Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Isjominai astoņi punkti vienā mačā

Isjominai astoņi punkti vienā mačā
Diāna Isjomina
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Norvēģijas sieviešu florbola līgā ar lielisku sniegumu izcēlusies Līga Garklāva, gūstot trīs vārtus un izdarot vienu rezultatīvu piespēli, taču pat viņas statistika nobāl uz komandas biedrenes Diānas Isjominas iespēto, kura tajā pašā mačā atzīmējās ar trim precīziem metieniem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Isjominai astoņi punkti vienā mačā
Graujošu uzvaru Norvēģijas sieviešu florbola spēcīgākajā līgā izcīnījis Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei", kas viesos ar 16:1 (4:0, 5:1, 7:0) saplosīja "Saprsborg" spēlētājas. Spilgtu maču aizvadīja arī abas latvietes, jo Diāna Isjomina izcēlās ar trim vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Trīs vārtus guva arī Garklāva, kuras rēķinā viena rezultatīva piespēle. Pēc 11 aizvadītajām cīņām "Grei" ar 22 punktiem atrodas turnīra tabulas trešajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no "Tunet". Pašlaik ārpus konkurences gan ir "Sveiva", kas savākušas 32 no 33 iespējamajiem punktiem. Isjomina šajās 11 spēlēs savākusi 29 (17+12) punktus, kamēr Garklāva tikpat mačos iekrājusi 18 (13+5) punktus.

Biļinskas "Karlstad" cīnās, taču zaudē čempionēm
Kopumā labu spēli Zviedrijas Superlīgā aizvadījis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas viesos sacentās ar valsts čempionvienību un šīs sezonas līderēm "Pixbo Wallenstam IBK". Kaut gan spēle aizritēja ar mājinieču teritoriālo pārsvaru, pēc diviem periodiem ar minimālu rezultātu vadībā atradās Karlstades komanda. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, bet papildlaikā "Karlstad IBF" tomēr bija spiesta atzīt pretinieku pārākumu ar 4:5 (0:1, 2:0, 2:3, 0:1). Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Turnīra tabulā "Karlstad IBF" rēķinā pēc 16 spēlēm ir 16 punkti, kas dod desmito vietu turnīra tabulā, par vienu punktu atpaliekot no labāko astotnieka. Nākamajā mačā "Karlstad IBF" savā laukumā uzņems pēdējā vietā esošo "Telge SIBK".

Vaičim sagrāve pret čempioniem
Vācijas 1.florbola Bundeslīgā pamatīgu pērienu piedzīvojis Kristapa Vaiča pārstāvētais "BAT Berlin", kas viesos ar 3:15 (1:7, 1:4, 1:4) cieta bezierunu kapitulāciju pret pašreizējiem valsts čempioniem un šīs sezonas neapšaubāmajiem līderiem "UIHC Sparkasse Weissenfels", kuru rindās agrāk spēlēja arī Liepājas florbola audzēknis. Šosezon "Sparkasse" uzvarējuši visās 11 spēlēs, savācot 33 punktus, kas ir par deviņiem vairāk kā tuvākajiem sekotājiem. Vaiča pārstāvētā komanda pēc 11 spēļu kārtām ar 10 punktiem ieņem astoto vietu.

Orstem trešie vārti sezonā
Savus trešos vārtus šosezon Somijas 2.divīzijā guvis Ralfs Orste, palīdzot sava "Pelicans SB" viesos pārliecinoši ar 11:2 (3:0, 3:2, 5:0) sagraut "Troopers" florbolistus. Latviešu florbolists spēlēja savas komandas otrajā maiņā, vārtus gūstot cīņas 28. minūtē, tobrīd panākot 5:1. Pēc 11 aizvadītajām spēļu kārtām "Pelicans SB" savā apakšgrupā atrodas komfortablā pirmajā vietā ar 10 uzvarām 11 cīņās, kas dod 20 punktus. Nākamo maču "pelikāni" aizvadīs šīs nedēļas nogalē, viesojoties pie apakšgrupas pastarīšiem "PoNoVo-2". Orste piedalījies desmit mačos, izceļoties ar 6 (3+3) rezultativitātes punktiem.

Degina komandām uzdevums izvairīties no savainojumiem
Šveices U-18 florbola čempionāta B-divīzijā pie desmitās uzvaras tikpat spēles ticis Renāta Degina pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas viesos ar rezultātu 8:3 pieveica vienus no tuvākajiem konkurentiem turnīra tabulā "Rheintal Gators Widnau". Kā pēc mača sarunā ar Sportacentrs.com atzina latviešu florbolists, mačs aizritēja bez sevišķiem sarežģījumiem, bet rezultāti pēdējā laikā vairs nav tik pārliecinoši, jo atlikušajās cīņās uzdevums esot nospēlēt bez zaudējumiem un izvairīties no savainojumiem. Degins pēdējā mačā atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli. Nākamajā spēlē "Floorball Thurgau" viesos jātiekas ar otrajā vietā esošo "UHC Uster". Degins piedalījies astoņās spēlēs, sakrājot 30 (19+11) rezultativitātes punktus.

Bubinam lieliska spēle Vācijas reģionālajā līgā
Vācijas reģionālajā līgā lielisku maču aizvadījis latviešu florbolists Kārlis Bubins, kurš ar savu rezultatīvo spēli sekmējis "Panthers Regensburg" 8:6 (1:3, 3:0, 4:3) uzvaru viesos pret "VfL Red Hocks Kaufering II". Pirmā perioda pēdējā sekundē Bubins ar precīzu metienu sadeldēja rezultāta starpību līdz 1:3, bet otrā perioda ievadā latvietis realizēja skaitlisko vairākumu, kas ļāva pietuvoties līdz 2:3. Savus trešos vārtus Bubins guva septiņas minūtes pirms mača beigām, kas ļāva rezultātam kļūt neizšķirtam 6:6. Pēc tam ar 18 sekunžu intervālu Bubins divas reizes asistēja Tobiasam Lugingeram, kas nodrošināja vērtīgo uzvaru. Turnīra tabulā "panteras" ar 10 punktiem sešās spēlēs atrodas gana komfortablā trešajā pozīcijā, bet Bubins piecos mačos savācis 12 (8+4) punktus, kas ir piektais labākais rādītājs līgā.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.