Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinskai divi punkti Superlīgā, Pavlovska un Ankudinova atgriežas sastāvā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskai divi punkti Superlīgā, Pavlovska un Ankudinova atgriežas sastāvā
Luīze Biļinska
Foto: Björn Sandberg

Zviedrijas sieviešu florbola Superlīgā ar rezultatīvu sniegumu atzīmējusies Luīze Biļinska, tiekot pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles. Somijas Elites līgas kluba rindās atgriezušās Elizabete Pavlovska un Anna Ankudinova, bet Diāna Isjomina guvusi vārtus Norvēģijas virslīgā.

Isjominas vārtu guvums neglābj no vēl vienas neveiksmes
Pēc lieliskā sezonas sākuma otro zaudējumu pēc kārtas Norvēģijas Elites līgā piedzīvojusi Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei", kas šoreiz viesos ar 3:4 (0:1, 0:2, 3:1) piekāpās "Sagene" komandai. Viešņas līdz pat spēles 50. minūtei nespēja tikt pie vārtu guvumiem, tobrīd atrodoties iedzinējos ar 0:3. Tad trīs minūšu laikā Isjomina ar diviem vārtu guvumiem (vienreiz pēc Garklāvas piespēles), atjaunoja spēlē intrigu, drīz vien rezultātam arī kļūstot neizšķirtam. Tomēr nepilnas piecas minūtes pirms mača beigām mājinieces guva ceturtos vārtus, kas izrādījās uzvaru nesošie.

Biļinskai vēl viena sekmīga spēle
Zviedrijas spēcīgākajā florbola līgā ar rezultatīvu sniegumu atzīmējusies Luīze Biļinska, kuras rēķinā vieni gūti vārti un viena rezultatīva piespēle. Tomēr valmierietes rezultatīvais sniegums nav palīdzējis viņas pārstāvētajam "Karlstad IBF" izbraukuma mačā pret "Jonkopings IK", kurām tika zaudēts ar rezultātu 5:7 (3:4, 0:1, 2:2). Latviete abus punktus nopelnīja pirmās trešdaļas vidū, vispirms ar rezultatīvu metienu rezultātu sadeldējot līdz 1:2, bet pēc mirkļa ļāva partnerei rezultātu līdzsvarot. Tomēr mača turpinājumā Jenčepingas komanda nodemonstrēja savu pārākumu, izcīnot trīs punktus turnīra tabulā. Tikmēr Biļinska cīņas turpinājumā nopelnīja vēl arī divu minūšu noraidījumu. Sezonas 11 aizvadītajās spēlēs Biļinska izcēlusies ar 10 (8+2) rezultativitātes punktiem.

Ankudinova un Pavlovska atgriežas sastāvā
Somijas sieviešu Elites līgā pēc ilgāka laika komandas sastāvā tika iekļautas abas latviešu leģionāres Elizabete Pavlovska, kura spēlēja otrajā aizsargu pārī un Anna Ankudinova, kura bija viena no trešās maiņas uzbrucējām. Pie rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm latvietes netika, taču viņu pārstāvētais SSRA viesos aizraujošā mačā ar rezultātu 5:3 (0:2, 3:1, 2:0) apspēlēja "Koovee", tādējādi komandai saglabājot trešo vietu turnīra tabulā.

Garbare sausā ceturto spēli pēc kārtas
Šveices spēcīgākajā florbola līgā pie panākuma izdevies tikt Evelīnas Garbares pārstāvētajam "Wizards Bern Burgdorf", kas viesos ar rezultātu 7:1 (1:0, 3:0, 3:1) apspēlēja "UHC Laupen ZH" komandu, ar katru nospēlēto spēles nogriezni palielinot savu pārsvaru. Viena no Latvijas izlases līderēm, kura sezonas ievadā demonstrēja ļoti rezultatīvu sniegumu, bez punktu guvumiem palikusi ceturto spēli pēc kārtas. Tikmēr komanda turnīra tabulā atrodas trešajā vietā, diezgan patālu atpaliekot no abām līdervienībām.

Višņevskas klubs turpina cīņu par Superlīgu
Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā vērtīgu uzvaru savā laukumā izcīnījis Laumas Višņevskas pārstāvētais "Stromsbro IF", kas ar 6:5 (2:1, 1:2, 3:2) pieveica "Akersberga IBF", tādējādi tiekot pie trim punktiem turnīra tabulā. Latvijas izlases vārtsardze Lauma Višņevska visu cīņu sargāja savas komandas vārtus, tiekot galā ar 18 no 23 sāncenšu metieniem. Savā reģionā "Stromsbro IF" joprojām atrodas trešajā vietā, bet divas labākās komandas pēc regulārā čempionāta turpinās cīņu par vietu Superlīgā.

