Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Garbarei rezultatīva piespēle, Rajeckis un Vaičis turpina izdzīvošanas cīņas

Garbarei rezultatīva piespēle, Rajeckis un Vaičis turpina izdzīvošanas cīņas
Evelīna Garbare
Foto: Wizards Bern-Burgdorf

Šveices sieviešu florbola čempionāta pusfināla pirmajā spēlē ar rezultatīvu piespēli atzīmējusies Evelīna Garbare, bet Jānim Rajeckim ar komandas biedriem padevās laimīga izglābšanās, kas ļauj cerēt uz vietas saglabāšanu līgā. Par to nopietni būs jāpacīnās Kristapam Vaičim Vācijā, bet Ralfam Orstem nav izdevies pakāpties uz Somijas otro stiprāko līgu.

Garbarei rezultatīva piespēle sāpīgā neveiksmē
Zaudējumu pirmajā Šveices NLA līgas pusfināla spēlē piedzīvojis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern-Burgdorf", kas viesos ar rezultātu 5:6 (1:2, 3:2, 1:1, 0:1) piekāpās "UHC Dietlikon" vienībai. Spēle kopumā bija ļoti līdzīga, bet uzvaru laukuma saimnieces izrāva 19 sekundes pirms papildlaika beigām. Ar rezultativitātes punktu par sekmīgu piespēli partnerei atzīmējās arī viena no Latvijas valstsvienības līderēm, asistējot komandas trešajā vārtu guvumā.

"Jets" izglābjas pēdējās desmit minūtēs
Pēdējā pārspēļu kārtā par vietas saglabāšanu Šveices spēcīgākajā florbola līgā sarežģītā situācija bija nonācis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kuri vispirms papildlaikā zaudēja pirmo maču viesos, bet otrajā cīņā savā laukumā desmit minūtes pirms pamatlaika beigām atradās 2:4 iedzinējos pret "Unihockey Basel Reggio". Tomēr tad sešu minūšu laikā izdevās ne vien atspēlēties, bet arī pārņemt vadību, pēdējā minūtē iemetot tukšos vārtos, kas deva 6:4 (1:2, 1:0, 4:2) uzvaru. Jānis Rajeckis šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Arī Vaičim problēmas ar vietas saglabāšanu
Līdzīgi kā Jānim Rajeckim Šveicē, arī Kristapam Vaičim ar saviem kluba biedriem Vācijā jācīnās par vietas saglabāšanu spēcīgākajā līgā. Pirmajā pārspēlē latviešu florbolists atzīmējās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa pārstāvētais "BAT Berlin" viesos ar 7:9 (0:3, 3:2, 4:4) piekāpās "TV Schrisesheim" vienībai, sērijā līdz divām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0:1.

Orstem debijas sezonā neizdodas tikt uz Divari
Sezonas pēdējo spēli aizvadījis Ralfa Orstes pārstāvētais Somijas 2.divīzijas klubs "Pelicans SB", kas trešajā kvalifikācijas kārtā par tiesībām iekļūt valsts otrajā spēcīgākajā līgā jeb Divari, sacentās ar "Rangers". Zaudējuši pirmo cīņu viesos ar 2:9, savā laukumā "Pelikaniem" obligāti bija nepieciešama uzvara, taču sanāca vēl viena neveiksme, šoreiz ar 3:7 (1:1, 1:3, 1:3). Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts, bet otrā perioda sākumā laukuma saimnieki arī izvirzījās, vadībā, minimālo pārsvaru nosargājot līdz 33.minūtei. Taču tad sešu minūšu laikā tika zaudēti trīs vārti un par pozitīvu iznākumu vairs neizdevās pacīnīties. Orste spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, spēli beidzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu.

Abas Degina pārstāvētās komandas iekļūst NLA
Uz pozitīvas nots sezonu Šveicē noslēdzis jaunais latviešu florbolists Renāts Degins, kura pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas izpildījis pirms sezonas izvirzīto uzdevumu, no NLB līgas kvalificēties valsts stiprākās līgas turnīram. U-18 komanda, kas bija Renāta galvenā komanda, pēdējā kvalifikācijas kārtā trijās spēlēs itka galā ar "Jona-Uznach Flames" vienību. Pēc panākumiem pirmajās divās cīņās, trešajā viesi ātri izvirzījās vadībā, taču trešdaļas vidū Turgavas klubs rezultātu izlīdzināja, bet līdz pārtraukumam pārsvaru palielināja līdz 3:1. Izšķirošais pārsvars tika iekrāts otrajā periodā, bet trešajā cīņa tika novadīta līdz likumsakarīgai 10;4 (3:1, 4:0, 3:3) uzvarai. Degins šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Ja pie sava gadagājuma spēlētājiem Degins pēdējā mačā palika sausā, tad vairākas stundas vēlāk kopā ar U-21 komandu Degins atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, palīdzot "Floorball Thurgau" savā laukumā ar rezultātu 9:7 (3:2, 3:1, 3:4) pieveikt "Olten Zofingen" vienību, sērijā līdz kādas komandas trijām uzvarām triumfējot ar 3:0.

Spēlējot bez latviešiem, EMU panāk izšķirošo maču
Igaunijas spēcīgākajā florbola līgā trešajā pusfināla spēlē lielisku sniegumu nodemonstrēja Maksims Terehovs, izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli. Toreiz komanda piedzīvoja neveiksmi viesos. Ceturto spēli Tartu komanda pret "Sparta Team Automaailm" aizvadīja savā laukumā, svinot 8:7 (3:4, 1:1, 3:2, 1:0) uzvaru papildlaikā, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā un nodrošinot izšķirošo piekto maču. Ceturtajā spēlē Terehovs, līdzīgi kā Jānis Tolmanis EMU komandas rindās laukumā nedevās.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.