Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Rajeckim spēles MVP, Jurševskim - uzvaras bullītis

Rajeckim spēles MVP, Jurševskim - uzvaras bullītis
Jānis Rajeckis

Vadošajās florbola līgās ar atzīstamu sniegumu izcēlušies vairāki latviešu spēlētāji. Šveices NLA līgas mačā par spēles zvaigzni atzīts Jānis Rajeckis, savukārt Čehijā uzvaras pēcspēles metienu realizējis Artūrs Jurševskis. Tradicionāli rezultatīvi spēlējušas Diāna Isjomina un Līga Garklāva Norvēģijā un daudzi citi.

Jānis Rajeckis atzīts par labāko spēlētāju Šveicē
Šveices NLA līgā pie uzvaras viesos izdevies tikt Jāņa Rajecka pārstāvētajam "Kloten Bulach Jets", kas viesos ar rezultātu 8:3 (4:2, 1:1, 3:0) pieveica "UHC Thun". Latviešu florbolists mača 12.minūtē ar rezultatīvu metienu panāca 3:0, bet perioda izskaņā cēsnieks arī asistēja partnerim ceturto vārtu guvumā. Pēc spēles tieši Latvijas izlases aizsargs tika atzīts par labāko savā komandā.

Nākamajā kārtā "Jets" savā laukumā uzņēma turnīra tabulas līdervienību "Floorball Koniz", cīņas 47.minūtē esot vadībā ar 5:3, bet vēl sešas minūtes pirms mača beigām abām komandām bija vienādas izredzes uz panākumu (5:5). Nogriezni "jets" tomēr aizvadīja vājāk, piedzīvojot sāpīgu neveiksmi ar 5:8 (2:2, 2:1, 1:5). Septiņās spēlēs Rajecka pārstāvētais klubs atrodas devītajā vietā ar septiņiem nopelnītajiem punktiem. Tikai punkts vairāk ir astotajā vietā esošajiem "HC Rychenberg Winterthur", bet negaidīti vāji spēlē "Zug United", kas pašlaik atrodas vien desmitajā vietā.

Garklāva un Isjomina divatā savāc septiņus punktus spēlē
Norvēģijas spēcīgākajā līgā pārliecinoši turpina spēlēt Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei", kas ticis pie ceturtās uzvaras piecos mačos, savā laukumā pārliecinoši ar 13:2 (4:1, 4:1, 5:0) sagraujot "Sarpsborg" komandu. Garklāva Šajā spēlē izcēlās ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Isjominai šajā mačā 2+1. Ar 12 punktiem pēc piecām spēļu kārtām "Grei" pakāpušās uz otro vietu, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no "Sveiva" komandas. Isjomina šajos mačos tikusi pie 12 (7+5) punktiem, kamēr Garklāvai 9 (5+4) punkti.

Deginam trīs piespēles Turgavas derbijā
Šveices U-21 čempionāta B grupā vēl vienu uzvaru izcīnījis Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas savā laukumā ar 5:3 (0:2, 3:1, 2:0) pieveica "UH Red Lions Frauenfeld" komandu, kaut gan cīņas 32.minūtē viesi bija panākuši triju vārtu pārsvaru. Atlikušajā laikā vārtus guva vien laukuma saimnieki, izceļoties piecas reizes, turklāt otrajos, trešajos un piektajos gūtajos vārtos ar rezultatīvu piespēli atzīmējās arī Degins. Ar piecās spēlēs iekrātajiem 14 punktiem latvieša pārstāvētais klubs pašlaik atrodas pirmajā vietā turnīra tabulā, bet Deginam četrās spēlēs izdevies tikt pie 8 (2+6) rezultativitātes punktiem.

Negaidīts zaudējums Garbares "burvēm", pret līderēm latvietei divi vārtu guvumi
Šveices NLA florbola līgā negaidītu zaudējumu piedzīvojis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas viesos ar rezultātu 7:8 (3:3, 2:4, 2:1) piekāpās "Skorpion Emmental Zollbruck" florbolistēm. Mača piektajā minūtē "burves" izvirzījās vadībā, bet turpinājumā visu laiku bija spiestas dzīties pakaļ savām pretiniecēm. Pēdējā minūtē izdevās panākt minimālu deficītu, bet punktus turnīra tabulā tā arī neizdevās nopelnīt. Arī Garbare šajā mačā palika bez punktu guvumiem.

