Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rajeckis, Garbare un Krauja turpina rezultatīvi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajeckis, Garbare un Krauja turpina rezultatīvi
Jānis Rajeckis
Foto: jets.ch

Šveices florbola laukumos veiksmīgas cīņas padevušās latviešu pārstāvētajiem klubiem. Ar vārtu guvumiem izcēlās Jānis Rajeckis un Evelīna Garbare, bet Kristapa Vaiča klubs sekmīgi sācis ceļu pretim tikšanai NLA līgā. Nīderlandes virslīgā divus vārtus guvusi Liene Krauja, bet Zviedrijā nelielā savainojumā iedzīvojusies Kristīna Brante.

Rajeckim vārti izšķirošajā cīņā par vietu play-off
Ārkārtīgi svarīgu uzvaru Šveices spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kas pirms spēles ar devītajā vietā esošo "Waldkirch St.Gallen" atradās astotajā vietā. Abām komandām pirms šīs spēles bija vienāds punktu skaits un arī savstarpējā spēlē vēl 35 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 5:5, kad mājinieki guva uzvaru nesošos vārtus. Ar vārtu guvumu izcēlās arī Jānis Rajeckis, kurš guva komandas otros vārtus, tobrīd panākot 2:2. Rajeckim sezonas 20 spēlēs šie bija devītie gūtie vārti. Tāpat viņa rēķinā ir arī sešas rezultatīvas piespēles. Izcīnītā uzvara ļāva nostiprināties labāko astotniekā, bet regulārās sezonas pēdējā spēlē viesos jātiekas ar trešajā vietā esošo "Grasshoppers Club Zurich".

Ar vārtu guvumu atzīmējas arī Garbare
Arī Šveices spēcīgākajā sieviešu florbola līgā ar rezultatīvu metienu atzīmējusies latviešu florboliste, Evelīnai Garbarei tiekot pie precīza metiena mačā, kurā viņas un vārtsardzes Laumas Višņevskas pārstāvētais "Wizards Bern-Burgdorf" savā laukumā pārliecinoši ar 12:5 (1:1, 5:3, 6:1) apspēlēja "UH Red Lions Frauenfeld" spēlētājas. Garbare ar vārtu guvumu izcēlās spēles vidū, tobrīd panākot 5:2 savas komandas labā. Turnīra tabulā "burves" ar 43 punktiem saglabā trešo vietu, par trim punktiem atpaliekot no "piranha chur", kas savā laukumā negaidīti pamanījās piekāpties "R.A. Rychenberg", tādējādi palaižot tabulā garām "UHC Dietlikon" florbolistes, kurām neradās grūtības ierakstīt turnīra tabulā kārtējo panākumu.

Vaičim panākums pirmajā ceturtdaļfināla spēlē
Kamēr Jānis Rajeckis tuvojas izslēgšanas turnīram Šveices NLA līgā, tikmēr Kristapa Vaiča pārstāvētais NLB līgas klubs "Ad Astra Sarnen" izcīnījis uzvaru pirmajā ceturtdaļfināla spēlē, savā laukumā ar rezultātu 8:7 (4:3, 2:1, 1:3, 1:0) pieveica "UHC Sarganserland". Pēc septiņām nospēlētām minūtēm laukuma saimnieki bija vadībā ar rezultātu 3:0, taču neprata nosargāt pārsvaru, viesiem izlīdzinājumu panākot divas minūtes pirms pamatlaika beigām. Tomēr papildlaika trešajā minūtē Robins Markstroms nodrošināja uzvaru "Ad Astra Sarnen". Vaičis šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Krauja nodrošina uzvaru Nīderlandē
Nīderlandes sieviešu florbola virslīgā veiksmīga spēle padevusies Lienei Kraujai, kura izcēlusies ar diviem vārtu guvumiem, tostarp uzvaru nesošajiem cīņā, kurā viņas pārstāvētais "HSK Agents" viesos ar rezultātu 4:3 (0:1, 3:2, 1:0) pieveica tabulā augstāk esošo "UFC Groningen". Pirmos vārtus Krauja guva otrās trešdaļas izskaņā, tobrīd izvirzot savu komandu vadībā ar 3:2. Drīz vien gan mājinieces rezultātu izlīdzināja. Tomēr trešā perioda septītajā minūtē latvietei vēl viens vārtu guvums, kas bija uzvaru nesošs. Pēc šīs uzvaras "HSK Agents" ar desmit punktiem tikpat spēlēs priekšsacīkšu turnīru noslēdza piektajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no ceturtās vietas, līdz ar to nespējot kvalificēties pusfinālam un turpinās cīņu par vietas nosargāšanu.

Brantes klubs izcīna uzvaru, cēsniece gūst savainojumu
Pēc ilgāka laika maču Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā aizvadījis Kristīnas Brantes pārstāvētais "Endre IF U", kas ar rezultātu 5:4 (1:1, 3:0, 1:3) pieveica "Telge SIBK U" spēlētājas. Kristīna Brante ar rezultativitātes punktiem šajā spēlē neizcēlās pirmajā trešdaļā iedzīvojoties savainojumā, līdz ar to nevarot turpināt spēli. Neskatoties uz uzvaru, "Endre IF U" ar 23 punktiem turnīru noslēgs ceturtajā vietā, jo no "Tele SIBK U" komandu šķir piecus punktus. Branta šajā sezonā piedalījusies septiņās spēlēs, tiekot pie 3 (2+1) rezultativitātes punktiem.