Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Isjomina un Garklāva nokārto vēl vienu vērtīgu uzvaru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Isjomina un Garklāva nokārto vēl vienu vērtīgu uzvaru
Diāna Isjomina
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Norvēģijas sieviešu florbola Elites līgā pie ļoti vērtīgas uzvaras izdevies tikt Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētajam klubam, turklāt tieši latvietes bija galvenās rezultāta taisītājas. Laba spēle Somijas Elitē padevusies Moricam Krūmiņam, bet Dānijā vārtus turpina gūt Eduards Stūre un Liena Krastiņa.

Vēl viena svarīga uzvara Isjominai un Garklāvai
Iepriekšējā spēļu kārtā Norvēģijas sieviešu florbola virslīgā svarīgu uzvaru pār spēcīgo "Sagene" izcīnīja Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas "Grei", kas jau nākamajā mačā izrāva 4:3 (1:3, 2:0, 1:0) panākumu pār vēl vienu no potenciālajām favorītēm "Tunet". Lieliska spēle arī Latvijas izlases florbolistēm, jo Garklāvai šajā cīņā vārtu guvums un rezultatīva piespēle, bet Isjominai padevies perfekts mačs, jo viņa asistēja komandas pirmajos trijos vārtu guvumos, bet piecas minūtes pirms mača beigām, izmantojot Garklāvas piespēli, guva arī uzvaru nesošos vārtus. Isjomina četrās spēlēs tikusi jau pie 9 (5+4) punktiem, bet Garklāvai pašlaik 5 (3+2) punkti. Ar deviņiem punktiem četrās spēlēs "Grei" pašlaik saglabā ceturto vietu.

Krūmiņam +3 lietderība un jau otrā vieta tabulā
Lieliski Somijas florbola Elites līgā turpina spēlēt Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP', kas ticis pie ceturtās uzvaras piecos mačos savā laukumā rezultatīvā spēlē ar 11:5 (3:1, 4:2, 4:2) pieveica nu jau bijušo Andra Blumbaha klubu "Steelers". Krūmiņš spēlēja savas komandas pirmajā maiņā, otrā perioda ievadā asistējot komandas ceturtajā vārtu guvumā, bet otrā perioda izskaņā nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Tāpat cēsniekam šajā spēlē pozitīva +3 lietderība. Krūmiņš piecās spēlēs savācis 4 (2+2) punktus, bet komanda ar astoņiem punktiem tabulā pakāpusies uz otro vietu, sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ atpaliekot no "Happee", kuriem gan spēle rezervē.

Biļinskas klubam bezcerīga sagrāve
Pamatīgu sakāvi Zviedrijas Superlīgā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas viesos nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību pret čempionāta līdervienību "KAIS Mora iF" – 0:9 (0:1, 0:6, 0:2). Pēc šķietami līdzvērtīgās pirmās trešdaļas, otrajā nepilnu sešu minūšu laikā mājinieces guva četrus vārtus. Perioda izskaņā Biļinska nopelnīja divu minūšu noraidījumu, ko drīz vien vārtu guvumā pārvērta slavenā zviedriete Anna Vijka. Pēc sešām spēļu kārtām Karlstades komanda ar deviņiem punktiem atrodas septītajā vietā, bet nākamajā mačā jātiekas ar vēl vienu komandu, kas savākusi maksimālo punktu skaitu "Endre IF".

Krastiņas klubam kārtējā neveiksme papildlaikā, kurai seko uzvara
Dānijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas viesos ar rezultātu 4:5 papildlaikā piekāpās "Fredrikshavn Bulldogs", līdz ar to šosezon zaudējumi jau tagad ir vairāk kā pagājušās sezonas laikā. Latvijas florboliste ar rezultativitātes punktiem šajā mačā neizcēlās.

Nākamajā spēlē latviete tika pie viena precīza metiena, bet AFK savā laukumā tika galā ar "AaB "Floorball". Līdz ar to turnīra tabulā AFK ar deviņiem punktiem turnīra tabulā pakāpies uz pirmo pozīciju. Latviete piedalījusies četrās spēlēs, tiekot pie diviem vārtu guvumiem.

Ar 28 atvairītiem metieniem Višņevska nodrošina vēl vienu uzvaru
Trešo uzvaru pēc kārtas ar Latvijas izlases vārtsardzi Laumu Višņevsku vārtos Zviedrijas Alsvenskan līgas turnīrā izcīnījis "Stromsbro" klubs, kas kārtējā mačā savā laukumā ar 4:3 (0:2, 4:1, 0:0) pieveica "Sundsvalls", kaut arī pēc pirmā perioda bija nonākušas iedzinējos. Trešais periods aizritēja ar lielu viešņu pārsvaru, taču Višņevska tika galā ar visiem desmit pretinieču metieniem, visā spēlē kopumā atvairot 28 no 31 pretinieču raidījuma.

Stūre atkal iemet, komanda atkal zaudē
Kārtējo neveiksmi Dānijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Eduarda Stūres pārstāvētais AFK, kas nespēja izrādīt nopietnu pretestību pret "Benlose", piedzīvojot neveiksmi ar 2:15 (0:4, 2:2, 0:7), neveiksmīgi aizvadot tieši spēles pēdējo periodu. Spēles vidū ar vārtu guvumu izcēlās arī latviešu florbolists, tobrīd panākot 2:5. Sešās spēlēs AFK savākuši divus punktus, desmit komandu konkurencē atrodoties devītajā pozīcijā. Latvietis savā debijas sezonā ārzemēs sešās spēlēs savācis 7 (5+2) punktus.

Belousovam ar komandas biedriem viegla uzvara
Norvēģijas florbola čempionāta 2.divīzijā pie pārliecinošas uzvaras izdevies tikt Mareka Belousova pārstāvētajam "Harstad IKB", kas savā laukumā ar 14:2 (4:1, 3:0, 7:1) sagrāva "Narvik Malmers IBK", izcīnot trešo uzvaru trijās spēlēs un saglabājot pārliecinošas līderpozīcijas turnīra tabulā. Latviešu vārtsargs šajā spēlē palika rezervē, jo treneris deva iespēju uzspēlēt viņa dublierim. Savainotais Toms Kirmužs šajā spēlē joprojām komandai palīdzēt nevarēja, bet Ritvars Bērziņš komandu ir atstājis un atgriezies "Rubenes" sastāvā.