Individuāli lielisku spēli Garbare aizvadīja nākamajā mačā pret čempionāta līderēm "piranha chur", izbraukuma mačā komandai nonākot iedzinējos ar 0:3, bet līdz 49.minūtei rezultāts bija jau 4:3 par labu "Wizards", turklāt divus no četriem vārtiem guva tieši Garbare. Septiņas minūtes pirms mača pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu, bet papildlaikā "piraijas" tomēr nokoda "burves", uzvarot ar 5:4 (2:0, 1:2, 1:2, 1:0). Turnīra tabulā "Wizards" pašlaik atrodas ceturtajā pozīcijā.

Rajecka "Floorball Thurgau" uzvar ērtos pretiniekus
Šveices NLB līgā vēl vienu uzvaru izcīnījis Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas viesos ar 8:4 (3:1, 2:1, 3:2) pieveica "RD March-Hofe Altendorf", kurus cēsnieka pārstāvētais klubs uzvarējis jau pēdējās piecās savstarpējās spēlēs. Rajeckis šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Dienu vēlāk "Floorball Thurgau" savā laukumā sacentās ar vēl vieniem no tabulas lejasgalā esošajiem klubiem "Floorball Fribourg", izcīnot pārliecinošu 7:1 (1:0, 1:1, 5:0). Mača 16.minūtē spēles rezultātu atklāja tieši Andris Rajeckis, kuram sezonas septiņās spēlēs izdevies savākt 5 (3+2) punktus. Komanda ar 16 punktiem atrodas trešajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no līdervienības.

Jurševska pēcspēles metiens atnes sen gaidīto uzvaru
Čehijas florbola ekstralīgā pie panākuma izdevies tikt Artūra Jurševska pārstāvētajam "itelligence Bulldogs Brno", kas savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (1:1, 0:2, 2:0, 0:0, 1:0) pieveica "Sokol Pardubice", kas sezonas ievadā ilgāku laiku atradās čempionāta galvgalī, bet tagad atkāpusies uz piekto vietu. Jurševskis maču sāka komandas pirmajā maiņā, realizējot izšķirošo pēcspēles metienu. Ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs komanda atrodas devītajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no astotajā vietā esošā Čehijas slavenā kluba "Tatran".

Vārtus gūst arī Biļinska
Ar ceturto vārtu guvumu sezonas septiņās spēlēs izcēlusies Luīze Biļinska, kura precīzi meta Zviedrijas Superlīgas spēlē pret turnīra līdervienību "Endre", kurai "Karlstad IBF" savā laukumā piekāpās ar 4:6 (1:3, 1:3, 2:0). Latviešu florboliste vārtus guva spēles 53.minūtē, uzstādot spēles beigu rezultātu. Turnīra tabulā "Karlstad IBF". Pašlaik tabulā latvietes pārstāvētais klubs ar deviņiem punktiem atrodas astotajā vietā.

Orste debitē ar uzvaru, Hartmanim nepatīkams savainojums
Pirmo spēli Somijas florbola 2.divīzijā aizvadījis Ķekavas florbola audzēknis Ralfs Orste, kurš spēlēja savas komandas trešajā maiņā cīņā, kurā "SB Pelicans" ar 8:5 (1:0, 4:5, 3:0) pieveica "Troopers". Latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem šajā cīņā neizcēlās.

Pārliecinoši šajā līgā turpina spēlēt arī Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas uzvarējis jau trijās spēlēs. Diemžēl jau pirmās cīņas pirmajā pusē latviešu florbolists sarāva apakšstilba muskuli un kopš tā laika nav varējis aizvadīt pienācīgus treniņus.

Skanderborgas klubs turpina uzvarēt, Reinsons nespēlē
Ceturto uzvaru piecās sezonas spēlēs Dānijas florbola 2.divīzijā izdevies izcīnīt Rolanda Rainsona pārstāvētajama "Skanderborg Kill-2", kas savā laukumā ar 7:3 (3:1, 2:1, 2:1) pieveica "Horning iF Floorball". Latviešu florbolists šajā mačā nepiedalījās, bet komanda ar 13 punktiem atrodas otrajā vietā turnīra tabulā.

Višņevskai paliekot rezervē, komandai ceturtā uzvara
Ceturto uzvaru piecās spēlēs Zviedrijas Allsvenskan līgā izcīnījis Laumas Višņevskas pārstāvētais "stromsbro IF", kas savā laukumā ar 14:2 (3:0, 4:1, 7:1) sagrāva Ķlockarbergets BK" spēlētājas. Lauma šoreiz palika rezervē, jo treneri deva vietu vārtos Hannai Sjolanderei, kura atvairīja 13 no 15 pretinieču metieniem. Kopš Višņevska pievienojusies šai komandai, "Stromsbro" uzvarējušas visās četrās spēlēs un ar 12 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā, par diviem punktiem atpaliekot no "Hammarby IF".


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.