Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latvijas florbola leģionāriem neveiksmīga diena

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvijas florbola leģionāriem neveiksmīga diena
Morics Krūmiņš
Foto: Salibandyliiga

Somijas florbola Elites līgas ceturtdaļfinālu otrajās spēlēs zaudējumus piedzīvoja gan Arta Raituma, gan Morica Krūmiņa pārstāvētās komandas, savukārt Zviedrijas Superlīgas ceturtdaļfinālu ar zaudējumu iesācis Anda Blinda pārstāvētais klubs. Vienīgi Diāna Isjomina ar komandas biedrenēm pārliecinoši iesākušas Norvēģijas kausa izcīņu.

Krūmiņa klubs dzenas pakaļ, bet nenoķer
Somijas Elites līgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē zaudējumu piedzīvojis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kuriem izvērtās pagalam nesekmīga spēle pret "EraViikingit", kurus izdevās uzvarēt pirmajā spēlē viesos, bet mājas mačā jau 22.minūtē rezultāts bija cēsnieka pārstāvētajam klubam nelabvēlīgs 0:4. Pēc diviem periodiem situācija bija kļuvusi vēl drūmāka (1:7). Spēles pēdējās 12 minūtes "Nokian KrP" spēlēja bez vārtsarga ar sešiem laukuma spēlētājiem, kuru laikā izdevās atspēlēt triju vārtu deficītu, vienus vārtus gūstot arī Krūmiņam. Taču ar to izrādījās par maz, jo tik un tā nācās piedzīvot neveiksmi ar rezultātu 4:7. Sērijā līdz ar to rezultāts kļuvis neizšķirts 1:1.

Raitumam zaudējums arī otrajā cīņā
Citā Somijas Elites līgas ceturtdaļfinālā zaudējumu arī otrajā mačā piedzīvojis Arta Raituma pārstāvētais Turku TPS, kas pirmajā spēlē savā laukumā pēcspēles metienu sērijā atzina "Happee" pārākumu, bet viesos piedzīvoja sakāvi ar rezultātu 5:6 (1:1, 3:0, 1:5). Spēles gaitā TPS iekrāja komfortablu triju vārtu pārsvaru, taču neprata to nosargāt, neveiksmīgi nospēlējot trešo periodu, kurā pamanījās ielaist piecus vārtus. Raitums spēlēja savas komandas otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Uzvarētāju rindās vienus vārtus guva un vienu rezultatīvu piespēli izdarīja pasaules čempionāta vērtīgākais spēlētājis Peteri Kotilainens.

Blinds no soliņa vērto neveiksmi ceturtdaļfinālā
Pirmo spēli Zviedrijas Superlīgas ceturtdaļfinālā aizvadījis Anda Blinda pārstāvētais "Mullsjo AIS", kas savā laukumā vairāk kā 1200 skatītāju klātbūtnē aizvadīja visnotaļ neveiksmīgu spēli pret pērnās sezonas finālistiem "Linkoping IBK", piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 3:5 (0:2, 0:2, 3:1), jau līdz spēles vidum esot iedzinējos ar četru vārtu deficītu. Par pozitīvu rezultātu pacīnīties traucēja arī seši nopelnītie noraidījumi spēles otrajā trešdaļā. Andis Blinds spēli vēroja no rezervistu soliņa, bet komandas pamatvārtsargs Benjamins Lofdāls tika galā ar 19 no 24 pretinieku metieniem.

Isjominas klubs pārliecinoši iesāk cīņu par Norvēģijas kausu
Pirmo maču cīņā par Norvēģijas kausu aizvadījis Diānas Isjominas pārstāvētais "Sveiva", aks pēc vairāku gadu pārtraukuma palika bez valsts čempionu titula. Turnīra pirmajā cīņā "Sveiva" izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār "Gjellerasen" komandu ar rezultātu 14:1, kas galīgi nebūtu uzskatāms par lielu pārsteigumu.