langnau". Sekmīgi aizvadot otro periodu, "Jets" izcīnīja vērtīgu uzvaru ar rezultātu 7:6 (0:3, 5:0, 2:3). Latviešu florbolists mača 49.minūtē guva savas komandas sestos vārtus, tobrīd izvirzot savējos vadībā ar 6:5. Šīs sezonas 12 spēlēs cēsnieka rēķinā 9 (6+3) rezultativitātes punkti.

"Steelers" pārtrauc deviņu neveiksmju sēriju
Somijas Elites līgas jaunpienācēji "Steelers" deviņas spēles pēc kārtas nebija svinējuši uzvaru, bet pirmajā mačā pēc pasaules florbola čempionāta parūpējās par pārsteigumu, savā laukumā ar rezultātu 8:5 (2:3, 3:1, 3:1) apspēlēja turnīra tabulas trešajā vietā esošo SPV, tādējādi ar pieciem punktiem turnīra tabulā atkāpjoties no pēdējās vietas, tiekot garām divām konkurentēm. Līdz "drošajai zonai" gan joprojām ir četri punkti jeb divu uzvaru tiesa. Talsinieks Andris Blumbahs uzvarētāju rindās spēlēja trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Sezonā kopumā desmit spēlēs latvietim 1 (0+1) rezultativitātes punkts un negatīvs (-5; 10:15) lietderības koeficients.

Garbare noraidās, komanda uzvar
Šveices NLA līgā uzvaru pār savām tuvākajām sekotājām izcīnījusi Evelīnas Garbares pārstāvēta "Wizards Bern Burgdorf" komanda, kas savā laukumā ar rezultātu 6:5 (1:0, 3:2, 1:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā tika galā ar ceturtajā vietā esošo "Zug United", tādējādi nostiprinoties trešajā pozīcijā un turpinot sekot divām vadošajām vienībām. Garbare ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, otrās trešdaļas izskaņā tiekot pie divu minūšu noraidījuma.

Višņevska atvaira 16 metienus, komanda uzvar
Zviedrijas Allsvenskan līgā pie panākuma izdevies tikt Laumas Višņevskas pārstāvētajam "Sundsvalls IBF", kas viesos ar rezultātu 8:2 (2:0, 4:1, 2:1) pieveica "Hammarby IF IBF", Latvijas izlases vārtsardzei tiekot galā ar 16 no 18 pretinieču izdarītajiem metieniem.

Kirmužam kārtējie divi vārtu guvumi
Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā rezultatīvi turpina spēlēt Toms Kirmužs, kurš kārtējā mačā izcēlies ar diviem precīziem metieniem, taču tas nav ļāvis viņa komandai beidzot tikt pie panākuma, jo viesos ar 5:9 (0:3, 4:1, 1:3) nācās piedzīvot neveiksmi pret "Sarpsborg" komandu. Komandai šī bija 11.neveiksme tikpat aizvadītajās spēlēs, līdz ar to no pirmspēdējā vietā esošās komandas atpalicība sasniegusi jau desmit punktus. Kirmužs piedalījies deviņās spēlēs, izceļoties ar 12 (9+3) rezultativitātes punktiem.

Terehovam rezultatīva piespēle
Ar uzvaru Igaunijas čempionātu atsācis Maksima Terehova pārstāvētais "Eesti Maaulikooli SK", kas viesos ar rezultātu 6:4 (1:2, 2:1, 3:1) apspēlēja "Jogeva SK Tahe/Olivia" komandu. Ar rezultatīvu piespēli uzvarētāju sastāvā atzīmējās arī Latvijas florbolists, kurš asistēja komandas trešajā vārtu guvumā, kas ļāva pirmo reizi komandai izvirzīties vadībā ar rezultātu 3:2. Cits latviešu florbolists Jānis Tolmanis šajā spēlē laukumā nedevās.

