Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Indra Beķere par florbolu Zviedrijā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Indra Beķere par florbolu Zviedrijā
Indra Beķere
Foto: Ritvars Raits

Sportacentrs.com jau informēja par to, ka valmieriete Indra Beķere šosezon florbolu spēlē Zviedrijas 1. divīzijas komandā "Sundsvall IBF". Jūsu uzmanībai piedāvājam Indras pirmos iespaidus Zviedrijas florbolā, kurus sarunas laikā uz papīra uzlicis Mārtiņš Kājiņš.

Viena no "Valmiera/Vinda" pagājušās sezonas līderēm Indra Beķere šoruden ir devusies uz Zviedriju, lai tur studētu un paralēli tam spēlētu florbolu. Tāpēc aicinājām Indru uz nelielu sarunu, lai uzzinātu kaut ko par sieviešu florbolu Zviedrijā.

Noteikti daudzi pamanījuši, ka šoruden esmu uzsākusi studijas Mid Sweden University un turpinu spēlēt florbolu vietējā 1. divīzijas sieviešu komandā "Sundsvall IBF". Ir bijušas dažas pārbaudes spēles un turnīri, aktīvi iesaistos treniņos. 26. septembrī notika pirmā čempionāta spēle, kurā uzņēmām "IBF Dalen" komandu. Pats sākums bija veiksmīgs, jo ieguvām 1:0 vadību, taču vēlāk pretinieces atbildēja ar trim vārtiem un pēc pirmā perioda zaudējām 1:3.

Otrais periods bija bagāts ar noraidījumiem gan vienai, gan otrai komandai. Sākumā vārtus guvām mēs un rezultātu starpību sadeldējām līdz minimumam, tomēr perioda izskaņā "Dalen" atkal atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Otrais periods tika aizvadīts divās maiņās. Tā kā esmu trešajā maiņā, tad kopā ar citām meitenēm atbalstījām savējās no soliņa. Patīkami, ka visas meitenes viena otru nepārtraukti uzmundrina un nepārstāj koncentrēties spēlei.

Trešajā periodā atkal pārgājām uz spēli ar trim maiņām, iespēja doties laukumā tika dota arī man. Jau trešajā minūtē tiku pie pirmā rezultativitātes punkta - piespēles. Atkal minimāla starpība rezultātā un lielākas cerības uz labvēlīgu iznākumu. Tomēr pēc piecām sekundēm viesu komanda arī guva vārtus. Līdz spēles beigām centāmies rezultātu starpību samazināt, mums bija vairākumi, spēle 6 pret 5 bez vārtsarga, bet rezultāts nemainījās un spēle tā arī noslēdzās - 3:5.

Spēle, manuprāt, bija ātra, abas komandas vēlējās uzvarēt, taču pretiniecēm bija pārsvars, viņas vairāk kontrolēja bumbiņu un izdarīja vairāk metienu, Rezultāts nebija lielāks tikai pateicoties mūsu vārtsardzes veiksmīgajai darbībai. Pati jūtu, ka neesmu vēl īsti iejutusies, jo lēmumi jāpieņem daudz ātrāk, viss jādara pēc iespējas precīzāk. Treneris daudz variēja ar maiņu virknējumiem. Ja redzēja, ka kādai meitenei spēle nevedas, uzreiz iesaistīja citas no rezervistu soliņa.

Nedēļu vēlāk bija pirmā izbraukuma spēle - Umea tikāmies ar vietējo "Rig Umea IBF". Pēc agrās izbraukšanas un 300 km garā ceļa un jutos diezgan sagurusi, bet pēc kopīgas pastaigas un iesildīšanās kļuva daudz labāk - biju gatava spēlei. Joprojām spēlēju trešajā maiņā kā kreisās malas uzbrucēja – kopā ar tām pašām meitenēm, ar kurām jau iepriekšējā spēlē.

Diemžēl mača sākums komandai nebija veiksmīgs, jo jau 15. sekundē tika ielaisti vārti. Tomēr nepadevāmies, guvām divus vārtus un atradāmies pat vadībā. Vēlāk gan arī pretinieces guva vārtus un pirmais periods noslēdzās neizšķirti - 2:2. Otrais periods aizritēja tikpat ātrā spēlē, ar daudziem pretuzbrukumiem gan vienai gan otrai komandai. Guvām divus vārtus taču vienus vārtus arī zaudējām un pirms trešā perioda atradāmies vadībā 4:3.

45.minūtē guvām piektos vārtus, taču ar to spēle mierīgāka nekļuva, jo mājinieces nepārtraukti centās atspēlēties un piecas minūtes vēlāk viņām vienus vārtus izdevās atgūt. Turpmākā spēle bija ļoti saspringta, jo pretinieces centās izlīdzināt rezultātu, daudz uzbruka, divas minūtes pirms pamatlaika beigām viņu vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, taču mums par laimi rezultātu izdevās nosargāt un izcīnīt pirmo uzvaru – 5:4.

Manuprāt, šī spēle bija vēl ātrāka kā iepriekšējā. Uzvarējām, jo labi nospēlējām aizsardzībā, pratām realizēt savas izdevības, lai gan bija vēl daudzi labu metienu. Vieta vārtos bija uzticēta otrajai vārtsardzei, kura savus pienākumus pildīja godam un spēli aizvadīja ļoti labi. Man gan pie rezultativitātes punktiem neizdevās tikt, gribētos nospēlēt labāk.

Nākamnedēļ vēl būs laba iespēja sevi pierādīt, jo paredzētas vēl divas izbraukuma spēles. Cerams, ka tajās veiksies labāk. Kopumā ar komandu esmu ļoti apmierināta, gan kā viss tiek organizēts, kā notiek treniņi, to apmeklētība, attieksme un atdeve, un tas, kā meitenes tiek nodrošinātas ar visu nepieciešamo. Komanda ir ļoti saliedēta, spēlētājas draudzīgas. Treneris vienmēr pirms spēlēm noskaņo meitenes tikai vienam mērķim - uzvarai.

Sportacentrscom piebilde: Pagājušas nedēļas nogalē Indras Beķeres pārstāvētā "Sundsvall IBF" vispirms ar 4:7 piekāpās "Skellefteå Innebandy IF", bet pēc tam ar 7:6 pārspēja "IBK Boden". Pirmajā no šīm spēlēm Indra izcēlās ar vienu vārtu guvumu.

Izmantotie resursi:
Florbola klubs "Valmiera" - Jaunumi