Orstem pamatīgs zaudējums, zaudē arī Mētra
Somijas junioru Elites līgā smagu zaudējumu piedzīvojis Ralfa Orstes pārstāvētais "LaSB", kas viesos ar 2:9 (0:1, 1:3, 1:5) kapitulēja "Nokian KrP", kuru rindās joprojām nevar spēlēt no smaga savainojuma atlabstošais Klāvs Ozoliņš. Orste ierasti turpināja spēlēt savas komandas pirmajā piecniekā, šoreiz pie rezultativitātes punktiem gan netiekot. Turnīra tabulā komanda joprojām ieņem 11.vietu 12 komandu konkurencē, turpinot spēkoties par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu pulkā.

Citā mačā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis Ulvja Mētras pārstāvētais "Steelers", kas viesos ar 3:4 (2:0, 1:3, 0:1) piekāpās "Happee" vienībai, tādējādi pēc lieliskā sezonas sākuma ciešot jau trešo neveiksmi pēc kārtas. Ulvis Mētra spēlēja komandas trešajā aizsargu pārī, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Pēc vairākām neveiksmēm komanda no līderpozīcijām turnīra tabulā atkāpusies uz piekto vietu.

Jeiges komanda izcīna vienu punktu
Nelabvēlīgi ritošā spēlē pie punkta turnīra tabulā izdevies tikt Elīnas Jeiges pārstāvētajam Šveices NLB līgas klubam "UC Yverdon", kas viesos ar 2:3 (0:0, 0:2, 2:0, 0:1) piekāpās "UC Lejon Zaziwil". Nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām komanda spēja atgūties no divu vārtu deficīta, taču papildlaikā nācās zaudēt trešos vārtus un līdz ar to arī visu spēli. Neskatoties uz zaudējumu, komanda vēl tālāk attālinājusies no tabulas lejasgala, kur atradās sezonas pirmajā pusē. Pašlaik "UC Yverdon" ieņem astoto vietu desmit komandu konkurencē.

Hartmanim divi vārtu guvumi
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā sekmīgu spēli aizvadījis Emīls Hartmanis, atzīmējoties ar diviem precīziem metieniem, tādējādi sekmējot sava PSS kluba otro uzvaru pēc kārtas. Šoreiz Porvo komandas spēlētāji viesos ar rezultātu 7:6 (2:2, 4:2, 1:2) tika pieveikti "SBS Kings" komandas spēlētāji. Spēles vidū Hartmanis ar precīzu metienu panāca 4:3 savas komandas labā, bet piecas minūtes pirms cīņas beigām talsinieks guva spēles uzvaras vārtus, tobrīd panākot 7:5. Atlikušajā laikā mājinieki spēja atgūt tikai vienus vārtus.

Liepiņa trīs vārtu guvumi sekmē uzvaru
Norvēģijas florbola čempionāta 2.divīzijā pie panākuma ticis latviešu pārstāvētais "Fjellkameratene IL", kas viesos ar 7:2 (0:0, 4:1, 3:1) apspēlēja "Ny-Krohnborg IL" – klubu, kurā agrāk arī spēlējuši vairāki latvieši. Šoreiz uzvarētāju sastāvā laukumā devās vien vārtsargs Mārtiņš Holšteins, kurš pārliecinoši darbojās vārtos un laukuma spēlētājs Dāvis Liepiņš, kurš ar trim vārtu guvumiem sekmēja komandas panākumu. Pēc izcīnītās uzvaras komanda atrodas trešajā vietā septiņu komandu konkurencē.

Kazenko debitē Igaunijas čempionātā
Igaunijas U17 jauniešu čempionātā pirmās cīņas aizvadījis vārtsargs Niks Kazenko, kurš pievienojies "EMU SK" komandai. Debijas spēlē latvieša pārstāvētā komanda ar rezultātu 5:7 (2:2, 2:3, 1:2) piekāpās "Sparta Team Automaailm" komandai. Latviešu vārtsargs spēlēja 41 minūti un 13 sekundes, uz pašām spēles beigām tiekot nomainītam. Pa viņa sargātajiem vārtiem kopumā tika izpildīti 18 metieni, no kuriem neitralizēt izdevās 11. Pēc nelielas atpūtas EMU devās laukumā vēlreiz, lai sacenstos ar "Viskoosa SK" komandu, kuru izdevās pārliecinoši apspēlēt ar 15:5 (5:1, 5:2, 5:2). Šoreiz Kazenko sargāja komandas vārtus pirmajā trešdaļā, atvairot septiņus no astoņiem pretinieku raidījumiem, tālāk vietu vārtos dodot kolēģim.