Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Terehova trīs precīzie metieni neglābj no zaudējuma izšķirošajā cīņā

Terehova trīs precīzie metieni neglābj no zaudējuma izšķirošajā cīņā
Maksims Terehovs (#88)

Bez fināla Igaunijas vīriešu florbola čempionātā šosezon spiesti palikt pērnās sezonas čempioni EMU SK, kas izšķirošajā mačā cieta sakāvi pret "Sparta". Nelīdzēja arī trīs precīzie raidījumi Maksima Terehova izpildījumā. Somijā smaga sagrāve Moricam Krūmiņam, bet Norvēģijā ar zaudējumu bija jāsamierinās arī Diānai Isjominai un Līgai Garklāvai.

Terehovam "hat-trick", bet finālam ar to izrādās par maz
Izšķirošajā mačā par iekļūšanu Igaunijas florbola čempionāta finālā ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Maksims Terehovs, tomēr ar to izrādījās par maz un viņa pārstāvētais EMU SK viesos ar rezultātu 9:13 (2:4, 3:3, 4:6) piekāpās 'Sparta Team Automaailm" vienībai, tādējādi sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām ciešot sāpīgu neveiksmi ar 2:3 un noliekot čempionu pilnvaras, ko izcīnīja iepriekšējā sezonā. Jānis Tolmanis, līdzīgi kā iepriekšējās sērijas spēlēs, savas komandas sastāvā nebija pieteikts.

Krūmiņam lielais sods un smaga sagrāve
Pēc uzvarām papildlaikā pirmajās divās cīņās Somijas Elites līgā, trešajā mačā Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP" viesos nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību "Happee" vienībai, piedzīvojot sagrāvi ar 0:9 (0:2, 0:4, 0:3). Ne tā veiksmīgākā spēle arī latviešu aizsargam, kurš spēlēja pirmajā maiņā, otrā perioda izskaņā nopelnot piecu minūšu noraidījumu, kura laikā pretinieki izcēlās ar diviem precīziem metieniem, savu pārsvaru palielinot līdz 6:0. Sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām rezultāts ir 2:1, vadībā joprojām esot "Nokian KrP".

Savā laukumā "Grei" pārsteigumu nesarūpē
Negaidīti uzvarējušas pirmajā Norvēģijas kausa pusfināla spēlē, Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei" lūkoja triumfēt arī otrajā mačā pār neapšaubāmajām šīs valsts vadošajām florbolistēm "Sveiva". Tomēr otrā cīņa neizvērtās tik cerīgi, jo jau pirmajā trešdaļā tika zaudēti četri vārti, kas noveda pie 3:8 (0:4, 2:1, 1:3) neveiksmes. Isjomina savas komandas rindās atzīmējās ar vārtu guvumu un divu minūšu noraidījumu, kamēr Garklāvas rēķinā viens precīzs metiens.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.