Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Raitumam vēl viena vērtīga uzvara, Krūmiņš zaudē vietu pirmajā maiņā

Raitumam vēl viena vērtīga uzvara, Krūmiņš zaudē vietu pirmajā maiņā
Jānis Rajeckis
Foto: jets.ch

Somijas Elites līgā svarīgu uzvaru pirms pasaules čempionāta izcīnījis Artis Raitums, kamēr Morics Krūmiņš spēlējis neizšķirti. Šveicē no labāko astotnieka izkritis Jāņa Rajecka pārstāvētais klubs, bet Zviedrijā neveiksmes piemeklējušas gan Tomu Bitmani, gan Jakobu Karlsonu. Norvēģijā neveiksmīgi turpina spēlēt Toma Kirmuža komanda, kamēr Edmunda Eglīša vienība uz spēli nemaz nespēja doties slimību dēļ.

Raituma klubs noņem vēl vienu "skalpu"
Otro uzvaru pēc kārtas Somijas Elites līgā izcīnījis Arta Raituma pārstāvētais Turku TPS, kas viesos ar rezultātu 5:3 (2:0, 2:2, 1:1) apspēlēja "Indians" komandu. Pirms pāris dienām TPS viesos tika galā ar "EraViikingit", sarūpējot konkurentiem vien otro neveiksmi sezonā, bet tagad "Indians" komandai tika sagādāts trešais zaudējums. Raitums spēlēja savas komandas otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu (0; 1:1). Sezonā kopumā latvietim desmit mačos 2 (1+1) punkti un negatīvs koeficients (-6; 6:12). Komanda ar 12 punktiem 11 spēlēs pašlaik tikusi līdz septītajai pozīcijai, bet nākamo maču aizvadīs vien pēc pasaules čempionāta, 15. decembrī pret 11.vietā esošo LASB, kad varēs turpināt panākumu sēriju.

Krūmiņš atvirzīts uz trešo maiņu
Morics Krūmiņš šīs sezonas Somijas Elites līgas spēles allaž aizvadīja "Nokian KrP" komandas pirmajā maiņā, bet pēc izlašu pārtraukuma izbraukuma cīņā pret OLS latviešu aizsargs bija atvirzīts uz trešo maiņu cīņā, kurā viņa pārstāvētā komanda spēlēja neizšķirti 5:5 (2:1, 1:2, 2:2, 0:0) ar komandu, kas pašlaik atrodas ārpus labāko astotnieka. Tomēr viens izcīnītais punkts ļāvis ar 13 punktiem "Nokian KrP" pakāpties uz ceturto vietu. Krūmiņš šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, maču pabeidzot ar neitrālu (0, 1:1) lietderības koeficientu. Vaicājot par iespējamajiem iemesliem pazemināšanai, latvietis portālam Sportacentrs.com izteica minējumu, ka tas varētu būt saistīts ar trenera vēlmi atgriezties pie tādiem maiņu virknējumiem, kādi tika iespēlēti sezonas sākumā. Šosezon Krūmiņš ticis pie 9 (3+6) rezultativitātes punktiem un pozitīva lietderības koeficienta (+2; 29:27). Nākamo spēli komanda aizvadīs 20.novembrī viesos pret pēdējā vietā esošo "M-Team", kuri desmit mačos tikuši vien pie trim punktiem.

Rajeckis zaudē un izkrīt no astotnieka
Šveices spēcīgākajā florbola līgā zaudējumu piedzīvojis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kas viesos ar 3:8 (1:0, 1:4, 1:4) piekāpās "Floorball Koniz" spēlētājiem. Jānis šajā mačā palika bez rezultativitātes punktiem, bet komanda pēc šīs neveiksmes ar deviņiem punktiem tikpat mačos izkrituši no play-off zonas, nonākot desmitajā vietā. Tajā atgriezties varēs jau pēc svētdienas spēles, ja viesos izdosies pieveikt astotajā vietā esošo "Waldkirch-St.Gallen".

