Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Garbarei 3 no 3, Rajeckim jau piektā uzvara

Garbarei 3 no 3, Rajeckim jau piektā uzvara
Evelīna Garbare
Foto: Wizards Bern Burgdorf

Lieliski sezonu uzsākuši mūsu Šveices florbola leģionāri Evelīna Garbare un Andris Rajeckis, kuri ne vien individuāli spēlē sekmīgi, bet arī komandas svin vienu uzvaru pēc otras.

Garbarei lieliska spēle pret neparocīgo "Jets"
Šveices florbola čempionātā lieliski turpina spēlēt Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern-Burgdorf", kas kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:1, 0:2, 1:0) papildlaikā pieveica vienu no vadošajiem Šveices sieviešu florbola klubiem "Kloten-Dietlikon Jets", turklāt lielisku maču aizvadīja arī latviete, izceļoties ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Neskatoties uz uzvaru, "burves" var būt arī sarūgtinātas, jo jau 22. minūtē bija iekrāts 3:0 pārsvars, bet nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 3:1 viešņu labā, taču mājinieces panāca izlīdzinājumu, tādējādi nopelnot vismaz vienu punktu tabulā. "Wizards" vienībai tā bija trešā uzvara tikpat spēlēs, kas ļauj atrasties turnīra tabulas galvgalī. Garbarei arī individuāli padevies veiksmīgs sezonas sākums, trijās spēlēs atzīmējoties ar 4 (3+1) punktiem.

Rajeckim 5 no 5
Piekto uzvaru Šveices NLB līgā izcīnījis Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas kārtējā spēlē savā laukumā sastapās ar nopietnu pretestību no pēdējā vietā esošā "Floorball Fribourg", kurus izdevās pieveikt vienīgi ar 5:4 (1:1, 2:3, 1:0, 1:0), turklāt paveicot to papildlaikā, tādējādi zaudējot vienu čempionāta punktu. Latviešu florbolists, kurš ceturtajā spēļu kārtā tika atzīts par labāko savā vienībā, rezultatīvi nospēlēja arī šo cīņu, otrajā trešdaļā izceļoties gan ar vārtu guvumu, gan rezultatīvu piespēli. Rajeckis piecās spēlēs izcēlies jau ar 10 (5+5) rezultativitātes punktiem, bet nākamo maču komanda aizvadīs viesos pret vēl vienu tabulas lejasgalā esošu komandu – "Pfannenstiel Egg".

Višņevska sezonu sāk ar piespēli uzvaras vārtu guvumā
Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā veiksmīgs sezonas sākums padevies Laumas Višņevskas pārstāvētajam "Stromsbro IF", kas viesos ar rezultātu 6:5 (1:3, 2:1, 2:1, 1:0) papildlaikā tika galā ar "Bele Barkarby IF IBF" vienību. Spēle aizritēja visnotaļ līdzvērtīgā cīņā, lai gan viešņas vairāk apdraudēja konkurentu vārtus. Tomēr mājinieces piecas sekundes pirms pamatlaika beigām ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu. Pagarinājumā bija nepieciešama vien nedaudz vairāk kā minūte, lai Latvijas izlases vārtsardzes pārstāvētais klubs tomēr apliecinātu savu pārākumu laukumā. Interesanti, ka uzvaras vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās tieši Lauma Višņevska. Veicot tiešos pienākumus, Višņevska neitralizēja 18 no 23 sāncenšu metieniem.

Blumbahs nespēlē, komanda uzvar
Otro spēli pēc kārtas Vācijas spēcīgākajā līgā izlaidis Andris Blumbahs, kura pārstāvētais "Red Devils" ticis pie pārliecinošas 9:4 (3:4, 3:0, 3:0) uzvaras savā laukumā pār pēdējā vietā esošo "DJK Holzbutgen" vienību. Pretinieks aizvadīja sekmīgu pirmās trešdaļas pirmo pusi, iekrājot pat divu vārtu pārsvaru, taču turpinājumā "velni" sakārtoja spēli, novadot maču līdz uzvarošām beigām. Nākamajā kārtā "Red Devils" viesos tiksies ar "Blau-Weiss 96" komandu, kas pašlaik atrodas turnīra tabulas vidusdaļā.

Kirmužam hat-trick vienības otrajā uzvarā
Pie otrā panākuma četrās spēlēs Norvēģijas spēcīgākajā līgā izdevies tikt Mareka Belousova, Toma Niedre un Toma Kirmuža pārstāvētajam "Harstad", kas viesos ar rezultātu 9:7 (3:2, 2:2, 4:3) pieveica "Baekkelaget" vienību. Latviešu vārtsargs Belousovs, kuram sezonas sākums nav padevies veiksmīgs, šoreiz palika rezervē. Tikmēr uzbrukumā Niedrem vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles, bet Kirmužs atzīmējās ar trim precīziem metieniem, vēl divreiz vārtu guvumus izkārtojot partneriem.

Ankudinova negatīva komandas panākumā
Somijas Elites līgā otro uzvaru trijās spēlēs izdevies izcīnīt Annas Ankudinovas un Elizabetes Pavlovskas pārstāvētajam "SSRA", kas viesos nerezultatīvā mačā ar 5:2 (2:1, 0:0, 3:1) apspēlēja "Classic". Ankudinova spēli aizvadīja komandas otrajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, spēli pabeidzot ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Tikmēr Pavlovska šajā spēlē palika rezervē. Pēc trim aizvadītajām spēlēm SSRA atrodas ceturtajā vietā desmit komandu konkurencē, bet nākamo maču aizvadīs savā laukumā pret turnīra galvenajām favorītēm un pašreizējo līdervienību "SB-Pro".

Biļinskai bezcerīga sagrāve
Prognozējami smagu cīņu Zviedrijas Superlīgā aizvadījis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IF", kas viesos vairāk kā 300 līdzjutēju klātbūtnē ar rezultātu 1:10 (0:6, 0:2, 1:2) kapitulēja vienām no turnīra galvenajām favorītēm IKSU. Latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komandai šī bija otrā neveiksme tikpat aizvadītajās spēlēs.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.