Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Bitmanim pieci vārti Allsvenskan, Kirmužam - četri Norvēģijas Elitē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bitmanim pieci vārti Allsvenskan, Kirmužam - četri Norvēģijas Elitē
Toms Bitmanis

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā otrajā līgā septiņus rezultativitātes punktus vienā mačā nopelnījis Toms Bitmanis, savukārt Norvēģijas stiprākajā līgā Toms Kirmužs tika pie četriem vārtu guvumiem. Abiem Tomiem līdzi centās turēt arī Liena Krastiņa, kurai kārtējais precīzais metiens padevās Dānijas stiprākajā čempionātā.

Bitmanim pieci vārtu guvumi!
Ar lielisku sniegumu Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā izcēlies Latvijas izlases uzbrucējs Toms Bitmanis, kurš izdarīja piecus precīzus metienus un divas reizes asistēja partneriem mačā, kurā viņa pārstāvētais "FBC Kalmarsnud" ar 33:3 (8:1, 5:0, 20:2) izdevās saplosīt izteiktos turnīra pastarīšus "IBF Goteborg". Zīmīgi, ka trešajā trešdaļā komanda 20 minūšu laikā izdarīja 20 precīzus metienus. Lai gan Bitmanis aizvadīja ļoti rezultatīvu spēli, viņš bija vien ceturtais rezultatīvākais florbolists savā komandā, jo, piemēram, MarkusJohansons pamanījās izdarīt astoņus precīzus metienus un izdarīt trīs piespēles. Ar 46 punktiem "FBC Kalmarsund" atrodas otrajā vietā turnīra tabulā, bez iespējām pakāpties augstāk, taču vieta izslēgšanas turnīrā ir nodrošināta.

Citā spēlē pie panākuma tika arī Jakoba Karlsona pārstāvētais "IBF Orebro", kas savā laukumā ļoti svarīgā spēlē ar rezultātu 6:5 (1:3, 4:2, 1:0) pieveica vienus no galvenajiem konkurentiem cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā "Lindas IBK". Pēc neveiksmīgā cīņas sākuma, kad 15 minūtēs "IBF Orebro" nonāca iedzinējos ar triju vārtu deficītu, turpinājumā izdevās lauzt spēles gaitu, otrā perioda pēdējā minūtē izlīdzinot rezultātu, bet trešās trešdaļas vidū Ārons Olsons guva uzvaras vārtus. Karlsons arī šajā spēlē palika bez rezultativitātes punktiem. Divas kārtas pirms regulārās sezonas beigām "IBF Orebro" ar 42 punktiem saglabā trešo vietu, nodrošinot līdzdalību izslēgšanas spēļu turnīrā.

Kirmužs iemet četrus vārtus Norvēģijā
Vienu no retajām uzvarām šīs sezonas Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Toma Kirmuža un Ritvara Bērziņa pārstāvētais "Harstad IBK", kas savā laukumā ar rezultātu 10:7 (2:3, 4:2, 4:2) pieveica "Gjellerasen" florbolistus. Spilgtu maču aizvadīja Kirmužs, kurš izcēlās ar četriem rezultatīviem metieniem, sasniedzot labākos statistikas rādītājus šajā sezonā. Pēc izcīnītās uzvaras "Harstad" ar deviņiem punktiem turnīra tabulā joprojām atrodas pēdējā vietā, četrus punktus atpaliekot no "Fredrikstad" komandas. Atlikušajās divās spēlēs komandai ir nepieciešamas uzvaras un ja pret 10. vietā esošo "Sandnes" to varētu izdarīt, tad nākamajā mačā pret čempionāta līderiem "Greaker" tikt pie vismaz viena punkta būs ārkārtīgi sarežģīti.

Krastiņai vārti arī otrajā kvalifikācijas spēlē
Dānijas sieviešu florbola čempionāta spēcīgākajā līgā otro kvalifikācijas turnīra spēli aizvadījis Lienas Krastiņas pārstāvētais "AFK", kas viesos pārliecinoši ar rezultātu 14:3 (2:1, 5:1, 7:1) sagrāva "Herning Pirates". Līdzīgi kā pirmajā cīņā, arī šoreiz latviešu florboliste atzīmējās ar precīzu metienu, otrā perioda beigu daļā panākot 6:2 savas komandas labā. Pašlaik turnīra tabulā "AFK" ar sešiem punktiem ieņem pirmo vietu tabulā, bet 26.februārī aizvadīs ļoti svarīgu speli savā laukumā ar "AaB Floorball".

Blinds vēlreiz paliek rezervē
Kārtējo cīņu Zviedrijas Superlīgā aizvadījis Anda Blinda pārstāvētais "Mullsjo AIS", kas spraigā cīņā savā laukumā spēkojās neizšķirti 8:8 (1:4, 5:2, 2:2, 0:0) pret titulēto "Pixbo Wallenstam IBK". Pēc neveiksmīgās pirmās trešdaļas "Mullsjo AIS" spēja vērst cīņas gaitu sev par labu, otro trešdaļu jau noslēdzot pie neizšķirta 6:6, rezultāta, bet trešajā periodā izdevās iekrāt arī divu vārtu pārsvaru, taču pēdējās trijās minūtēs nācās ielaist divus vārtus, līdz ar to spēkošanās noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu. Blinds arī šajā spēlē palika rezervē, bet viņa kolēģis Benjamins Lofdāls tika galā ar 17 no 25 pretinieku metieniem. Jāpiezīmē, ka "Mullsjo AIS" sāncenšu vārtsargu Jonu Hedlundu traucēja 35 reizes. Ar 50 izcīnītajiem punktiem 25 spēlēs "Mullsjo AIS" atrodas trešajā vietā turnīra tabulā, kamēr "Pixbo" savākuši par četriem punktiem mazāk, esot piektajā vietā.