Karlsona klubam izdodas izglābties pamatlaikā, bet ne pagarinājumā
Zviedrijas Allsvenskan līgā zaudējumu pagarinājumā piedzīvojis Jakoba Karlsona pārstāvētais "IBF Orebro", kas viesos ar 8:9 (3:2, 2:2, 3:4, 0:1) piedzīvoja neveiksmi pret "Lindas IBK" florbolistiem. Karlsona klubam izdevās panākt izlīdzinājumu 30 sekundes pirms pamatlaika beigām, bet papildlaikā uzvaras vārtus tomēr guva mājinieki. Karlsons ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda pēc šī zaudējuma ar 17 punktiem saglabā trešo vietu, kamēr "Lindas IBK" kontā ir 20 punkti un otrā pozīcija.

Bitmanim zaudējums 1. divīzijā
Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā zaudējumu piedzīvojis Toma Bitmaņa pārstāvētais "IBK Sundsvall", kas savā laukumā ar rezultātu 6:7 (4:3, 1:3, 1:1) piekāpās otrajā vietā esošajiem "Ankarsvik BK". Latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Turnīra tabulā "IBK Sundsvall" ar septiņiem punktiem deviņos mačos atrodas devītajā vietā. Nākamo maču komanda aizvadīs 19.decembrī, viesos tiekoties ar "Ersboda SK".

Kirmužam sausā kapitulācija čempioniem
Norvēģijas Elites līgā sauso zaudējumu pret pašreizējiem valsts čempioniem "Greaker" piedzīvojis Toma Kirmuža pārstāvētais "Harstad IBK", kas savā laukumā kapitulēja ar 0:12 (0:3, 0:4, 0:5). "Harstad" komandai šī bija devītā neveiksme deviņos mačos un tas joprojām neļauj atvadīties no pēdējās vietas turnīra tabulā. Turklāt pirmspēdējās vietas īpašnieki ir jau divu uzvaru tiesu attālumā.

Eglīša komandai spēle pārcelta slimību dēļ
Norvēģijas vīriešu 1.divīzijā mačs pārcelts Edmunda Eglīša pārstāvētajam "Brumunddal IBK" komandai, kurai bija jādodas uz izbraukuma spēli pret "Holmlia", taču daudzi komandas spēlētāji ir saslimuši, tādēļ spēle ir pārcelta uz vēlāku laiku. Četrās aizvadītajās cīņās "Brumunddal" piedzīvojuši četrus zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 17:49, Eglītim tiekot pie 1 (1+0) rezultativitātes punkta.

Hartmanim sestā uzvara
Pie sestās uzvaras septiņās spēlēs šajā sezonā izdevies tikt Emīla Hartmaņa pārstāvētajam Porvo PSS komandai Somijas 2.divīzijā. Kārtējā cīņā viesos ar 9:5 (2:0, 5:2, 2:3) izdevās pieveikt VKTP florbolistus. Hartmanis spēlēja savas komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neatzīmējoties. PSS ar 12 punktiem septiņās spēlēs saglabā trešo vietu un sezonas turpinājumā gaidāma spraiga cīņa par pirmajām divām pozīcijām, lai pacīnītos par tikšanu līmeni augstāk.

Gailītim smaga sagrāve
Nīderlandes florbola spēcīgākajā līgā smagi klājas šā līmeņa jaunpienācējiem "FC Breda" ar Gati Gailīti sastāvā. Kārtējā cīņā Bredas florbolisti viesos nespēja izrādīt pienācīgu pretestību "Sonics" komandai, kapitulējot ar rezultātu 0:16 (0:3, 0:5, 0:8). Piecās spēļu kārtās "FC Breda" piedzīvojuši piecus zaudējumus tikpat mačos ar kopējo vārtu attiecību 16:53.

Biteniecei neveiksme
Zviedrijas junioru līgā zaudējumu piedzīvojis Zanes Biteneces pārstāvētais "IBK Lund F01", kas viesos ar 2:3 (1:3, 0:0, 1:0) piekāpās "Hofterups IBF" florbolistei. Biteniece joprojām ir pirmo punktu medībās. "IBK Lund F01" komandai četrās spēlēs šī bija pirmā neveiksme, kas turnīra tabulā gan ļauj saglabāt otro vietu.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.