Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbare sezonu sāk ar diviem vārtiem un pirmo vietu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbare sezonu sāk ar diviem vārtiem un pirmo vietu
"Wizards Bern Burgdorf" komandas dalībnieces ar Evelīnu Garbari centrā
Foto: Wizards Bern Burgdorf

Šveices spēcīgākās līgas jauno sezonu ar diviem vārtu guvumiem iesākusi Latvijas izlases florboliste Evelīna Garbare. Savukārt otrajā spēcīgākajā līgā rezultatīvi turpina darboties Andris Rajeckis un Jakobs Karlsons.

Pārliecinoši jauno sezonu Šveices NLA līgā sācis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas viesos ar rezultātu 7:1 (3:0, 2:1, 2:0) apspēlēja principiālās pretinieces "R.A. Rychenberg Winterthur", kuras pērn divreiz pieveica tikai ar vienu vārtu pārsvaru (7:6 un 4:3). Šoreiz jau līdz spēles vidum "burves" bija iekrājušas 4:0 pārsvaru, atlikušajā laikā atrāvienu no konkurentēm tikai palielinot. Lielisku sniegumu nodemonstrējusi arī viena no Latvijas izlases līderēm Evelīna Garbare, kura pirmā perioda izskaņā ar precīzu metienu panāca 3:0, bet trešās trešdaļas ievadā guva šīs spēles pēdējos vārtus. Ņemot vērā, ka Bernes klubs izcīnījis pārliecinošāko uzvaru pirmajā kārtā, turnīra tabulā viņas pašlaik ieņem pirmo pozīciju. Nākamo spēli komanda aizvadīs 22. septembrī, kad Burgdorfā tiksies ar "UHC Laupen ZH", kas pirmajā kārtā zaudēja, pašlaik atrodoties septītajā vietā.

Rajeckis tiek galā ar Karlsonu
Šveices NLB līgas otrās kārtas mačā savā starpā tikās Jakoba Karlsona pārstāvētais "UHC Saranserland" un Andra Rajecka "Floorball Thurgau". Cīņas gaitā ar 3:1 vadībā izvirzījās mājinieku komanda, kurā lielisku sniegumu demonstrēja latviešu izcelsmes zviedru florbolists Jakobs Karlsons, kuram spēlē vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. Turpinājumā gan Turgavas vienība spēja lauzt spēles gaitu, pārņemot iniciatīvu un uz brīdi iekrājot par triju vārtu pārsvaru. Spēli viņi uzvarēja ar rezultātu 7:5 (1:3, 5:1, 1:1), tādējādi tiekot pie otrās uzvaras divās spēlēs. Andris Rajeckis šajā spēlē izcēlās ar vārtu guvumu un divām soda minūtēm. Tikmēr Karlsonam, kuram spēles izskaņā arī noraidījums, un komandas biedriem šī bija jau otrā neveiksme tikpat cīņās.

Ar pieciem punktiem divās kārtās "Floorball Thurgau" pašlaik ieņem trešo vietu, bet nākamo cīņu 22. septembrī savā laukumā jāuzņem līderi "I.M. Davos-Klosters". Tikmēr "UHC Sarganserland", kuri aizvadījuši divas līdzvērtīgas cīņas, vienīgie palikuši bez punktiem, atrodoties pēdējā vietā. Nākamajā kārtā viesos jātiekas ar pirmspēdējā vietā esošajiem "UHC Grunenmatt".