Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Nedēļas leģionārs – Renāts Degins

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Nedēļas leģionārs – Renāts Degins
Bijušais "Ķekavas Bulldogs" florbolists Renāts Degins aizvadījis spilgtu nedēļu Šveicē
Foto: Floorball.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē labākais no latviešu florbola leģionāriem bija jaunais Renāts Degins, kurš spilgti nospēlēja gan Šveices U-18, gan Šveices U-21 čempionāta spēlēs. Uzvaras vārtiem asistējuši arī Andris Rajeckis un Eduards Stūre.

U-21 turnīrā latvieša pārstāvētais "Floorball Thurgau" viesos sacentās ar "Flames" komandu, izcīnot panākumu papildlaikā ar rezultātu 7:6. Mača pamatlaikā latviešu florbolista rēķinā divas rezultatīvas piespēles, bet papildlaikā tieši Degins guva uzvaru nesošos vārtus. Ar 11 punktiem pēc četrām spēļu kārtām Degina komanda atrodas turnīra tabulas līderpozīcijās.

Vēl spilgtāk Degins sevi apliecināja pie saviem vienaudžiem U-18 turnīrā, kur "Floorball Thurgau" savā laukumā ar 6:1 pieveica "Rheintal Gators Widnau". Degins šajā cīņā izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem. Arī šajā turnīrā "Floorball Thurgau" jau ar sezonas startu iekārtojušies pirmajā pozīcijā, uzvarot visās trijās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 49:4.

Garbares rezultatīvā spēle ļauj turēties līdzi favorītēm
Šveices NLA florbola līgā ar rezultatīvu spēli izcēlusies Evelīna Garbare, tiekot pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles cīņā, kurā viņas pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf" savā laukumā pārliecinoši ar 9:3 (4:1, 1:1, 4:1) pieveica "UH Red Lions Frauenfeld". Komandai tā bija ceturtā uzvara piecās spēlēs, kas ļauj ieņemt trešo pozīciju. Līderes ir "pirahna chur", kas kārtējā mačā vien ar 4:3 pieveica "Skorpion Emmental Zollbruck". Tieši pret "skorpioniem" nākamo maču aizvadīs Garbare ar komandas biedrenēm.

Rezultatīvā piespēle nodrošina Rajecka kluba uzvaru
Svarīgu uzvaru Šveices NLB līgas čempionātā izcīnījis Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas viesos ar 4:3 (1:2, 2:0, 1:1) pieveica tabulas lejasgala komandu "Pfannenstiel Egg", izcīnot trešo panākumu piecās spēlēs. Piecas minūtes pirms mača beigām tieši pēc latvieša piespēles uzvaras vārtus guva Simons Vahters. Turnīra tabulā "Floorball Thurgau" ar 10 punktiem atrodas ceturtajā vietā, no līderiem atpaliekot par četriem punktiem.

Stūres rezultatīvā spēle sekmē pirmo panākumu
Beidzot pie pirmās uzvaras Dānijas spēcīgākajā florbola līgā izdevies tikt Eduarda Stūres pārstāvētajam "Arhus Floorball Klub", kas savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:2, 3:0, 0:2, 1:0) papildlaikā pārspēja "BFC Vendyssel". Ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās arī Stūre, gūstot komandas trešos un ceturtos vārtus, kā arī asistējot pirmajā precīzajā metienā šajā spēlē. Pēc izcīnītā panākuma AFK ar diviem punktiem atstājuši pēdējo pozīciju, pakāpjoties uz devīto vietu.

Pie panākuma ticis arī AFK dāmu klubs ar Lienu Krastiņu sastāvā kas savā laukumā aizraujošā mačā ar rezultātu 4:3 (1:2, 3:1, 1:0) pieveica "AaB Floorball", uzvaras vārtus gūstot vienu minūti pirms mača beigām. Latviešu florboliste šajā cīņā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Rietumu reģionā, kur šosezon cīnās vien trīs komandas, pašlaik visām ir pa pieciem punktiem, līdz ar to cīņa solās būt ļoti spraiga. Nākamo maču Krastiņas klubs aizvadīs 11. oktobrī pret "Frederikshavn Bulldogs", kuras, pateicoties labākai vārtu attiecībai, pašlaik ir pirmajā pozīcijā.

