Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Latvieši nokārto uzvaru Somijā, Krastiņai pirmie punkti sezonā

Latvieši nokārto uzvaru Somijā, Krastiņai pirmie punkti sezonā
Klāvs Jansons
Foto: Esa Takalo

Ar spilgtu sniegumu savai komandai uzvaru Somijas 1.divīzijā nodrošinājuši Klāvs Jansons un Pēteris Trekše. Augstākā līmenī komandas pirmajā maiņā ar rezultatīvu spēli atgriezies Morics Krūmiņš, bet Liena Krastiņa tikusi pie saviem pirmajiem punktiem Dānijā.

Krūmiņš atgriežas pirmajā maiņā, sekmējot uzvaru
Latvijas florbola izlases aizsargs Morics Krūmiņš pēc ilgāka laika atgriezies Somijas Elites līgas kluba "Nokian KrP" pirmajā maiņā, izceļoties ar rezultatīvu piespēli un pozitīvu lietderības koeficientu (+2) cīņā, kurā viņa pārstāvētais klubs savā laukumā izcīnīja ļoti svarīgu 10:6 (4:2, 4:4, 2:0) uzvaru pār SPV. Latviešu florbolists ar rezultativitāti atzīmējās trešā perioda ievadā, kad pēc četrām nospēlētām sekundēm asistēja Miko Lāsko. Sezonas astoņās spēlēs cēsnieka rēķinā ir divas rezultatīvas piespēles.

Jansonam hat-trick, Trekšem – uzvaras vārti
Pēc trim piedzīvotiem zaudējumiem pie panākuma Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā beidzot izdevies tikt Pētera Trekšes un Klāva Jansona pārstāvētajam "Koovee", kas savā laukumā ar rezultātu 8:7 (3:3, 0:1, 4:3, 1:0) papildlaikā pieveica NJ vienību. Abi latvieši darbojās pirmajā maiņā, Ķekavas florbola audzēknim Klāvam Jansonam atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem un pozitīvu lietderības koeficientu (+2). Jāpiezīmē, ka Jansons piecas minūtes pirms mača beigām panāca izlīdzinājumu, bet pēdējā minūtē, komandai spēlējot bez vārtsarga, talantīgais uzbrucējs izrāva neizšķirtu. Tikmēr cēsnieks Trekše izdarīja trīs piespēles, kā arī guva uzvaras vārtus spēles papildlaikā, maču noslēdzot ar lietderības koeficientu +2.

Krastiņa aizvadījusi sezonas rezultatīvāko spēli
Pie pārliecinošas uzvaras Dānijas spēcīgākajā florbola līgā izdevies tikt Lienas Krastiņas pārstāvētajam AFK, kas savā laukumā ar 10:1 (5:1, 2:0, 3:0) apspēlēja "Herning Pirates" vienību. Latviešu florboliste šajā cīņā tika pie viena vārtu guvuma un divām rezultatīvām piespēlēm. AFK četrās spēlēs izcīnījusi sešus punktus, ieņemot trešo vietu savā reģionā, bet latviešu florboliste, kura piedalījusies trijās cīņās, tikusi pie pirmajiem rezultativitātes punktiem šosezon.

Spēlējot bez Garbares, "burves" iekļūst ceturtdaļfinālā
Šveices kausa ceturtdaļfinālu sasniegt izdevies Evelīnas Garbares pārstāvētajam "Wizards Bern Burgdorf", kas savā laukumā rezultatīvā mačā ar 12:7 (3:2, 5:1, 4:4) pieveica "Zug United". Latviešu florboliste šajā spēlē nebija pieteikta "Wizards" komandas sastāvā.

Citā spēlē laukumā devās Katrīne Šleiva, kura palika bez rezultativitātes punktiem, bet komanda savā laukumā pēc līdzvērtīgās pirmās trešdaļas turpinājumā nespēja konkurēt ar "R.A. Rychenberg Winterthur", ciešot sakāvi ar 1:12 (1:1, 0:7, 0:4).

Vēl vienā mačā Elīnas Jeiges pārstāvētais "Skorpion Emmental Zollbruck" viesos ar 10:2 (3:1, 6:0, 1:1) pārliecinoši pieveica "Aergera Giffers" vienību. Latviešu florbola vārtsardze joprojām atkopjas no pagājušajā sezonā gūtā savainojuma, laukumā neejot.

Hartmanim trešā neveiksme pēc kārtas
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijās turnīrā trešo neveiksmi pēc kārtas piedzīvojis Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas šoreiz viesos ar rezultātu 4:6 (0:1, 1:1, 3:4) piekāpās "Blackbirds" vienībai. Latviešu florbolists spēlēja savas komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.


"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.
"Warberg IC", foto: Warberg

Grāpēnai neveiksme, Krūmiņš iemet uzvarā, Polim jāturpina cīņa

Latvijas izlases florbolistiem mainīgas sekmes bijušas dažādu līmeņu izslēgšanas spēļu fāzēs. Čehijas Superlīgas pusfināla mačā zaudējumu piedzīvojusi Simona Grāpēna, bet Ralfs Polis turpat Čehijā zaudējis pirmo sēriju cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Savukārt Zviedrijā ceļu pretim Superlīgai turpina bruģēt Morics Krūmiņš.