Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

"Harstad" pārtrauc zaudējumu sēriju, Isjomina un Garklāva starp rezultatīvākām turnīrā

"Harstad" pārtrauc zaudējumu sēriju, Isjomina un Garklāva starp rezultatīvākām turnīrā
Līga Garklāva savas komandas spēlētāju ielenkumā
Foto: Rune Halvorsen, assiten.no

Lieliskas spēles Norvēģijas stiprākajā florbola čempionātā aizvadījušas gan mūsu dāmas Diāna Isjomina un Līga Garklāva, gan Toms Kirmužs un Linards Ščegoļevs, ar savu sniegumu sekmējot komandu uzvaras. Somijas Elitē pirmo zaudējumu piedzīvojis Morica Krūmiņa klubs, bet Šveices NLA līgā savu līdz šim labāko cīņu aizvadījusi Katrīnes Šleivas pārstāvētā vienība.

"Harstad" pārtrauc zaudējumu sēriju
Pēc vairākiem smagi piedzīvotiem zaudējumiem pie panākuma Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā ticis "Harstad" klubs ar vairākiem latviešiem ierindā. Kārtējā mačā "Harstad" savā laukumā ar rezultātu 8:7 (3:3, 2:3, 2:1, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica "NOR 92" komandu. Izlīdzinājumu "Harstad" panāca vien pēdējās sekundēs, kad savu trešo rezultatīvo piespēli mačā nopelnīja Toms Kirmužs. Tāpat uzvarētāju rindās divi vārti un viena piespēle Linardam Ščegoļevam. Toms Niedre un Roberts Līviņš palika bez punktu guvumiem, pēdējam tiekot pie divām soda minūtēm. Pēc izcīnītās uzvaras "Harstad" ar pieciem punktiem pakāpies uz septīto vietu.

Isjominai un Garklāvai rezultatīva pastaiga izbraukumā
Ļoti pārliecinošu uzvaru Norvēģijas sieviešu spēcīgākajā līgā svinējis "Grei" klubs, kas viesos ar 13:0 (2:0, 5:0, 6:0) saplosīja "Gjellerasen" vienību, tādējādi svinot trešo panākumu tikpat cīņās. "Grei" komandai bija milzīgs pārsvars cīņā, par ko liecina izdarīto metienu attiecība (47:10). Rezultatīvu spēli aizvadīja arī abas latvietes, Līgai Garklāvai atzīmējoties ar "hat-trick" un vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Diānas Isjominas rēķinā divi vārtu guvumi un tikpat piespēles. Ar maksimāli izcīnītajiem deviņiem punktiem "Grei" pašlaik atrodas trešajā pozīcijā, taču konkurentu komandas aizvadījušas lielāku spēļu skaitu. Isjomina ar 9 (6+3) punktiem ir čempionāta trešā rezultatīvākā spēlētāja, kamēr Garklāva, izlaižot sezonas pirmo spēli, iekrājusi 7 (4+3) punktus, esot sestā naskākā punktu vācēja.

Moricam Krūmiņam blāva spēle pret "naftiniekiem
Pirmo zaudējumu Somijas Elites līgā šajā sezonā piedzīvojis Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas rezultatīvā mačā ar 7:9 (3:3, 1:3, 3:3) viesos piekāpās "Oilers" vienībai. Ne tā veiksmīgākā spēle arī cēsniekam, kurš spēlēja komandas trešajā maiņā, pie punktiem netiekot, taču nopelnot divu minūšu noraidījumu un pagalam nepatīkamu lietderības koeficientu (-3). Pēc šī zaudējuma "Nokian KrP" ar deviņiem punktiem četrās spēlēs atrodas trešajā vietā. Ja iepriekšējās sezonās Krūmiņam allaž bijis viens no labākajiem lietderības koeficientiem, tad pašlaik ar -2 lietderību viņš ir vājākais sava kluba rindās.

Šleivas klubam pirmā līdzvērtīgā cīņa
Pēc piedzīvotām trim bezcerīgām sagrāvēm Šveices NLA turnīra ievadā, ceturtajā kārtā šīs līgas jaunpienācējas "SU Mendrisiotto" ceturtajā kārtā aizvadīja savu līdz šim labāko spēli, viesos ar 3:5 (1:1, 1:1, 1:3) piekāpjoties "Zug United". Ja pirmajās spēlēs allaž tika zaudēts ar desmit vai vairāk vārtu starpību, tad šoreiz vēl trešā perioda ievadā rezultāts bija neizšķirts. Līdz pirmajiem punktiem gan neizdevās aizsniegties ne klubam, ne latviešu spēlētājai, līdz ar to turnīra tabulā jāsamierinās ar pēdējo pozīciju, no kuras varēs lūkot izkļūt pēc nelielā pārtraukuma turnīrā. Nākamo maču vienība aizvadīs 26. oktobrī.

Sebris bezspēcīgs cīņā ar līdervienību
Nīderlandes florbola čempionātā smagu zaudējumu divu līdervienību cīņā piedzīvojis Helvija Sebra pārstāvētais "FB Agents", kas viesos ar 4:14 (2:4, 0:3, 2:7) piekāpās pēdējo gadu šīs valsts florbola flagmanim "UFC Utrecht". Latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, tiekot vien pie divu minūšu noraidījuma. Šosezon latvietis, kurš vien starpsezonu periodā pievienojās Amsterdamas komandai, pie punktiem nav ticis. Tikmēr "FB Agents" ar sešiem punktiem trijās spēlēs ieņem otro pozīciju.


"SV Wiler-Ersigen" dramatiskā veidā sasnieguši pusfinālu, foto: Fabrice Duc

“Wiler” uzvar septītās spēles papildlaikā, iekļūstot pusfinālā

Dramatiskā veidā Šveices spēcīgākās florbola līgas pusfinālu sasniedzis titulētais “SV Wiler-Ersigen’, kas vien ceturtdaļfināla sērijas septītās spēles papildlaikā pierādīja savu pārākumu par “Tigers Langnau”, uzvarot ar 3:2.
Epizode no "Happee" un "Classic" divcīņas, foto: Esa Jokinen

“Classic” sasniedz pusfinālu, “Happee” sezonu noslēdz

Somijas florbola čempionātā par trešo pusfinālisti kļuvusi titulētā “Classic” komanda, kas ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē viesos ar pārliecinošu 8:3 apspēlēja “Happee”, tādējādi sērijā triumfējot ar 4:2.
"Warberg IC", foto: Warberg

Grāpēnai neveiksme, Krūmiņš iemet uzvarā, Polim jāturpina cīņa

Latvijas izlases florbolistiem mainīgas sekmes bijušas dažādu līmeņu izslēgšanas spēļu fāzēs. Čehijas Superlīgas pusfināla mačā zaudējumu piedzīvojusi Simona Grāpēna, bet Ralfs Polis turpat Čehijā zaudējis pirmo sēriju cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Savukārt Zviedrijā ceļu pretim Superlīgai turpina bruģēt Morics Krūmiņš.