Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam un Raitumam mainīgas sekmes, Bitmanis izlīdzina rezultātu sērijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam un Raitumam mainīgas sekmes, Bitmanis izlīdzina rezultātu sērijā
Toms Bitmanis

Somijas florbola Elites līgas pirmajās ceturtdaļfināla spēļu sērijās mainīgas sekmes bijušas Morica Krūmiņa un Arta Raituma pārstāvētajām komandām, abām uzvarētāja noteikšanu atliekot līdz pēcspēles metienu sērijai. Savukārt Zviedrijā cīņu par iekļūšanu Superlīgā turpina Toma Bitmaņa pārstāvētais "FBC Kalmarsund".

Krūmiņam vārti un piespēle pirmajā ceturtdaļfinālā
Ar uzvaru Somijas Elites līgas ceturtdaļfināla sēriju sācis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kuri regulāro sezonu noslēdza septītajā vietā un kurus par pretiniekiem sev izvēlējās regulārās sezonas otrā spēcīgākā komanda "EraViikingit". Pirmajā spēlē viesos "Nokian KrP" svinēja nedaudz negaidītu uzvaru pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 6:5 (3:2, 2:2, 0:1, 0:0, 1:0). Latviešu florbola leģionārs spēlēja savas komandas trešajā maiņā, cīņas 17.minūtē ar precīzu metienu panākot 3:1 savas komandas labā, izdarot precīzu metienu no vārtu priekšas. Līdz otrā perioda izskaņai mājinieki bija līdzsvarojuši rezultātu (4:4), taču tad Krūmiņš piespēlēja partnerim Jesem Vainio, kurš ar precīzu metienu atjaunoja vadību viesiem. Trešā perioda sākumā mājinieki vēlreiz izlīdzināja spēles rezultātu un uzvarētāja liktenis tika izšķirts pēcspēles metienu sērijā, kurā nedaudz veiksmīgāki bija "Nokian KrP" florbolisti, kuri tādējādi sērijā izvirzījušies vadībā ar 1:0.

Raitumam neveiksme pēcspēles metienu sērijā
Līdzīgi kā Morica Krūmiņa pārstāvētājam klubam, arī Arta Raituma Turku TPS pirmajā ceturtdaļfināla spēlē pret "Happee" savā laukumā uzvarētāju nespēja noskaidrot ne pamatlaikā, ne papildlaikā, visu atliekot uz pēcspēles metienu sēriju. Pēc līdzīgā rezultāta pirmajā trešdaļā, otrajā TPS veica varenu izrāvienu, panākot 4:1 vadību. Mača 49.minūtē Turku klubs guva arī piektos vārtus. Kaut arī viesi vienus vārtus atspēlēja, praktiski uzreiz Ēro Jalo ar precīzu metienu guva vēl vienus vārtus, panākot 6:2 vadību. Tomēr atlikušajās astoņās minūtēs mājinieki neprata nosargāt pārsvaru, ļaujot sāncenšiem gūt četrus vārtus, pēdējos no tiem 56 sekundes pirms pamatlaika beigām. Papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēcspēles metienu sērijā "Happee" izcēlās ar trim precīziem metieniem, bet TPS guva tikai vienus vārtus, arī Artim Raitumam savu iespēju neizmantojot.

Bitmaņa klubam pārliecinošs revanšs
Cīņā par tikšanu Zviedrijas Superlīgā pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt Toma Bitmaņa pārstāvētajam "FBC Kalmarsund", kas viesos ar rezultātu 10:4 (2:0, 5:1, 3:3) sagrāva Jakoba Karlsona pārstāvēto "IBF Orebro", tādējādi revanšējoties par nedaudz negaidīto 6:7 zaudējumu papildlaikā savā laukumā. Šoreiz jau līdz otrā perioda beigām "FBC Kalmarsund" bija panākuši 7:1 vadību, trešā perioda pašā ievadā gūstot arī astotos vārtus un vienīgi tad ļaujot mājiniekiem nedaudz pietuvoties rezultātā, lai punktu ar diviem precīziem metieniem pieliktu Markus Johansons. Ne Bitmanis, ne Karlsons šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Izšķirošā spēle par iekļūšanu pusfinālā paredzēta 18.martā "FBC Kalmarsund" komandas mājvietā.

     [+] [-]

, 2017-03-19 10:29, pirms 7 gadiem
Kalmārs vakar izkrita.