Vaičis iemet 21.sekundē, bet komanda zaudē
Uz Vācijas spēcīgāko līgu pārcēlies Liepājas futbola audzēknis Kristaps Vaičis, kurš atgriezies savā bijušajā "BAT Berlin" komandā, kurai jaunā sezona gan sākusies ļoti neveiksmīgi. Kārtējā cīņā Vaičis ar vārtu guvumu otrās trešdaļas 21. sekundē viesos izvirzīja vadībā berlīniešus izbraukuma mačā pret "TV Lilienthal", taču jau pēc četrām minūtēm vadībā bija mājinieki, drīz vien gūstot arī trešos vārtus un sagādājot "BAT Berlin" ceturto neveiksmi četrās spēlēs, kas turnīra tabulā neļauj atrasties augstāk par devīto vietu.

Līmeni zemāk "BSV Roxel" komandas sastāvā spēlē pat četri latviešu florbolisti. Pēc pārtraukuma laukumā atgriezies Juris Krastiņš, tāpat šīs vienības sastāvā otro sezonu pavada Atis Lazdiņš un Uvis Eglītis, kuriem pievienojies Miks Sniķeris. Otrās kārtas spēlē "BSV Roxel" savā laukumā ar 5:3 (0:1, 4:1, 1:1) pieveica "Hannover 96", tiekot pie pirmā panākuma divās spēlēs. Ar trim punktiem gan pašlaik 2.līgas Ziemeļrietumu divīzijā pietiek vien septītajai pozīcijai.

Kontrimam četri vārti Austrijā
Pamatīgu sagrāvi savā pirmajā Austrijas čempionāta spēlē piedzīvoja Kārlis Kontrims un viņa pārstāvētais Insburkas klubs "Hot Shots". Otrajā kārtā aina bija jau pavisam pretēja un latvieša pārstāvētais klubs savā laukumā ar 12:1 (2:0, 4:1, 6:0) sagrāva "IC Graz" spēlētājus. Lielisku spēli aizvadīja arī latviešu florbolists, kurš savas komandas rindās guva četrus vārtus, panākot 3:0, 8:1, 10:1 un 12:1. Jāpiezīmē, ka gan latvieša pārstāvētais Insbrukas klubs, gan arī Grācas komanda pērn spēlēja Austrijas 2.bundeslīgā.

Melders iekārtojas tabulas galvgalī
Pirmās divas cīņas Francijas virslīgas čempionātā aizvadījis Raivja Meldera pārstāvētais "IFK Paris". Titulētais klubs pērn startēja neveiksmīgi, bet jauno sezonu sākuši pietiekami sekmīgi. Pirmajā mačā Melders izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, un viņa pārstāvētais klubs ar 9:6 pieveica "Nordiques FC 1". Dienu vēlāk internacionālais Parīzes klubs sacentās ar "Phoenix de Wasqueh", nerezultatīvā spēlē cīnoties neizšķirti 2:2. Šoreiz latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, mačā nopelnot divas soda minūtes. Pēc pirmajām divām spēļu kārtā "IFK Paris" ziemeļu reģionā atrodas pirmajā pozīcijā.

Somijas 2.divīzijā latviešu klubiem panākumi
Pirmo uzvaru Somijas 2.divīzijā šosezon izcīnījis Klāva Ozoliņa "Classic-2", kas viesos ar 10:4 (0:1, 5:0, 5:3) apspēlēja "Pirkat" spēlētājus. Ozoliņš bija pieteikts spēlei komandas ceturtajā maiņā, paliekot rezervē. Pašlaik "Classic-2" ar diviem punktiem turnīra tabulā atrodas sestajā pozīcijā. Nākamais mačs komandai paredzēts vien 21.oktobrī viesos pret pašlaik desmitajā vietā esošo "Blasters". Citā šīs līgas spēlē mācību dēļ laukumā "SB Pelicans" sastāvā nedevās Ralfs Orste. Komanda izcīnīja uzvaru, bet jau no nākamajiem mačiem arī Orste varēs doties palīgā savai komandai. Laukumā nedevās arī Emīls Hartmanis, bet viņa pārstāvētais PSS viesos ar 7:2 pieveica FLOB.