Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbare iemet čempionēm, Norvēģijā ar mūsējo rezultativitāti nepietiek

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbare iemet čempionēm, Norvēģijā ar mūsējo rezultativitāti nepietiek
Evelīna Garbare
Foto: Wizards Bern-Burgdorf

Šveices spēcīgākajā sieviešu florbola līgā ar vārtu guvumu izcēlusies Evelīna Garbare, bet vīru konkurencē vērtīgu uzvaru svinējis Jāņa Rajecka pārstāvētais klubs. Rezultatīvi savu maču aizvadījušas mūsu "norvēģietes" Līga Garklāva un Diāna Isjomina, bet Dānijas 2.divīzijā ar piespēli izcēlās vārtsargs Raivis Reinsons.

Garbare iemet čempionēm
Ar septīto vārtu guvumu šajā sezonā Šveices spēcīgākajā florbola līgā atzīmējusies Evelīna Garbare, kura izdarījusi precīzu metienu pret valsts čempionvienību "UHC Dietlikon" mačā, kurā viņas pārstāvētais "Wizards Bern-Burgdorf" aizraujošā mačā tomēr zaudēja papildlaikā ar rezultātu 3:4 (2:1, 1:1, 1:2, 0:1). Latviešu florboliste vārtus guva cīņas 12.minūtē, tobrīd panākot 1:1. Mača turpinājumā labāk spēlēja "UHC Dietlikon", taču 36 sekundes pirms pamatlaika beigām "Wizards" panāca izlīdzinājumu. Papildlaikā gan pārākas bija čempiones. Šī bija spraigākā no pēdējām piecām savstarpējām cīņām. Garbare šosezon izcēlusies ar 9 (7+2) rezultativitātes punktus, tādējādi atkārtojot savu gūto vārtu rekordu Šveices spēcīgākajā līgā. Ar 25 punktiem "Wizards" turnīra tabulā atrodas ceturtajā vietā, tikpat punktu ir "Skorpion" komandai, bet "UHC Dietlikon" ir tikai par punktu vairāk. Ārpus konkurences pašlaik ir "piranha chur", kas šosezon vēl nav zaudējušas ne reizes.

Latvietes rezultatīvas, komanda cieš neveiksmi
Divus vārtus guvusi un vienu rezultatīvu piespēli izdarījusi Diāna Isjomina, kamēr Līgas Garklāvas rēķinā viens precīzs metiens Norvēģijas spēcīgākajā līgā. Diemžēl Latvijas izlases florbolistu rezultativitāte nespēja paglābt viņu pārstāvēto "Grei" no 4:7 (0:0, 1:5, 3:2) neveiksmes savā laukumā pret "Tunet" komandu. Ļoti neveiksmīgi "Grei" aizvadīja spēles otro trešdaļu, ielaižot piecus vārtus. Arī vārtsardzes sniegums nebija tas labākais, jo metienu attiecība bija 31:20 "Grei" labā, kas neglāba no zaudējuma. 13 no 20 metieniem "Tunet" izdarīja tieši spēles otrajā nogrieznī, atlikušajos divos periodos kopumā vien septiņas reizes apdraudot sāncenšu vārtus.

"Jets" uzvar pastarīšu cīņā, saglabājot izredzes
Pie ļoti svarīgas uzvaras Šveices spēcīgākajā florbola līgā izdevies tikt Jāņa Rajecka pārstāvētajam "Kloten-Bulach Jets", kas savā laukumā ar 10:6 (5:0, 2:2, 3:4) pieveica "UHC Thun" komandu. Pirms šīs spēles abām komandām bija pa 12 izcīnītajiem punktiem, kas bija sliktākais rādītājs līgā. "Jets" ļoti sekmīgi iesāka spēli, jau pēc pirmās trešdaļas iekrājot piecu vārtu pārsvaru, tādējādi iepriecinot vairāk nekā 300 sanākušos līdzjutējus. Rajeckis šajā cīņā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda pēc uzvaras ar 15 punktiem noķērusi desmitajā vietā esošo "UHC Uster", no labāko astotnieka atpaliekot par sešiem punktiem jeb divu uzvaru tiesu.

