Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Rajecka vārti papildlaikā nodrošina uzvaru

Rajecka vārti papildlaikā nodrošina uzvaru
Andris Rajeckis
Foto: Sandro Schmuki, Floorball Thurgau

Šveices NLB florbola līgā ar uzvaras vārtiem papildlaikā atzīmējies Andris Rajeckis, sekmējot savas komandas uzvaru. Vājāk klājies viņa brāļa pārstāvētajam klubam, bet dāmu spēcīgākajā līgā pārliecinošs panākums Evelīnai Garbarei.

Kārtējā mačā Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau" viesos sacentās ar "Floorball Fribourg", izcīnot papildlaikā panākumu ar rezultātu 6:5 (2:2, 2:1, 0:1, 1:0). Uzvaras vārtus pagarinājuma septītajā minūtē guva tieši latviešu florbolists, kurš šosezon sakrājis jau 20 (13+7) rezultativitātes punktus, kas ir ceturtais labākais rādītājs komandā. Turnīra tabulā "Floorball Thurgau" ar 39 punktiem 18 mačos saglabā otro vietu, tālu atpaliekot no līdervienības, bet "Ad Astra Sarnen", kas atrodas trešajā pozīcijā, tiek apsteigtas par diviem punktiem.

"Burves" grauj un turpina sekot trijniekam
Pārliecinošu uzvaru Šveices spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas savā laukumā ar rezultātu 9:3 (2:1, 4:1, 3:1) pieveica "Waldkirch-St.Gallen", ar 28 punktiem saglabājot ceturto vietu. Evelīna Garbare šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Krietni grūtākās cīņās pie panākumiem tika tabulā augstāk esošās "Skorpion Emmental Zollbruck" un "UHC Dietlikon", kuru neveiksmes jebkurā brīdī gatavas izmantot "burves", lai pakāptos turnīra tabulā.

"Jets" vēl viens smags zaudējums
Šveices spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu smagu neveiksmi piedzīvojis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kas viesos ar 1:8 (0:1, 0:2, 1:5) piekāpās turnīra tabulā otrajā pozīcijā esošajam "Floorball Koniz". Latviešu spēlētājs ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Komanda, kuru vada Latvijas izlases galvenais treneris Arto Rīhimaki, četras kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma ar 15 punktiem joprojām atrodas 11.vietā 12 komandu konkurencē, par sešiem punktiem jeb divu uzvaru tiesu atpaliekot no labāko astotnieka. Jāpiezīmē, ka atlikušajā spēļu kalendārā ir vismaz trīs mači, kuros Rajeckis ar komandas biedriem reāli varētu cīnīties par uzvaru, kas varētu pavērt ceļu play-off izcīņā.

Ozoliņš raujas divās frontēs
Trīs spēles vienas dienas laikā Somijas junioru līgā aizvadījis Klāva Ozoliņa pārstāvētais "Nokian KrP" klubs. Dienas ievadā latvieša pārstāvētais klubs ar rezultātu 10:2 (5:1, 4:0, 1:1) pārliecinoši tika galā ar "SB Vaasa" florbolistiem. Latviešu florbolists maču aizvadīja trešajā virknējumā, asistējot otrajā vārtu guvumā. Pēc neilgas atpūtas "Nokian KrP" ar 7:4 (2:1, 3:1, 2:2) pieveica O2, bet Ozoliņš šajā mačā laukumā nedevās. Noslēdzošajā duelī uzvara vēl pārliecinošāka – 14:2 (6:1, 8:1, 0:0) pret "KU-68". Arī šajā mačā Ozoliņš laukumā nedevās. Savā apakšgrupā "Nokian KrP" ar 18 punktiem 11 spēlēs atrodas pirmajā pozīcijā. Ozoliņš piedalījies septiņos mačos, atzīmējoties ar 16 (8+8) punktiem.

