Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Krastiņa triec bumbiņu vārtos no gaisa, Hartmanis uzvar līderu divcīņā

Krastiņa triec bumbiņu vārtos no gaisa, Hartmanis uzvar līderu divcīņā
Liena Krastiņa ar Dānijas kausu un zelta medaļu

Dānijas sieviešu spēcīgākajā līgā rezultatīvi turpina spēlēt Liena Krastiņa, tiekot pie kārtējā vārtu guvuma. Norvēģijā ar precīziem metieniem izcēlušies Ritvars Bērziņš un Toms Kirmužs, bet Somijā pie vērtīgas uzvaras līderu divcīņā ticis Emīls Hartmanis ar komandas biedriem.

Krastiņa triec bumbiņu vārtos no gaisa
Dānijas florbola čempionātā sieviešu spēcīgākajā līgā klāt otrā posma cīņas, kurās ceļu pretim kārtējam čempionu titulam turpina arī Lienas Krastiņas AFK klubs. Otrā posma ievadā AFK viesos nerezultatīvā spēlē ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) pieveica "Frederikshavn Blackhawks" komandu. Cīņas 30. minūtē ar vārtu guvumu izcēlās arī Krastiņa, izceļoties ar precīzu metienu no gaisa, tobrīd panākot 2:0 savas komandas labā. Deviņās šīs sezonas aizvadītajās spēlēs Krastiņa izcēlusies ar 25 (17+8) rezultativitātes punktiem.

Bērziņš un Kirmužs iemet kārtējā zaudējumā
Norvēģijas spēcīgākajā līgā kārtējā cīņā ar vārtu guvumiem izcēlušies gan Ritvars Bērziņš, gan Toms Kirmužs, taču viņu pārstāvētais "Harstad" kārtējā spēlē savā laukumā ar rezultātu 6:9 (0:2, 4:5, 2:2) piekāpās "Slevik" komandai, tādējādi piedzīvojot 15 zaudējumu sezonas 18 spēlēs, trīs kārtas pirms čempionāta noslēguma joprojām esot pēdējā vietā turnīra tabulā, par septiņiem punktiem atpaliekot no "Fredrikstad" komandas. Pēdējai vietai būs jāatstāj valsts spēcīgākā līga un pašlaik izskatās diezgan neticami, ka latviešu komanda spēs paveikt brīnumu un pēdējos mačos nopelnīs vairāk punktu kā visā sezonā kopumā. Nākamo maču "Harstad" aizvadīs 18.februārī, kad savā laukumā uzņems tabulas vidusdaļas klubu "Gjellerasen".

Bitmaņa klubs izrauj uzvaru mača izskaņā
Zviedrijas Allsvenskan līgā vēl vienu uzvaru izcīnījis Toma Bitmaņa pārstāvētais "FBC Kalmarsund", kas savā laukumā ar rezultātu 4:3 (0:3, 1:0, 3:0) pieveica "Fagerhult Habo IBK" komandu, lai gan pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija pagalam nepatīkams. Uzvaras vārtus par godu teju 500 sanākušajiem līdzjutējiem Markuss Johansons guva nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām. Bitmanis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda trīs kārtas pirms regulārās sezonas beigām ar 43 punktiem atrodas visnotaļ stabilā otrajā pozīcijā.

Hartmaņa klubs uzvar līderu divcīņā
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā pie ļoti svarīgas uzvaras viesos izdevies tikt Emīla Hartmaņa pārstāvētajam PSS klubam, kas sava reģiona līderu divcīņā ar rezultātu 8:7 (1:3, 5:1, 1:3, 1:0) pieveica "Tiikerit" komandu, kuru pirms šīs spēles turnīra tabulā apsteidza par vienu punktu, bet tagad, piecas kārtas pirms regulārās sezonas beigām abas līderkomandas šķir trīs punkti. Hartmanis spēlēja savas komandas trešajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem netiekot, bet viņa komanda no zaudējuma paglābās divas minūtes pirms pamatlaika beigām, uzvaru gūstot papildlaika trešajā minūtē. Panākums nākamajā kārtā oficiāli nodrošinātu kādu no pirmajām divām vietām turnīra tabulā, kas ļautu iekļūt izslēgšanas turnīrā, lai cīnītos par tikšanu līmeni augstāk.

Bubina klubs bezspēcīgs pret līderiem
Vācijas florbola reģionālajā līgā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Kārļa Bubina pārstāvētais "Post/Sud Panther Regensburg", kas savā laukumā ar rezultātu 4:15 (0:2, 1:5, 3:8) kapitulēja "SG Ingolstadt/Nordheim" florbolistiem, kas ir sava reģiona pārliecinošie līderi. Bubins šajā spēlē izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, asistējot komandas trešajā vārtu guvumā nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām. Sezonas sešās aizvadītajās spēlē latvieša rēķinā 9 (6+3) rezultativitātes punkti, bet komanda ar 12 punktiem astoņos mačos turnīra tabulā atrodas trešajā vietā septiņu komandu konkurencē.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.