Ielaižot tikai vienus vārtus, Kraujas klubs piedzīvo kārtējo zaudējumu
Nīderlandes sieviešu spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Lienes Kraujas pārstāvētais "HSK Agents", kas viesos tā arī nespēja tikt pie vārtu guvumiem un ar 0:1 (0:0, 0:0, 0:1) piekāpās "Hot Flames". Vienīgos vārtus mājinieču komanda guva 23 sekundes pirms pamatlaika beigām. Ar četriem punktiem septiņās spēlēs "HSK Agents" atrodas piektajā vietā sešu komandu konkurencē, kamēr "Hot Flames" ar 18 punktiem atrodas pārliecinošā pirmajā pozīcijā.

Bitmanim un Karlsonam vārtu guvumi
Pēc pasaules florbola čempionāta mūsu izlases uzbrucējs Toms Bitmanis atgriezies nevis nevis Allsvenskan līgas klubā "Granlo", bet gan cīnījies 1.divīzijas kluba "IBK Sundsvall" kluba rindās. Latviešu florbolists izcēlies ar vārtu guvumu, taču komanda viesos ar 4:8 (3:2, 0:5, 1:1) zaudēja "Gamla Stan IBK", piedzīvojot kārtējo neveiksmi. Mūsu florbolists vārtus guva spēles astotajā minūtē, panākot 1:1 neizšķirtu. Bitmanis šajā līgā desmit aizvadītajās spēlēs izcēlies ar 15 (11+4) rezultativitātes punktiem.

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā ar vārtu guvumu izcēlies latviešu izlases florbolists Jakobs Karlsons, kura pārstāvētais "Kumla IBK" viesos ar rezultātu 3:6 (1:2, 1:2, 1:2) piekāpās "IBF Vasteras" florbolistiem. Karlsons vārtus guva pirmās trešdaļas pēdējās sekundēs, sadeldējot rezultāta starpību līdz 1:2. Ja "Vasteras" ar 26 punktiem ieņem turnīra tabulas pirmo pozīciju, tad "Kumla IBK" ar divām uzvarām un septiņiem punktiem atrodas pirmspēdējā vietā čempionāta kopvērtējumā. Karlsons 12 spēlēs izcēlies ar 9 (4+5) rezultativitātes punktiem.

Rezultatīvā Ozoliņa spēle neglābt no diviem zaudējumiem
Divus zaudējumu Somijas florbola čempionāta 3.divīzijā piedzīvojis Klāva Ozoliņa pārstāvētais "Classic II", kas vispirms ar rezultātu 4:8 (1:2, 1:1, 2:5) piekāpās "Ikhtys-Jkl" komandai, bet pēc tam ar 7:10 (2:1, 2:6, 3:3) zaudēja arī turnīra tabulas līderiem "Latty". Latviešu florbolists pirmajā mačā izcēlās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, bet turnīra spēcīgākās komandas vārtos pamanījās iemest trīs bumbiņas, kā arī izdarīt vienu rezultatīvu piespēli, tādējādi tiekot pie četriem rezultativitātes punktiem. Divas piedzīvotās neveiksmes komandu ar desmit punktiem desmit spēlēs atbīdījušas uz piekto vietu desmit komandu konkurencē. Ozoliņš piedalījies astoņos mačos, savācot 13 (9+4) rezultativitātes punktus, esot savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. Nākamie mači komandai ieplānoti vien pēc Jaunā gada, 14.janvārī.

Spēlējot bez Vaiča, komanda izcīna uzvaru
Šveices NLB līgā uzvaru izcīnījis Kristapa Vaiča pārstāvētais "Ad Astra Sarnen", kas viesos ar rezultātu 8:6 (3:3, 3:2, 2:1) pieveica "Regazzi Verbano UH Gordola" florbolistus, lai gan latvieša pārstāvētā komanda cīņas gaitā bija nonākusi iedzinējos ar divu vārtu starpību. Latviešu florbolists šajā spēlē laukumā nedevās, bet "Ad Astra Sarnen" turnīra tabulā saglabā ceturto pozīciju, kamēr tikko uzveiktie pretinieki tabulā ieņem astoto pozīciju.