Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Talantīgā Ankudinova pārceļas uz Somijas Eliti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Talantīgā Ankudinova pārceļas uz Somijas Eliti
Anna Ankudinova Latvijas izlases kreklā spēlē pret ASV
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Viena no Latvijas sieviešu florbola izlases līderēm Anna Ankudinova nākamajā sezonā savus spēkus izmēģinās Somijas spēcīgākajā florbola līgā, pievienojoties "Rankat Ankat" vienībai.

16 gadus jaunā Anna Ankudinova jau ilgāku laiku sevi pieteikusi kā viena no potenciāli labākajām jaunajām Latvijas florbolistēm. Karjeru sākusi "Rīgas Lauvas" vienībā, aizvadītajā sezonā viņa pārcēlās uz "Ķekavas Bulldogs", palīdzot vienībai izcīnīt Latvijas čempionāta bronzas godalgas. Tomēr atmiņā Ankudinova palikusi ar spilgto debiju Latvijas sieviešu izlases sastāvā 2017. gada pasaules čempionātā.

Nākamajā sezonā Ankudinovu klātienē būs iespējams vērot mazāk, jo florboliste nolēmusi pārcelties uz vienu no pasaules spēcīgākajām florbola līgām – Somijas Elites līgu, pievienojoties komandai "Rankat Ankat". Komanda valsts spēcīgākajā līgā iekļuva 2016./17. gada sezonā, pašlaik gatavojoties trešajai sezonai stiprāko pulkā. Aizvadītajā sezonā komanda 18 spēlēs izcīnīja deviņas uzvaras, ar 20 punktiem ierindojoties sestajā vietā desmit komandu konkurencē.

"Manu jauno komandu varētu uzskatīt par Somijas spēcīgākās līgas vidusdaļas komandu. Nolēmu pievienoties šai vienībai tādēļ, ka man to piedāvāja kluba menedžeris. No sākuma nebija īstas pārliecības, ka vēlos uz turieni doties, bet tad, visu kārtīgi apdomājot, sapratu, ka šīs pārmaiņas būs labas manai izaugsmei. Gaidāmajā sezonā vēlos novērtēt savas spējas uz šāda fona, kā arī saprast kā trenējas un spēlē Somijā, lai saprastu ar ko florbols tur atšķiras no Latvijā spēlētā," sarunā ar Sportacentrs.com atzina Anna Ankudinova.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja