Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Ščegoļevs leģionāra gaitas sāk ar trim vārtu guvumiem

Ščegoļevs leģionāra gaitas sāk ar trim vārtu guvumiem
Linards Ščegoļevs (#19)
Foto: Innebandy i Nord-Norge

Savu pirmo spēli kādā no ārvalstu florbola čempionātiem aizvadījis FK "Valka" bijušais uzbrucējs Linards Ščegoļevs, kurš Norvēģijas stiprākajā līgā debitējis ar trim vārtu guvumiem un uzvaru. Labs sezonas sākums arī Evelīnas Garbares klubam, bet Diānas Isjominas vienība pirmo spēli tā arī neuzsāka.

Ščegoļevs jau pirmajā mačā tiek pie hat-trick
Norvēģijas spēcīgākajā līgā arī šajā sezonā kupli pārstāvēta ar latviešiem būs "Harstad" vienība. Prom devies vārtsargs Mareks Belousovs, taču pie Toma Kirmuža, Toma Niedres un Kaspara Grundšteina pievienojies FK "Valka" bijušais uzbrukuma līderis Linards Ščegoļevs. Valcēnietis jau pirmajā cīņā atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, palīdzot "Harstad" savā laukumā aizraujošā cīņā ar 13:11 (3:3, 5:3, 5:5) pieveikt "Akerselva". Niedrem vārtu guvums un divas piespēles, Kirmužam divi vārtu guvumi, bet Grundšteinam viena rezultatīva piespēle.

Garbarei svarīga uzvara jau pirmajā kārtā
Ar ļoti vērtīgu uzvaru savā laukumā jauno sezonu sākusi Šveices NLA līgas komanda "Wizards Bern Burgdorf", kas savā laukumā ar rezultātu 5:3 (0:0, 3:3, 2:0) apspēlēja vienas no sezonas galvenajām favorītēm "Kloten-Dietlikon Jets". Jāpiezīmē, ka vēl otrās trešdaļas izskaņā viešņas bija vadībā ar 3:1, taču atlikušajā laikā vārtus guva tikai "burves". Garbare šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās.

Šleiva Šveicē debitē ar graujošu zaudējumu
Starpsezonu periodā no Latvijas čempionāta uz Šveices stiprāko līgu pārcēlusies Katrīne Šleiva, lai pievienotos "SU Mendrisiotto" vienībai. Čempionāta pirmajā spēlē Šleivas klubs savā laukumā uzņēma "Skorpion Emmental Zollbruck" vienību, kura kluba sistēmā šajā sezonā darbosies vēl viena latviešu florboliste, vārtsardze Elīna Jeige. Sezonas startā gan Jeige koncentrēsies spēlēm U-21 grupā, bet Šleiva debiju stiprākajā līgā jau ir piedzīvojusi, tiesa, sekmes viņas pārstāvētajam klubam nebija sekmīgas, jo 100 skatītāju klātbūtnē tika piedzīvota 0:11 (0:1, 0:6, 0:4) sagrāve, kas pēc pirmās spēļu kārtas liek ieņemt pēdējo vietu turnīra tabulā.

Pirms tam komanda sekmīgi pārvarēja Šveices kausa pirmo kārtu jeb 1/16 finālu, viesos ar 8:3 apspēlējot zemākas raudzes komandu "Zurisee Unihockey ZKH", latvietei tiekot pie sava pirmā vārtu guvuma ārvalstīs.

Arī Stiprajam Šveicē neveiksme sezonas startā
Vēl viens latviešu florbolists, kurš šosezon pārcēlies uz Šveici ir līdzšinējais "FBK Valmiera" uzbrucējs Lauris Alvis Stiprais, kurš pievienojies Šveices NLB līgas klubam "UHC Sargaserland", kuru rindās pērn viens no līderiem bija Jakobs Karlsons. Sezonas pirmajā mačā latvieša pārstāvētais klubs sākumā nonāca iedzinējos ar 1:5 un līdz spēles beigām atspēlēties tā arī nespēja, piedzīvojot 5:7 (1:2, 0:3, 4:2) neveiksmi. Stiprais pie rezultativitātes punktiem gan netika.

Isjominai un Garklāvai pirmā spēle tā arī nesākas
Pirmo sezonas maču aizvadīt vajadzēja arī Diānas Isjominas un Līgas Garklāvas pārstāvētajam Norvēģijas spēcīgākās līgas klubam "Grei", kurām mājās bija jātiekas ar principiālajām pretiniecēm "Sveiva". Tomēr spēle tā arī nesākās, jo tehnisku problēmu dēļ neizdevās pacelt basketbola grozus, kā rezultātā cīņa nevarēja notikt. Kā atzina latviešu florboliste, "Grei" vienība var būt priecīga, ka spēle pārcelta uz nenoteiktu laiku, nevis piešķirts tehniskais zaudējums.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.