Biļinska vēlreiz bez punktiem
Vēl vienu zaudējumu Zviedrijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad iBF", kas nespēja savā laukumā izrādīt pienācīgu pretestību IKSU komandai, ciešot neveiksmi ar rezultātu 1:7 (0:2, 1:4, 0:1). Latviešu florboliste spēlēja trešajā uzbrucēju trijniekā, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Pēc šīs neveiksmes turnīra tabulā "Karlstad" saglabā devīto vietu ar 15 izcīnītajiem punktiem, par vienu atpaliekot no astotajā vietā esošajām "Jonkopings IK". Tiesa, arī nākamajā kārtā būs grūti cīnīties par uzvaru, jo gaidāma spēkošanās viesos ar tabulas līdervienību "Pixbo Wallenstam IBK".

"Floorball Thurgau" vēl vienu vaļību nepieļauj
Šveices NLB līgā Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau" pirmspēdējā cīņā tikai papildlaikā tika galā ar pēdējā vietā esošajiem konkurentiem, bet dienu vēlāk mačā pret pirmspēdējā vietā esošo "RD March-Hofe Altendorf" tādas vaļības vairs netika pieļautas, kaut gan sākums nemaz tik pārliecinošs nebija – uzvara ar 11:5 (1:3, 7:2, 3:0). Latviešu florbolists šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Ar 37 punktiem "Floorball Thurgau" joprojām atrodas otrajā pozīcijā, par septiņiem punktiem atpaliekot no līderiem.

Deginam deviņas no deviņām
Šveices U-18 čempionāta B-divīzijas turnīrā pie devītās uzvaras tikpat aizvadītajos mačs izdevies tikt Renāta Degina pārstāvētajam "Floorball Thurgau", kas viesos ar rezultātu 8:3 pieveica pirmspēdējā vietā esošo "Bassersdorf Nurensdorf" jauniešus. Pēc šīs spēļu kārtas "Floorball Thurgau" tuvākos sekotājus kopvērtējumā apsteidz jau par desmit punktiem. Deginam treneri pēdējā mačā deva atpūtu.

Stūrem un Reinsonam zaudējums rezultatīvā cīņā
Dānijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Eduarda Stūres un Rolanda Reinsona pārstāvētais "Arhus FK", kas viesos ar 9:11 (3:4, 2:3, 4:4) piekāpās "FBC Vendsyssel" florbolistiem. Vēl sešas minūtes pirms pamatlaika beigām "AFK" atradās iedzinējos vien ar 8:9, taču galotni pārliecinošāk nospēlēja laukuma saimnieki. Latviešu florbolisti ar rezultativitātes punktiem šajā spēlē neizcēlās. Turnīra tabulā AFK rēķinā joprojām ir pieci punkti, kas dod devīto vietu desmit komandu konkurencē.

Pārsteigumu sagādā Raivja Reinsona pārstāvētā komanda
Par pārsteigumu parūpējies Raivja Reinsona pārstāvētais Dānijas 2.divīzijas klubs "AFK-2", kas viesos ar rezultātu 9:7 pieveica "AFK-3", kuri līdz šim startēja pārliecinoši, uzvarot visās astoņās spēlēs, ieņemot pirmo vietu. Tikmēr latvieša pārstāvētajai komandai šī bija tikai trešā uzvara desmit cīņās, kas dod septīto vietu deviņu komandu konkurencē. Reinsons ne vien ar pārliecinošo sniegumu vārtos, bet arī ar rezultatīvu piespēli pēdējā vārtu guvumā sekmēja savas komandas panākumu.

Spēlējot bez Krūmiņa, "Nokian KrP" svin panākumu
Somijas Elites līgā lieliski turpina spēlēt Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) pieveica bijušo Andra Blumbaha pārstāvēto "Steelers", kas turnīra tabulā atrodas lejasgalā. Latviešu florbolists šajā spēlē slimības dēļ laukumā nedevās, bet komanda pēc izcīnītā panākuma ar 27 punktiem atgriezusies otrajā vietā turnīra tabulā. Jāpiezīmē, ka nākamajā mačā "Steelers" viesos īsā laikā atspēlēja triju vārtu deficītu viesos pret sezonas neapšaubāmajiem līderiem "Classic", kuri uzvaru nodrošināja vien trīs minūtes pirms cīņas beigām – 8:7.