Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Blinds atgriežas vārtos, Rajeckim sāpīgs zaudējums pēcspēles metienos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Blinds atgriežas vārtos, Rajeckim sāpīgs zaudējums pēcspēles metienos
Andis Blinds
Foto: mullsjoais.se

Zviedrijas florbola Superlīgā vietu vārtos pēc ilgāka laika atgriezies Andis Blinds, sekmējot komandas uzvaru. Savukārt Šveicē dramatiskā veidā vēl vienu zaudējumu ceturtdaļfinālā piedzīvojis Jāņa Rajecka klubs.

Blinds ar pārliecinošu uzvaru atgriežas komandas vārtos
Pēc vairāku spēļu izlaišanas vietu "Mullsjo AIS" komandas vārtos Zviedrijas Superlīgā atkal ieņēmis Latvijas izlases vārtsargs Andis Blinds, kurš mača gaitā tika galā ar deviņiem no 15 pretinieku metieniem, ar ko komandai bija pietiekami, lai mājas mačā ar rezultātu 12:6 (2:1, 4:3, 6:2) pieveikt "FC Helsingborg", kuriem laukumā nedevās florbola leģenda Mika Kohonens, bet ar trim vārtu guvumiem izcēlās Daniels Jonsons, kurš sezonas pirmajā pusē sīvi cīnījās par turnīra labākā vārtu guvēja godu, bet pašlaik ievērojami atpalicis no Aleksandra Galantes Karlstroma. Izcīnītā uzvara "Mullsjo AIS" komandai regulāro sezonu ļāvusi noslēgt trešajā vietā. Tāds pats punktu skaits arī "Vaxjo IBK" komandai, kurai gan labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība, līdz ar to otrā vieta.

Rajeckim dramatiski turpinās cīņas Šveices ceturtdaļfinālā
Jāņa Rajecka pārstāvētais Šveices NLA līgas klubs pēc izcīnītas astotās vietas regulārajā sezonā, izslēgšanas cīņās aizvadīja trīs ļoti spraigus mačus pret regulārā čempionāta uzvarētājiem "SV Wiler-Ersigen". Pirmajā cīņā izdevās izcīnīt dramatisku uzvaru viesus, otrajā mačā tikpat dramatiski nācās zaudēt savā laukumā. Trešajā spēlē viesos sekoja 4:14 sagrāve, bet ceturtais mačs savā laukumā atrisinājumu nesa vien pēc pēcspēles metienu sērijas. Pēcspēles metienu sērijā vārtus gūt centās arī Rajeckis, taču pārspēt pretinieku vārtsargu neizdevās un nācās komandai zaudēt ar 5:6 (2:2, 1:1, 2:2, 0:0, 0:1), sērijā nonākot iedzinējos ar 1:3 un vēl vienu neveiksmi komanda nevar atļauties.

Višņevska un Garbare negaidīti zaudē pirmo ceturtdaļfināla maču
Šveices spēcīgākajā sieviešu florbola līgā sākušās izslēgšanas cīņas un negaidīti ar zaudējumu tajās startējis Laumas Višņevskas un Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards-Bern Burgdorf", kas savā laukumā ar rezultātu 4:5 (0:1, 2:2, 2:2) piekāpās sestajā vietā regulāro sezonu noslēgušajām "Zug United", kaut arī latviešu pārstāvētais klubs sezonu pabeidza trešajā pozīcijā, regulārajā sezonā uzvarot visās trijās savstarpējās spēlēs.

Biļinska paliek bez punktiem komandas uzvarā
Zviedrijas Superlīgā pie uzvaras izdevies tikt Luīzes Biļinskas pārstāvētajam "Karlstad IBF", kas savā laukumā ar rezultātu 7:2 (1:0, 2:1, 4:1) apsteidza tabulā zemāk esošās "Linkoping IBK" spēlētājas. Latviešu florboliste pie rezultativitātes punktiem šajā spēlē netika, bet komanda pēc izcīnītās uzvaras turnīra tabulā saglabā septīto vietu un ir skaidrs, ka zemāk pēc regulārās sezonas noslēguma viņas nebūs. Divas kārtas pirms sezonas noslēguma tikai punkts vairāk ir "Ronnby Vasteras", bet divi punkti vairāk ir piektajā vietā esošajam "Endre IF". Nākamajā mačā Biļinskas klubs sacentīsies pret trešajā vietā esošo "Taby FC IBK".

Isjominas klubs zaudē, sezonu noslēdzot trešajā vietā
Neveiksmīgi Norvēģijas Elites līgas sezonu aizvadījušas pēdējo gadu nemainīgās čempiones, Diānas Isjominas pārstāvētais "Sveiva", kas kārtu pirms čempionāta noslēguma zaudēja cerības uz čempionu titulu, bet pēdējā spēlē savā laukumā ar 3:4 (1:1, 0:2, 2:2) piedzīvoja neveiksmi pret jaunajām čempionēm "Tunet". Šī neveiksme "Sveiva" komandu atvirzīja uz trešo vietu čempionāta noslēgumā, kas ir pēdējo gadu izteikti vājākais rādītājs.

Mūsu "igauņiem" vēl viena neveiksme
Igaunijas spēcīgākajā florbola līgā nerezultatīvā spēlē zaudējumu piedzīvojis Jāņa Tolmaņa un Maksima Terehova pārstāvētais EMU SK, kas viesos ar rezultātu 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) piedzīvoja neveiksmi pret agrāk Latvijas virslīgā spēlējušo "Jogeva SK Tahe/Olivia" florbolistiem. Ne Terehovs, ne Tolmanis ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm šajā spēlē neizcēlās. Divas kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma EMU kontā ir 22 punkti, kas dod stabilu trešo vietu, bet iespējām pakāpties augstāk vai krist zemāk.