Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Vienīgi Isjominai un Garklāvai panākums

Vienīgi Isjominai un Garklāvai panākums
Diāna Isjomina

Ne tās veiksmīgākās cīņas aizvadījuši latviešu pārstāvētie florbola klubi ārzemēs, jo kārtējo zaudējumu piedzīvojis Morics Krūmiņš, zaudējuši arī mūsu "norvēģi" un "somietes", bet Kristaps Vaičis savā priekšā ieraudzīja sarkano kartīti.

Krūmiņam neveiksme arī pret Kohonenu & Co
Somijas florbola čempionāta Elites divīzijā ceturto zaudējumu tikpat spēlēs piedzīvojis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP', kas savā laukumā ar rezultātu 6:9 (2:4, 3:1, 1:4) piedzīvoja neveiksmi pret "Happee", kuru rindas starpsezonu periodā papildinājis slavenais somu florbolists Mika Kohonens. Tieši šajā klubā viens no visu laiku labākajiem pasaules florbolistiem uzsāka savu karjeru un tieši savā dzimtajā klubā viņš ir nolēmis beigt karjeru. Spēlē pret Krūmiņa pārstāvēto vienību viņš atzīmējās ar vienu precīzu metienu, kamēr Latvijas izlases aizsargam šajā spēlē viena rezultatīva piespēle. Tāpat latvietim negatīvs lietderības koeficients (-2). Lieki piebilst, ka komanda pašlaik ieņem pēdējo vietu turnīra tabulā.

Vaiča sarkanā kartīte iegāž komandu
Vācijas spēcīgākajā florbola līgā sāpīgu 4:5 (0:0, 3:1, 1:3, 0:1) zaudējumu papildlaikā piedzīvojis Kristapa Vaiča pārstāvētais "BAT Berlin", kas neprata nosargāt iekrāto pārsvaru, pamatlaika izskaņā jau glābjoties no neveiksmes, ko papildlaikā tomēr piedzīvoja cīņā ar "Blau-Weiss 95 Schenefeld". Neveiksmīga spēle latviešu florbolistam, kurš otrajā trešdaļā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, bet trešā perioda sākumā savā priekšā ieraudzīja sarkano kartīti, saņemot spēles sodu 1. Viesu komanda radušos iespēju lieliski izmantoja, gūstot divus vārtus, tādējādi no 1:3 panākot izlīdzinājumu, drīz vien ar soda metienu arī pārņemot vadību. Berlīnieši vēl paspēja izlīdzināt rezultātu, bet pagarinājuma pirmajā minūtē tomēr uzvaru izcīnīja viesi. Pēc piecām spēļu kārtām "BAT Berlin" ar deviņiem punktiem ieņem ceturto vietu desmit komandu konkurencē.

Norvēģijā neveiksme rezultatīvā cīņā
Norvēģijas vīriešu Elites līgā astoņus vārtus izbraukuma cīņā pret "Slevik" izdevās gūt latviešu trio Mareka Belousova, Toma Kirmuža un Toma Niedres pārstāvētajam "Harstad", tomēr ar to izrādījās krietni par maz, lai tiktu pie panākuma. Tika piedzīvots diezgan smags zaudējums ar rezultātu 8:14 (0:6, 6:4, 2:5). Otro spēli pēc kārtas ne sevišķi veiksmīgi vārtos darbojās Mareks Belousovs, kurš tika galā ar 21 no 33 sāncenšu raidījumiem. Uzbrukumā Kirmužam divi vārtu guvumi un tikpat rezultatīvu piespēļu, bet Niedres rēķinā divi vārtu guvumi. Tāpat abi laukuma spēlētāji savā kontā ierakstīja divas soda minūtes.

Isjomina un Garklāva turpina perfekti
Ja Norvēģijas vīriešu Elites līgā latviešu pārstāvētais klubs spēlē mainīgām sekmēm, tad dāmu konkurencē perfekts starts padevies Diānai Isjominai un Līgai Garklāvai ar "Grei" vienību, kas trešās kārtas spēlē savā laukumā ar rezultātu 4:2 (2:2, 1:0, 1:0) tika galā ar "Sagene" vienību. Spēle aizritēja ar lielu mājinieču pārsvaru (metienu attiecība 38:14), bet pirmajā trešdaļā divreiz nācās atspēlēties. Vadībā pirmo reizi izdevās izvirzīties otrā perioda izskaņā, kad Isjomina izdarīja rezultatīvu piespēli partnerei. Trešās trešdaļas ievadā latvietes noorganizēja arī ceturto vārtu guvumu, kad no Garklāvas piespēles atzīmējās Isjomina. Diānai arī divas soda minūtes spēles pirmajā pusē, kuru laikā "Sagene" atklāja spēles rezultātu.

Latvietēm neizteiksmīga spēle Somijā
Somijas florbola spēcīgākajā sieviešu līgā zaudējumu piedzīvojis Annas Ankudinovas un Elizabetes Pavlovskas pārstāvētais "SSRA", kas viesos ar rezultātu 3:7 (0:2, 1:3, 2:2) piekāpās "EraViikingit" vienībai. Ne tā veiksmīgākā spēle arī abām Latvijas izlases spēlētājām, kuras pirmajā kārtā darbojās otrajā maiņā, katrai atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli. Šoreiz Ankudinova spēlēja trešajā maiņā, pie punktiem netiekot un spēli beidzot ar negatīvu (-3) lietderības koeficientu. Arī Pavlovska, kura spēlēja ceturtajā maiņā, pie punktiem netika, taču cīņu beidza ar pozitīvu (+1) koeficientu.


"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.
"Warberg IC", foto: Warberg

Grāpēnai neveiksme, Krūmiņš iemet uzvarā, Polim jāturpina cīņa

Latvijas izlases florbolistiem mainīgas sekmes bijušas dažādu līmeņu izslēgšanas spēļu fāzēs. Čehijas Superlīgas pusfināla mačā zaudējumu piedzīvojusi Simona Grāpēna, bet Ralfs Polis turpat Čehijā zaudējis pirmo sēriju cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Savukārt Zviedrijā ceļu pretim Superlīgai turpina bruģēt Morics Krūmiņš.