Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Hartmanis atgriežas ar divām piespēlēm, Vāveram 4+1

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Hartmanis atgriežas ar divām piespēlēm, Vāveram 4+1
Emīls Hartmanis

Somijas florbola čempionātā pēc savainojuma izārstēšanas pārliecinoši laukumā atgriezies Emīls Hartmanis. Tikmēr Nīderlandē ļoti rezultatīvu maču aizvadījis Valdis Vāvers, pakāpjoties uz ceturto vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Krastiņas klubs tiek galā ar "buldogiem"
Dānijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu uzvaru izcīnījušas pašreizējās titula īpašnieces AFK ar Lienu Krastiņu sastāvā, kas savā laukumā visnotaļ nerezultatīvā cīņā ar rezultātu 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) tika galā ar "Frederikshavn Bulldogs". Latviešu florboliste šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Pēc šī panākuma komanda ar 15 punktiem septiņās spēlēs nostiprinājusies pirmajā vietā un turnīra pirmajā fāzē palikusī viena spēle ar "AaB Floorball" vairs nevar novirzīt čempiones zemāk par pirmo ailīti tabulā.

Orste asistē, sekmējot kluba piekto panākumu
Somijas florbola 2.divīzijā pie piektā panākuma tikpat spēlēs ticis Ralfa Orstes pārstāvētais "SB Pelicans", kas savā laukumā pārliecinoši ar 9:3 (3:1, 3:1, 3:1) pieveica "Top Team", tādējādi turpinot lielisku sezonu. Ralfs Orste, kurš iepriekšējā spēlē palika rezervē, šoreiz devās laukumā komandas trešajā virknējumā, trešā perioda sākumā asistējot Niko Reinikainenam komandas septītajā vārtu guvumā, tobrīd rezultātam kļūstot 7:3. Ar maksimāli iespējamajiem desmit punktiem "Pelicans SB" atrodas pirmajā vietā turnīra tabulā, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai apsteidzot "Kosken Dynamo", pret kuriem 17.novembrī paredzēta nākamā spēle.

Hartmanis atgriežas laukumā ar divām piespēlēm
Ilgāku laiku bez spēļu prakses bija palicis Emīls Hartmanis, kurš beidzot sadziedējis savainojumu, atkal dodoties laukumā Somijas 2.divīzijas kluba PSS sastāvā. Kārtējā spēlē PSS viesos ar rezultātu 7:4 (5:2, 0:0, 2:2) pieveica "Tiikerit Akatemia" florbolistus. Latviešu aizsargs spēlēja komandas otrajā aizsargu pārī, asistējot komandas trešajā un ceturtajā vārtu guvumā. Turnīra tabulā pēc septiņām spēļu kārtām PSS ar 11 punktiem atrodas otrajā pozīcijā, par vienu punktu atpaliekot no līdervienības, bet Hartmanim šī bija vien otrā spēle sezonā.

Krupinska vārtu guvums nekļūst par uzvaru nesošo, Vāveram 4+1
Ar kārtējo vārtu guvumu Nīderlandes florbola virslīgā izcēlies Rihards Krupinskis, kura pārstāvētais "HSK" līdzvērtīgā cīņā viesos ar 5:6 (0:1, 2:2, 3:3) bija spiesti atzīt "FB Agents" pārākumu. 11 minūtes pirms pamatlaika beigām ar vārtu guvumu izcēlās latviešu florbolists, tobrīd panākot 5:4 savas komandas labā. Diemžēl divas minūtes vēlāk mājinieki rezultātu izlīdzināja, bet vēl pēc minūtes guva arī sestos vārtus, kas nodrošināja panākumu. Ar 10 punktiem piecās spēlēs HSK turnīra tabulā atrodas trešajā pozīcijā, bet latvietis ar 8 (6+2) punktiem ir savas komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs.

Tikpat sāpīgu zaudējumu piedzīvojis arī Helvija Sebra pārstāvētais "Blue Falcons", kas viesos ar 9:10 (2:5, 4:2, 3:3) piekāpās "Messed Up" komandai. Sebris pirmajā un otrajā trešdaļā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet trīs minūtes pirms mača beigām pie rezultātu 8:10 nopelnīja divu minūšu noraidījumu. Neskatoties uz palikšanu mazākumā, "Blue Falcons" pēc desmit sekundēm vienus vārtus atspēlēja, taču ar to izrādījās par maz, lai izcīnītu uzvaru spēlē.

Savukārt Nīderlandes 1.līgas turnīrā ar četriem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlies baušķenieks Valdis Vāvers, palīdzot "UFC Groningen" savā laukumā pārliecinoši ar 16:5 (7:1, 4:3, 5:1) sagraut "FC Breda". Ar 12 punktiem piecās spēlēs "UFC Groningen" atrodas otrajā vietā tabulā, atpaliekot no kluba otrās komandas. Vāvers piedalījies četrās spēlēs, savācot 18 (12+6) punktus, esot turnīra ceturtais rezultatīvākais čempionāta spēlētājs.

Kontrimam neveiksme pārceltajā mačā
Austrijas florbola čempionāta 1.Bundeslīgā pārcelto ceturtās kārtas spēli aizvadījis Kārļa Kontrim pārstāvētais Insbrukas "Hot Shots", kas viesos līdzīgā mačā ar rezultātu 6:7 (1:3, 2:1, 3:3) piekāpās "IBC Leoben". Mača gaitā pārsvarā vadībā bija laukuma saimnieki, taču uzvaras vārtus viņi guva mazāk kā četras minūtes pirms pamatlaika beigām. Kontrims šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Pēc piecām spēļu kārtām "Hot Shots" ar trim punktiem ieņem sesto vietu septiņu komandu konkurencē. Kontrims šajās spēlēs izcēlies ar 6 (5+1) punktiem.