Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garklāva nodrošina uzvaru cīņā, Trekše rezultatīvs Somijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garklāva nodrošina uzvaru cīņā, Trekše rezultatīvs Somijā
Līga Garklāva
Foto: Rune Halvorsen, innebandyavisen.no

Līgas Garklāvas vārtu guvums spēles izskaņā nodrošināja viņas un Diānas Isjominas pārstāvētajam "Grei" klubam uzvaru Norvēģijas čempionāta stiprākajā līgā. Rezultatīva bijusi arī otra latviete. Tikmēr Somijas čempionātā rezultatīvs bijis Pēteris Trekše, kas gan nedeva komandai kāroto panākumu.

Garklāvas precīzais metiens nodrošina sezonas grūtāko uzvaru
Norvēģijas sieviešu florbola čempionātā ceturto uzvaru sezonas četrās spēlēs izcīnījis Diānas Isjominas un Līgas Garklāvas pārstāvētais "Grei", kas savā laukumā ar rezultātu 4:3 (1:2, 1:0, 2:1) apspēlēja "Sagene" vienību. Isjomina uzvarētāju rindās atzīmējās ar diviem precīziem metieniem un vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Garklāvai vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Jāpiezīmē, ka tieši Līga nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām ar savu vārtu guvumu nodrošināja komandai perfektās bilances turpināšanos. Pašlaik "Grei" ar 12 punktiem turnīra tabulā ieņem otro vietu.

Šoreiz rezultatīvs Trekše, komandai otrā neveiksme pēc kārtas
Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvojis Pētera Trekšes un Klāva Jansona pārstāvētais "Koovee", kas šoreiz viesos ar 3:8 (1:1, 0:2, 2:5) piekāpās "O2-Jyvaskyla" komandai. Iepriekšējā spēlē ar diviem precīziem metieniem izcēlās Jansons, kurš šoreiz spēlēja trešajā maiņā, pie punktiem netiekot un spēli beidzot ar negatīvu (-3) lietderības koeficientu. Trekše ierasti spēlēja pirmajā maiņā, gūstot vienus vārtus vairākumā, izdarot vienu piespēli, taču arī maču beidza ar negatīvu (-2) lietderību. Trekše sešās spēlēs iekrājis 9 (6+3) punktus, bet Jansona rēķinā 7 (3+4) punkti. Tikmēr "Koovee" ar desmit punktiem sešās spēlēs atrodas sestajā pozīcijā.

Mētra atkal ārpus pieteikuma
Iepriekšējā spēļu kārtā debitējot Somijas virslīgas čempionātā, nākamajā mačā Ulvis Mētra atkal palicis ārpus pieteikuma cīņā, kurā viņa pārstāvētais "Steelers" vien ar 6:7 (3:2, 1:3, 2:2) savā laukumā piekāpās otrajā vietā esošajai "Oilers" komandai, izšķirošos vārtus ielaižot nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām. Sezonas sākums "Steelers" nav padevies veiksmīgs, jo piecās spēlēs izdevies izcīnīt tikai vienu uzvaru un ar trim punktiem komanda ieņem 12.vietu 14 komandu konkurencē.

Pārtrūkst Ankudinovas un Pavlovskas kluba uzvaru sērija
Somijas sieviešu florbola čempionātā pēc trim izcīnītajām uzvarām neveiksmi piedzīvojis Elizabetes Pavlovskas un Annas Ankudinovas pārstāvētais SSRA, kas savā laukumā ar rezultātu 3:8 (0:2, 0:2, 3:4) piekāpās "EraViikingit" vienībai. Latvietes ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Pavlovska spēli noslēdza ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu.

Hartmanim pirmā neveiksme
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā pirmo zaudējumu sezonā piedzīvojis Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas savā laukumā ar 6:9 (3:3, 3:3, 0:3) piekāpās "S.S.Storm". Ja viesi katrā spēlē tika pie trim vārtu guvumiem, mājinieki šādu rezultativitāti spēja uzrādīt vien pirmajos divos spēles nogriežņos. Hartmanis, spēlējot trešajā maiņā, ar rezultativitāti neizceļoties