Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Andris Rajeckis atzīts par labāko izšķirošajā mačā

Andris Rajeckis atzīts par labāko izšķirošajā mačā
Andris Rajeckis
Foto: Sandro Schmuki, Floorball Thurgau

Šveices NLB līgas pusfinālā iekļuvis Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas izšķirošajā mačā savā laukumā pārliecinoši tika galā ar "UHC Sargenserland", bet latviešu florbolists tika atzīts par labāko komandā.

Cīņā par iekļūšanu pusfinālā, kas ļautu turpināt cīņu par tikšanu uz valsts spēcīgāko līgu pēc trim spēlēm "Floorball Thurgau" atradās iedzinējos ar 1:2, bet spēja uzvarēt gan ceturtajā, gan piektajā mačā. Sevišķi sekmīgi pēdējo maču aizvadīja Andris Rajeckis, izceļoties ar četriem vārtu guvumiem, pelnīti saņemot mača labākā spēlētāja balvu.

Biļinskai vārti pēc 11 maču klusēšanas
Pēc ļoti ilga pārtraukuma ar vārtu guvumu Zviedrijas sieviešu florbola superlīgā atzīmējusies Luīze Biļnska, kuras precīzais metiens gan neglāba vienību no 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) zaudējuma pagarinājumā pret "Vasteras Ronnby". Latviešu florboliste vārtus guva spēles vidū, izmantojot skaitlisko vairākumu un tobrīd panākot 2:2 neizšķirtu. Pēdējos vārtus latviešu florboliste bija guvusi 17. novembrī mačā pret "Linkoping".

Krūmiņš iemet arī sezonas lielākajā sagrāvē
Somijas spēcīgākajā līgā ar kārtējo vārtu guvumu izcēlies Morics Krūmiņš, kura pārstāvētajam "Nokian KrP' gan nācās piedzīvot smagāko sagrāvi sezonā, viesos ar rezultātu 3:10 (1:6, 0:3, 2:1) nespēja izrādīt pretestību "Happee" vienībai. Sākums bija pietiekami cerīgs pat neskatoties uz ielaistajiem vārtiem jau pirmajā minūtē. Cīņas sestajā minūtē ar vārtu guvumu izcēlās Krūmiņš, bet līdz pārtraukumam "Happee" bija iekrājuši jau solīdu 6:1 pārsvaru, cīņas turpinājumā to vēl palielinot. Jāpiezīmē, ka latviešu aizsargam šajā mačā arī divas soda minūtes. Neskatoties uz zaudējumu, "Nokian KrP" nodrošinājuši otro vietu regulārajā sezonā.

Rajeckis iemet, komanda izlaiž pārsvaru
Zaudējumu cīņā par vietas saglabāšanu Šveices NLA otrajā spēlē piedzīvojis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kas savā laukumā ar rezultātu 3:4 (2:0, 0:1, 1:2, 0:1) piekāpās "Waldkirch-St.Gallen". Latviešu florbolists mača 55.minūtē ar precīzu metienu panāca 3:1 savas komandas labā, taču atlikušajā laikā pretinieki panāca izlīdzinājumu, bet nedaudz vairāk kā minūti pirms papildlaika beigām, spēlējot skaitliskajā vairākumā, Saintgallenas komanda spēja izraut uzvaru spēlē un izlīdzināt rezultātu sērijā – 1:1.

Ozoliņam rezultatīvākā sezonas spēle 2.līgā
Somijas florbola čempionāta 2. līgā savu sezonas rezultatīvāko spēli aizvadījis Klāvs Ozoliņš, izceļoties ar trim precīziem metieniem, no kuriem viens tika gūts skaitliskajā vairākumā. Tomēr viņa pārstāvētais "KrP Akatemia" piedzīvojis zaudējumu ļoti rezultatīvā mačā, viesos ar rezultātu 8:17 (3:4, 0:8, 5:5) piekāpās "Pirkat" vienībai. Ozoliņš septiņās spēlēs atzīmējies ar 8 (6+2) rezultativitātes punktiem.

Lazdiņam četri vārti Vācijā
Cits bijušais Ķekavas kluba florbolists Atis Lazdiņš izcēlies ar četriem vārtu guvumiem un divu minūšu noraidījumu Vācijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā, kurā viņa un Mika Sniķera pārstāvētais "BSV Roxel" savā laukumā ar rezultātu 8:3 (1:0, 3:1, 4:2) pieveica "Dumptener Fuchse" vienību. Arī Sniķerim šī bija sezonas sekmīgākā spēle, jo viņa rēķinā vārtu guvums un rezultatīva piespēle.

Degina U-18 komanda priekšsacīkstes noslēdz bez zaudējumiem
Šveices junioru U-18 B divīzijas turnīra priekšsacīkstes ar uzvaru noslēdzis Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas pēdējā mačā viesos ar rezultātu 7:3 pieveica "UHC Winterthur United". Kārtējā rezultatīvā spēle arī Deginam, kura rēķinā divi vārtu guvumi un trīs rezultatīvas piespēles. Līdz ar to Turgavas komanda uzvarēja visās 14 spēlēs, nopelnot 41 no 42 iespējamajiem punktiem, par 12 apsteidzot tuvākos sekotājus. Turpinājumā komanda sacentīsies par iekļūšanu NLA līgā.

Biezumas klubam nerezultatīvas cīņas
Divas nerezultatīvas spēles Somijas jauniešu čempionātā aizvadījis Nikolas Biezumas pārstāvētais "EraViikingit Akatemia", kas vispirms spēlēja neizšķirti 1:1 ar "PS Musta" vienību, bet pēc tam ar 1:3 piekāpās "Northern Stars". Latviešu florboliste šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.