Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Višņevska izdara piespēli, Rajeckis ielaužas astotniekā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Višņevska izdara piespēli, Rajeckis ielaužas astotniekā
Lauma Višņevska ne vien sargā vārtus, bet arī izceļas ar piespēli
Foto: wizards-bebu.ch

Ļoti svarīgu uzvaru Šveices spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Jāņa Rajecka pārstāvētais klubs, cēsniekam izceļoties ar vārtu guvumu. Savukārt Lauma Višņevska pamanījusies tikt pie rezultativitātes punkta mačā, kurā viņas un Evelīnas Garbares pārstāvētais klubs neizmantoja iespēju pakāpties uz otro vietu tabulā.

Višņevska atzīmējas ar piespēli
Šveices spēcīgākajā florbola līgā svarīgu maču aizvadījis Laumas Višņevskas un Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas savā laukumā uzņēma spēcīgo "UHC Dietlikon". Uzvarot šajā cīņā, latviešu pārstāvētais klubs pakāptos uz otro vietu turnīra tabulā, ar labu iespēju pacelties arī uz pirmo vietu. Pēc līdzīgās pirmās trešdaļas, otrajā titulētās "UHC Dietlikon" spēlētājas iekrāja divu vārtu pārsvaru, ko trešajā periodā vēl vairāk palielināja, spēli uzvarot ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:0, 2:2). Evelīna Garbare šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Latvijas izlases vārtsardze pamanījās nopelnīt punktu par precīzu piespēli. Trīs kārtas pirms regulārā turnīra noslēguma līderpozīcijās ar 45 punktiem ir "piranha chur", par punktu mazāk ir "UHC Dietlikon", bet "Wizards" ar 40 punktiem atrodas trešajā vietā.

Rajeckis iemet, komanda atgriežas astotniekā
Ļoti svarīgu uzvaru Šveices NLA līgā izcīnījis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kas savā laukumā ar rezultātu 7:3 (1:3, 3:0, 3:0) pieveica septītajā vietā esošo "Floorball Koniz" komandu, divas kārtas pirms regulārās sezonas beigām izvirzoties astotajā vietā turnīra tabulā, kaut gan arī devītajā vietā esošajam klubam ir tikpat (23) punktu. Šajā sezonā ierasts, ka "Jets" komanda bieži piedzīvojusi zaudējumus pēc neveiksmīgas trešās trešdaļas. Šoreiz sanāca pretēji, jo pēc pirmā perioda "raķetes" atradās iedzinējos, bet turpinājumā sniegums tika uzlabots, kas nodrošināja panākumu. Trešajā periodā ar vārtu guvumu izcēlās arī cēsnieks, tobrīd panākot 6:3 sava kluba labā. Šajā nedēļas nogalē Rajecka klubam izšķirošā spēle par tikšanu play-off, kurā būs jātiekas tieši ar "Waldkirch-St.Gallen", bet dienu vēlāk mačs ar trešajā vietā esošo "Grasshopper Ziruch".

Vaičis regulāro sezonu noslēdz ar neveiksmi papildlaikā
Šveices NLB līgā regulāro sezonu noslēdzis Kristapa Vaiča pārstāvētais "Ad Astra Sarnen", kas pēdējā spēlē viesos ar rezultātu 5:6 (3:0, 0:4, 2:1, 0:1) piekāpās "Olten Zofingen" komandai, pēc lieliskas spēles pirmās daļas, ļoti vāji nospēlējot otro periodu, kurā ielaida četrus vārtus. Trešajā periodā atkal izdevās panākt vadību, taču viens no Latvijas izlases "kapračiem" Manuels Muča minūti pirms pamatlaika beigām rezultātu izlīdzināja, savukārt papildlaika pirmajā minūtē viņa brālis Dominiks nodrošināja uzvaru savai komandai. Neskatoties uz zaudējumu, "Ad Astra Sarnen" ar 39 punktiem regulāro sezonu noslēdza ceturtajā vietā, tādējādi saglabājot sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfināla sērijā pret "UHC Sarganserland". Pirmās spēles jau šajā nedēļās nogalē. Pusfinālā iekļūs komanda, kas pirmā izcīnīs trīs panākumus.

Jurjānam vārtu guvums sāpīgā zaudējumā
Vācijas reģionālajā līgā sāpīgu zaudējumu pret vieniem no čempionāta pastarīšiem "SV 03 Tubingen Sharks" piedzīvojis Kārļa Jurjāna "Sportvg Feuerbach" – 5:6 (1:1, 2:1, 2:3, 0:1). Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Jurjāns ar precīzu metienu panāca 5:2 savas komandas labā, taču pēdējās četrās minūtēs tika zaudēti trīs vārti, turklāt vieni no tiem vairākumā. Sekoja pagarinājums, kura 34.sekundē viesi guva arī uzvaras vārtus. Jurjāna klubs ar 13 punktiem turnīra tabulā atrodas otrajā vietā, par diviem punktiem atpalika no "DJK Giants Karlsruhe-Ost".