Junioru līgā Ozoliņš nospēlēja vien agro maču, jo pēc tam kopā ar "KrP Akatemia" komandu devās uz 2.divīzijas maču izbraukumā pret "Blasters". Sāka latvieša pārstāvētā komanda ļoti veiksmīgi, jau pēc piecām minūtēm panākot 2:0 vadību, turklāt otrajā vārtu guvumā asistēja arī latvietis. Turpinājums gan nebija sekmīgs, jo jau līdz pārtraukumam mājinieki ne vien atspēlējās, bet arī ieguva divu vārtu pārsvaru, visā mačā "KrP Akatemia" komandai ciešot neveiksmi ar 7:9 (2:4, 2:2, 3:3). Ar 12 punktiem tikpat spēlēs "KrP Akatemia" pašlaik atrodas piektajā vietā desmit komandu konkurencē. Latviešu florbolists piedalījies piecos mačos, atzīmējoties ar 3 (1+2) rezultativitātes punktiem.

Hartmanis paliek rezervē komandas uzvarā
Pirmo spēli 2018. gadā aizvadījis Emīla Hartmaņa pārstāvētais Somijas 2.divīzijas klubs PSS, savā laukumā ar rezultātu 10:4 (1:2, 5:1, 4:1) apspēlēja FLOB komandu, kas atrodas turnīra tabulas pēdējā pozīcijā. Neskatoties uz to, pēc pirmās trešdaļas viesi pārsteidzoši atradās vadībā. Latviešu florbolists bija iekļauts savas komandas ceturtajā maiņā, paliekot rezervē. Turnīra tabulā PSS pašlaik ar 21 punktu 13 mačos atrodas ceturtajā pozīcijā, par trim punktiem atpaliekot no līdervienības.

Višņevska sekmē uzvaru
Aizvadītajā nedēļas nogalē divas spēles Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā aizvadīja Laumas Višņevskas pārstāvētais "Stromsbro IF". Vispirms komanda 13.kārtas spēlē viesos ar 4:9 piekāpās "Team Thorengruppen SK", Latvijas izlases vārtsardzei paliekot uz rezervistu soliņa. Nākamajā dienā jau ar latvieti vārtos viesos ar 7:5 (2:2, 0:2, 5:1) pēdējā trešdaļā izdevās salauzt "RIG Umea IBF" pretestību. Turnīra tabulā savā reģionā "Stromsbro IF" ar 27 punktiem atrodas trešajā vietā, par četriem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošā "IBF Falun", kas pašlaik atrodas situācijā, kas ļautu turpināt cīņu par vietu Superlīgā.

Deginam uzvara spraigajā derbijā
Šveices junioru U-21 čempionātā kārtējo spēli aizvadījis Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas tikās ar "Red Lions Frauenfeld", un šo komandu divcīņa uzskatāma par derbiju, līdz ar to Degina komanda bija kārtīgi gatavojusies cīņai, taču sākums nebija sekmīgs. Turpinājumā izdevās ne vien atspēlēties, bet arī izlīdzināt rezultātu un iegūt vadību, taču sekoja ielaisti vārti skaitliskajā mazākumā. Divas minūtes pirms mača izskaņs "Floorball Thurgau" tomēr nodrošināja 5:4 uzvaru pār "sarkanajām lauvām", kas ar deviņiem punktiem atrodas pēdējā pozīcijā. Degins šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda ar 36 punktiem atkal atrodas savas apakšgrupas galvgalī.


"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.
"Warberg IC", foto: Warberg

Grāpēnai neveiksme, Krūmiņš iemet uzvarā, Polim jāturpina cīņa

Latvijas izlases florbolistiem mainīgas sekmes bijušas dažādu līmeņu izslēgšanas spēļu fāzēs. Čehijas Superlīgas pusfināla mačā zaudējumu piedzīvojusi Simona Grāpēna, bet Ralfs Polis turpat Čehijā zaudējis pirmo sēriju cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Savukārt Zviedrijā ceļu pretim Superlīgai turpina bruģēt Morics Krūmiņš.