Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Isjomina zaudē pēdējā sekundē, Blinds vēl paliek rezervē

Isjomina zaudē pēdējā sekundē, Blinds vēl paliek rezervē
Diāna Isjomina
Foto: IFF Floorball

Norvēģijas sieviešu florbola čempionātā dramatisku zaudējumu spēles pēdējās sekundēs piedzīvojis Diānas Isjominas pārstāvētais klubs, bet Andim Blindam vēl netika uzticēti vārti Zviedrijas Superlīgā. Somijā pārliecinoši turpina spēlēt Arta Raituma klubs, bet Dānijā ļoti rezultatīvu maču aizvadīja Liena Krastiņa.

Isjominas klubs zaudē cīņas pēdējā sekundē
Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā zaudējumu piedzīvojis Diānas Isjominas pārstāvētais "Sveiva" klubs. Pēdējo gadu nemainīgās čempiones uzņēma "Sagene" komandu, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 3:4 (0:1, 1:1, 2:2), lai gan metienu attiecība bija 27:16 par labu "Sveiva". Jāpiezīmē, ka uzvaras vārtus "Sagene" komanda guva līdz ar spēles beigu sirēnu. Latvijas izlases uzbrucējai šajā spēlē viena rezultatīva piespēle. Piedzīvotā neveiksme liedza pārņemt vadību turnīra tabulā, kurā situācija šosezon ir ļoti saspringta, jo "Tunet" un "Sveiva" komandām ir pa 21 izcīnītajam punktam deviņos mačos, bet "Sagene" atpaliek vien par punktu. Ceturtajā vietā esošajam Līgas Garklāvas "Grei" ir 16 punkti, tiesa, viena nospēlēta cīņa vairāk. Isjomina pēdējā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet nākamo maču komanda aizvadīs 15. janvārī viesos pret "Tunet".

Raituma klubam nepārliecinoša uzvara pār pastarīšiem
Kārtējo uzvaru Somijas Elites līgā izcīnījis Arta Raituma pārstāvētais Turku TPS, kas ne bez grūtībām savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:2, 2:0, 1:0) izdevās pieveikt čempionāta vājāko komandu "M-Team". Turku komandai šī bija septītā uzvara pēdējās deviņās spēlēs, kas ļāvis nostabilizēties kopvērtējuma labāko astotniekā, pēc 15 spēļu kārtām ar 18 punktiem atrodoties sestajā vietā. Raitums spēlēja savas komandas otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu, esot laukumā pie vieniem gūtajiem un vieniem zaudētajiem vārtiem. Sezonā kopumā Latvijas izlases labākais spēlētājs aizvadītajā pasaules čempionātā joprojām ir negatīvs (-6; 12:18).

Blinds paliek rezervē, komanda zaudē papildlaikā
Pēc deviņu nezaudēto spēļu sērijas neveiksmi Zviedrijas florbola Superlīgā piedzīvojis Anda Blinda pārstāvētais "Mullsjo AIS", kas viesos ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:1) piekāpās "FC Helsingborg" komandai. Tomēr tika nopelnīts viens punkts turnīra tabulā, kas ļauj pat pakāpties uz trešo vietu čempionāta kopvērtējumā. Spēles laikā "Helsingborg" divas reizes izvirzījās vadībā, taču Latvijas izlases vārtsarga komandas biedri Isāks Rosēns (bijušais Jāņa Jansona komandas biedrs "Pixbo" rindās) un Kaspers Hedlunds spēja izlīdzināt cīņas gaitu. Tomēr papildlaika 56.sekundē viens no čempionāta rezultatīvākajiem florbolistes Daniels Jonsons ar precīzu metienu nodrošināja uzvaru savai komandai. Blindam šī bija pirmā spēle, kurā viņš tika ierakstīts spēles protokolā, taču šoreiz palika rezervē. Nākamo maču komanda aizvadīs 15. janvārī savā laukumā pret desmitajā vietā esošo "IK Sirius IBK", kuru rindās pagājušajā sezonā centās nostiprināties Juris Gribusts.

Krastiņa priekšsacīkstes noslēdz ar 3+1
Astoto uzvaru astoņās aizvadītajās spēlēs Dānijas florbola spēcīgākajā līgā izcīnījis Lienas Krastiņas pārstāvētais "AFK", kas savā laukumā pārliecinoši ar 20:2 (8:0, 6:1, 6:1) saplosīja "Herning Pirates" komandu. Latviešu florboliste šajā spēlē izcēlās ar 4 (3+1) rezultativitātes punktiem, bet sezonā kopumā viņai astoņos mačos jau 24 (16+8) punkti. Šajā nedēļas nogalē Krastiņas komandai priekšā cīņa Dānijas kausa finālā, bet februāra vidū sāksies izšķirošās cīņas par valsts čempionu titulu.

Luņins savāc sešus punktus pret Reinsonu
Dānijas florbola čempionāta 2. divīzijā lielisku spēli "SF Horsen" rindās aizvadījis Kristiāns Luņins, kurš atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot savai komandai ar 7:0 (1:0, 1:0, 5:0) sagraut Raivja Reinsona pārstāvēto "AFK-2" komandu. Luņina komanda ar 12 punktiem sešās spēlēs pašlaik ieņem otro vietu, bet Reinsona komandai septiņi punkti tikpat spēlēs, kas dod ceturto vietu turnīra tabulā.


"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.
"Warberg IC", foto: Warberg

Grāpēnai neveiksme, Krūmiņš iemet uzvarā, Polim jāturpina cīņa

Latvijas izlases florbolistiem mainīgas sekmes bijušas dažādu līmeņu izslēgšanas spēļu fāzēs. Čehijas Superlīgas pusfināla mačā zaudējumu piedzīvojusi Simona Grāpēna, bet Ralfs Polis turpat Čehijā zaudējis pirmo sēriju cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Savukārt Zviedrijā ceļu pretim Superlīgai turpina bruģēt Morics Krūmiņš.