Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krastiņa iegūst Dānijas kausu, Bērziņš, Kirmužs, Brante un Terehovs turpina rezultatīvi

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krastiņa iegūst Dānijas kausu, Bērziņš, Kirmužs, Brante un Terehovs turpina rezultatīvi
Ritvars Bērziņš
Foto: ht.no

Par Dānijas florbola kausa ieguvēju trešo sezonu pēc kārtas kļuvis Lienas Krastiņas pārstāvētais klubs. Norvēģijā rezultatīvi turpina spēlēt Ritvars Bērziņš un Toms Kirmužs, bet Igaunijā divus punktus nopelnīja Maksims Terehovs. Zviedrijā pirmos vārtus šosezon guvusi Kristīna Brante, bet Somijā trīs piespēles mūsu junioram Klāvam Ozoliņam.

Bērziņš arī otrajā mačā izceļas ar diviem vārtu guvumiem
Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā rezultatīvi turpina spēlēt Ritvars Bērziņš, kurš savā otrajā mačā atkal izcēlās ar diviem vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli, vienu precīzu metienu izdarot arī Tomam Kirmužam. Diemžēl viņu pārstāvētais "Harstad IBK" savā laukumā pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 7:8 (1:1, 2:4, 4:2, 0:1) piekāpās "Sveiva" komandai. Pēcspēles bullīšus izpildīja arī abi latviešu florbolisti, taču pie vārtu guvumiem tikt neizdevās. Jāpiezīmē, ka septītos vārtus latviešu pārstāvētā komanda ielaida vien četras sekundes pirms pamatlaika beigām. Viens izcīnītais punkts var būt noderīgs cīņā par vietas nosargāšanu Elites līgā, taču līdz pirmspēdējais vietai joprojām ir septiņi punkti. Nākamo maču komanda aizvadīs 21.janvārī savā laukumā pret devītajā vietā esošo "Grei".

Krastiņa atkārtoti kļūst par Dānijas kausa ieguvēju
Dānijas kausa izcīņas finālā pie panākuma izdevies tikt Lienas Krastiņas pārstāvētajam "Arhus FK", kas finālā ar rezultātu 7:3 (3:0, 3:1, 1:2) pieveica "AaB floorball" komandu. Līdz ar to Krastiņa, kura finālspēlē pie rezultativitātes punktiem netika, kļuvusi par trīskārtēju Dānijas kausa ieguvēju. Februārī atsāksies cīņas arī Dānijas čempionātā, kur arī "Arhus FK" komandas mērķis ir aizstāvēt pērn izcīnīto čempionu titulu.

Brantei pirmie vārti Zviedrijā
Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā ar pirmo vārtu guvumu šosezon izcēlusies Kristīna Brante, palīdzot savam "Endre IF" viesos spraigā cīņā ar rezultātu 7:6 (5:1, 1:0, 1:5) izcīnīt uzvaru pār "FBC Nykoping", lai gan cīņas gaitā gandrīz tika izsēts iekrātais sešu vārtu pārsvars. Brante guva savas komandas trešos vārtus, pirmā perioda otrajā pusē panākot 3:1 "Endre IF" komandas labā. Aizvadot trešo spēli šosezon, Brante tikusi pie 2 (1+1) rezultativitātes punktiem, bet komanda ar 17 punktiem desmit spēlēs ieņem ceturto vietu, par punktu atpaliekot no otrās vietas. Tiesa, pirmā vieta, kas kā vienīgā varēs turpināt cīņu par tikšanu līgu augstāk, atrodas desmit punktus priekšā, jo "Jarna SK" komanda uzvarējusi visās deviņās aizvadītajās cīņās.

Terehovs rezultatīvs Igaunijas čempionātā
Igaunijas florbola Meistarīgā rezultatīvu spēli aizvadījis Maksims Terehovs, gūstot vienus vārtus, kā arī izdarot rezultatīvu piespēli cīņā, kurā viņa pārstāvētais EMU SK savā laukumā ar rezultātu 7:3 (1:2, 1:0, 5:1) apspēlēja "Sparta Team Automaailm" komandu. Terehovs guva savas komandas trešos vārtus, 45.minūtē panākot 3:2 savas komandas labā, bet pēc pusotras minūtes viņš asistēja krievu leģionāram Pavelam Semjonovam, kurš panāca 4:2 uz tablo. Tāpat Latvijas florbolistam pirmajā trešdaļā divu minūšu noraidījums, kuru pretinieks nespēja pārvērst vārtu guvumā. Pēc vairāku spēļu izlaišanas laukumā devās arī otrs mūsu leģionārs EMU komandā Jānis Tolmanis, paliekot bez rezultativitātes punktiem. Pēc izcīnītās uzvaras EMU ar 13 punktiem vēl vairāk nostiprinājās trešajā vietā turnīra tabulā, par četriem punktiem atpaliekot no tikko apspēlētās "Sparta".

Ozoliņam trīs vārti Somijas 3.divīzijā
Pirmajā cīņā Klāvs Ozoliņš devās laukumā savas komandas trešajā maiņā, paliekot bez rezultativitātes punktiem mačā, kurā viņa pārstāvētais "Classic II" ar rezultātu 12:0 (4:0, 3:0, 5:0) sagrāva "Ikhtys-Jkl". Pēc nelielas atpūtas "Classic II" devās laukumā atkārtoti, lai sacenstos ar tabulas otrās vietas īpašniekiem "Ilves III", izcīnot negaidīti pārliecinošu uzvaru ar 12:2 (4:0, 2:2, 6:0). Ozoliņš arī šoreiz spēlēja trešajā maiņā, izceļoties ar trim rezultatīvām piespēlēm. Pēc 12 spēļu kārtām "Classic II' ar 14 punktiem atrodas ceturtajā vietā, bet Ozoliņš desmit spēlēs savācis 16 (9+7) rezultativitātes punktus, esot savas komandas rezultatīvākais spēlētājs.