Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam, Bitmanim, Hartmanim un Ozoliņam vārtu guvumi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam, Bitmanim, Hartmanim un Ozoliņam vārtu guvumi
Emīls Hartmanis

Somijas Elites līgā ar vārtu guvumu izcēlies Morics Krūmiņš, bet 2.divīzijā savus otros vārtus guvis Emīls Hartmanis. Savukārt Somijas Junioru līgā ar rezultatīvu sniegumu atgriezies Klāvs Ozoliņš. Vēl viens mūsu "soms" Andris Blumbahs no tribīnēm vēroja komandas kārtējo panākumu Elitē, bet Zviedrijas 1.divīzijā divi vārtu guvumi Tomam Bitmanim.

Krūmiņa vārtu guvums neļauj izvairīties no trešās neveiksmes
Trešo zaudējumu pēc kārtas Somijas Elites līgā piedzīvojis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas viesos ar rezultātu 3:9 (3:2, 0:2, 0:5) piekāpās "LasB" komandai, ļoti vāji aizvadot spēles otro pusi. Mača desmitajā minūtē Krūmiņš ar precīzu metienu panāca 3:1 savas komandas labā, bet mača vidū nopelnīja divu minūšu noraidījumu, kura laikā sāncenši guva vārtus, panākot 4:3 vadību. Kā vēlāk izrādījās, tie kļuva par uzvaru nesošajiem, jo atlikušajā spēles laikā "Nokian KrP" tā arī nespēja gūt vēl kādus vārtus, savā cietoksnī trešajā periodā ielaižot vēl piecas bumbas, ciešot trešo neveiksmi pēc kārtas. Krūmiņš ar vārtu guvumu izcēlās otrajā spēlē pēc kārtas, taču arī šajā spēlē viņam negatīvs (-2; 1:3) lietderības koeficients. Sezonā kopumā latvietim 14 (8+6) rezultativitātes punkti un neitrāls (0; 39:39) lietderības koeficients. Turnīra tabulā ar 17 punktiem 16 spēlēs "Nokian KrP" atkāpies jau uz septīto vietu, lai gan vēl nesen cīnījās par vietu labāko trijniekā. Nākamā cīņa komandai paredzēta pret tabulas līdervienību "EraViikingit", līdz ar to pārtraukt zaudējuma sēriju nebūs viegli.

Spēlējot bez Blumbaha, "Steelers" turpina uzvarēt
Somijas florbola Elites līgā piekto uzvaru pēc kārtas izcīnījis Andra Blumbaha pārstāvētais "Steelers", kas savā laukumā ar rezultātu 3:1 (1:1, 0:0, 2:0) apspēlēja "SalBa" komandu, pēdējo bumbiņu iemetot sāncenšu tukšajos vārtos. Andris Blumbahs šajā spēlē laukumā nedevās. Pēc izcīnītā panākuma "Steelers" ar 13 punktiem 16 spēlēs saglabājuši devīto vietu turnīra tabulā, vairs tikai par punktu atpaliekot no astotās vietas. Nākamajā spēlē panākumu sēriju būs grūti turpināt, jo jātiekas ar otrajā vietā esošo "Classic", kuri šosezon zaudējuši tikai vienā spēlē. Kā izteicies Blumbahs, komandai pievienojušies trīs jauni spēlētāji, no kuriem divi ir aizsargi, tādēļ palielinājusies konkurence par vietu sastāvā.

Bitmanim divi vārti 1. divīzijā
Zviedrijas florbola čempionāta 1. divīzijā ar diviem vārtu guvumiem izcēlies Toms Bitmanis, kura pārstāvētais "IBK Sundsvall" turpina spēlēt neveiksmīgi, kārtējā cīņā viesos ar 9:10 (5:4, 1:3, 3:3) piedzīvoja neveiksmi pret "Gimonas Umea IF". Šoreiz gan zaudējums nav pārsteigums, jo Sundsvalles komanda ar septiņiem punktiem atrodas pirmspēdējā vietā turnīra tabula, kamēr Ūmeo florbolisti ir līgas līdervienība. Bitmanis piedalījies 13 spēlēs, savācot 20 (15+5) rezultativitātes punktus.

Hartmanim otrie vārti sezonā
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā pie vārtu guvuma ticis Emīls Hartmanis, palīdzot savam PSS viesos ar rezultātu 4:2 (2:1, 2:1, 0:0) apspēlēt SCH florbolistus. Talsu florbola audzēknis spēlēja savas komandas trešajā maiņā, pirmā perioda vidū, izdarot precīzu metienu, tobrīd panākot 2:0 vadību savai komandai. Latviešu florbolistam šīs sezonas 12 aizvadītajās spēlēs izdevies savākt 3 (2+1) rezultativitātes punktus. PSS ar 24 punktiem 13 spēlēs joprojām atrodas pirmajā vietā, piedzīvojot tikai vienu neveiksmi, tādējādi turpinot cīņu par tikšanu uz valsts otro spēcīgāko līgu.

Ozoliņš rezultatīvi atgriežas Somijas junioru līgā
Latvijas U-19 izlases viens no līderiem Klāvs Ozoliņš sezonas sākumā aizvadīja dažas spēles Somijas spēcīgākajā junioru līgā, taču tad, spēļu prakses nolūkos tika nosūtīts uz Somijas 3.divīziju pie "Classic II" komandas, kur kļuvis par vienu no līderiem. Pēdējā spēļu kārtā Ozoliņš atkal devies laukumā arī junioru līgā, izceļoties ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, palīdzot "Classic" komandai izcīnīt uzvaru ar rezultātu 12:5 (3:3, 3:1, 6:6:1) pār SSV florbolistiem. Turnīra tabulā "Classic" ar 21 punktu 15 mačos pakāpušies uz otro vietu, kamēr SSV jaunieši uzvarējuši tikai vienā spēlē, atrodoties pēdējā pozīcijā.