Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Višņevskas klubs netiek Superlīgā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Višņevskas klubs netiek Superlīgā
Lauma Višņevska
Foto: Florbalvitkovice.cz

Zviedrijas sieviešu Superlīgā nākamsezon tomēr nespēlēs Laumas Višņevskas šīs sezonas klubs "Stromsbro IF", kas piedzīvoja neveiksmi izšķirošajā ceturtdaļfināla spēlē.

Višņevskas klubs Superlīgai nekvalificējas
Pēc nedaudz negaidītās uzvaras pirmajā ceturtdaļfināla spēlē par iekļūšanu Zviedrijas Superlīgā, otrajā un trešajā mačā Laumas Višņevskas pārstāvētais "Stromsbro IF" nespēja konkurēt ar "Ornskoldsvik IBK". Savā laukumā latvietes pārstāvētais klubs piekāpās ar 1:7, bet izšķirošajā mačā viesos sekoja 1:9 (1:5, 0:2, 0:2) kapitulācija, kas nozīmēja neveiksmi arī visā sērijā, vienlaikus noslēdzot dalību šīs sezonas čempionātā. Pēdējā mačā Višņevska tika galā ar 24 no 33 pretinieču metieniem.

Rajecka klubam neveiksme pirmajā pārspēlē
Pārspēļu turnīru par pēdējo ceļazīmi vietas saglabāšanā Šveices spēcīgākajā līgā sācis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kas pirmajā mačā viesos neprata nosargāt iekrāto triju vārtu pārsvaru, kas noveda pie 6:7 (2:0, 4:3, 0:3, 0:1) zaudējuma papildlaikā pret "Unihockey Basel Regio". Latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, otrā perioda izskaņā tiekot pie divu minūšu noraidījuma.

Vaičis regulāro sezonu noslēdz ar zaudējumu un septīto vietu
Vācijas florbola čempionāta regulāro sezonu noslēdzis Kristaps Vaičis un viņa pārstāvētais "BAT Berlin". Pēdējā spēlē Vaiča pārstāvētais klubs viesos ar rezultātu 4:5 (0:2, 2:3, 2:0) piekāpās "Red Devils" vienībai. Latviešu florbolists šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet sezonā kopumā viņam 16 mačos 11 (10+1) rezultativitātes punkti. Komanda šosezon tika pie 16 punktiem, kas deva septīto vietu desmit komandu konkurencē. Izslēgšanas turnīram kvalificējās sešas labākās vienības.

Deginam piespēle U-21 mačā
Ja "Floorball Thurgau" vīriešu komandai neizdevās izpildīt uzdevumu iekļūt Šveices NLA līgā, tad U18 un U21 komandas turpina soļot pretim mērķa piepildīšanai. Tā, junioru komanda otrajā izslēgšanas turnīra kārtā "Floorball Thurgau" savā laukumā tikusi pie pirmā panākuma, ar rezultātu 11:8 (7:0, 1:6, 3:2) apspēlējot "Olten Zofingen". Latviešu florbolists Renāts Degins mača izskaņā asistēja komandas pēdējā vārtu guvumā. Jāpiezīmē, ka spēles liktenis tika izšķirts jau pirmajā trešdaļā, pēc kuras Turgavas klubs bija iekrājis septiņu punktu pārsvaru.

Orste pārvar pirmo izslēgšanas kārtu
Cīņu par tikšanu Somijas otrajā spēcīgākajā līgā turpina Ralfa Orstes pārstāvētais "Pelicans SB", kas viesos ar rezultātu 6:4 (0:1, 3:1, 3:2) pieveica "PoNoVo", tādējādi sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām "pelikāni" bija pārāki ar 4:1, kaut arī pirmo cīņu zaudēja. Piektajā mačā Orste spēlēja komandas trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.

Sebrim pieci vārti, Krupinskis asistē uzvaras vārtu guvumā
Nīderlandes spēcīgākajā florbola līgā pie ļoti svarīgas uzvaras viesos pret vieniem no principiālākajiem pretiniekiem "Sonics" izdevies tikt Riharda Krupinska pārstāvētajam "HSK", kas bija pārāki ar rezultātu 4:3 (2:0, 0:2, 2:1). Patīkami, ka uzvaras vārtu guvumā astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām ar rezultatīvu piespēli atzīmējās arī latviešu florbolists.

Citā mačā spilgtu sniegumu parādījis Helvijs Sebris, izceļoties ar pieciem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, tādējādi sekmējot sava "Blue Falcons" pārliecinošu 10:2 (3:0, 4:2, 3:0) uzvaru savā laukumā pār "Messed Up". Tāpat latvieša rēķinā viena rezultatīva piespēle.

Vēl vienā spēlē pirmo zaudējumu sezonā piedzīvoja Gata Gailīša pārstāvētais "UFC Utrecht", kas savā laukumā nedaudz negaidīti ar 1:6 (1:3, 0:2, 0:1) piekāpās "FB Agents". Latviešu florbolists ar rezultatīvu sniegumu šajā mačā neizcēlās.

Kraujai neveiksme pirmajā pusfinālā
Par Nīderlandes čempionāta medaļām cīnās arī Liene Krauja, kura kopā ar savām "HSK Agents" komandas biedrenēm pirmajā pusfināla spēlē viesos ar 1:4 (0:2, 0:1, 1:1) piekāpās "Hot Flames" vienībai. Mājiniecēm bija liels teritoriālais pārsvars, par ko liecināja arī izdarīto metienu attiecība (32:16). Latviešu florboliste šajā cīņā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.