Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinskai zaudējums "bullīšos", Pavlovskai - uzvara

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskai zaudējums "bullīšos", Pavlovskai - uzvara
Elizabete Pavlovska
Foto: Salibandyseura Rankat Ankat

Ar 60 spēles minūtēm Zviedrijas flrobola spēcīgākajā līgā nepietika Luīzes Biļinskas klubam, savukārt Somijas Elites līgā līdzīgi mačs ievilkās Elizabetes Pavlovskas vienībai. Beigās iznākumi abām latvietēm atšķirīgi. Somijā uzvaru sēriju pārtraukusi Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes vienība.

Biļinskas klubs nenosargā pārsvaru, zaudējot bullīšos
Zviedrijas sieviešu florbola čempionāta spēcīgākajā līgā ar rezultatīvu piespēli atzīmējusies Luīze Biļinska, taču viņas pārstāvētais "Karlstad IBF" viesos ar rezultātu 3:4 (2:0, 1:2, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Jonkopings IK" vienībai. Pēc latvietes rezultatīvās piespēles otrās perioda piektajā minūtē rezultāts kļuva 3:0 viešņu labā, taču mājinieces nepadevās, līdz pārtraukumam atspēlējot divus vārtus, bet trešajā periodā arī izlīdzinot rezultātu, pēcspēles metienu sērijā tiekot pie uzvaras. Šīs sezonas 11 aizvadītajās spēlēs Biļinska atzīmējusies ar 12 (7+5) rezultativitātes punktiem.

Latvieši pieticīgi, komanda zaudē
Ar lielu rezultativitāti Somijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā latviešu līdzjutējus pieradinājuši Pēteris Trekše un Klāvs Jansons, tādēļ vieni gūtie vārti Jansonam un viena piespēle (plus noraidījums) Trekšem šķiet visnotaļ pieticīgs sasniegums. Vēl jo vairāk tad, ja viņu pārstāvētā "Koovee" viesos ar rezultātu 6:10 (0:2, 1:4, 5:4) piekāpjas tabulas vidusdaļā esošajam "Pirkat". Jāpiezīmē, ka abi latvieši spēli noslēdza ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu.

Pavlovska ar komandas biedrenēm uzvar pēcspēles metienos
Somijas Elites līgā pie panākuma izdevies tikt Elizabetes Pavlovskas un Annas Ankudinovas pārstāvētajam SSRA, kas viesos pēcspēles metienu sērijā ar 7:6 (1:1, 2:3, 3:2, 0:0, 1:0) apspēlēja "Classic". Pavlovska spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitāti neizceļoties, bet spēli pabeidzot ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Tikmēr Ankudinova šoreiz spēlei nebija pieteikta.

Pārtrūkst Ragovska un Orstes kluba četru uzvaru sērija
Pēc četrām izcīnītām uzvarām Somijas Elites līgā savas pozīcijas ievērojami bija uzlabojis Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētais LaSB, tādēļ sevišķi nepatīkams bijis 3:8 (1:0, 1:5, 1:3) zaudējums savās mājās pret vienu no līgas vājākajām komandām "Tiikerit". Pēc pirmā perioda mājinieki atradās vadībā, taču spēles trupinājums izrādījās gaužām neveiksmīgs. Ragovskis tradicionāli spēlēja otrajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netiekot un spēli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu (-2). Orste bija pieteikts komandas ceturtajā maiņā, spēles protokolā neatzīmējoties.

Višņevska nespēlē, komanda turpina uzvarēt
Zviedrijas sieviešu florbola otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie kārtējās uzvaras izdevies tikt Laumas Višņevskas pārstāvētajam "IBF Falun", kas savās mājās vien ar 6:4 (3:1, 3:1, 0:2) apspēlēja "Akersberga IBF", kaut arī metienu attiecība bija graujoši labvēlīga latvietes pārstāvētajai vienībai – 40:14. Višņevska spēlei bija pieteikta, taču vārtos darbojās viņas kolēģe Ida Hedena. Ar 33 izcīnītajiem punktiem "IBF Falun" turnīra tabulā joprojām saglabā komfortablas līderpozīcijas.