Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Atzīmējas Trekše, Jansons, Ragovskis un "norvēģi"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Atzīmējas Trekše, Jansons, Ragovskis un "norvēģi"
Pēteris Trekše (#19)

Somijas Elites līgā otro spēli pēc kārtas ar rezultatīvu sniegumu atzīmējies Jānis Ragovskis, bet līmeni zemāk ierasti rezultatīvi darbojas Klāvs Jansons un Pēteris Trekše. Tikmēr norvēģu virslīgā ierasti rezultatīvs bijis Linards Ščegoļevs, savukārt Šveices junioros teicami turpina spēlēt Elīna Jeige.

Vārtus gūst gan Trekše, gan Jansons
Somijas florbola čempionāta otrajā spēcīgākajā līgā otro neveiksmi pēc kārtas piedzīvojis Klāva Jansona un Pētera Trekšes pārstāvētais "Koovee", kas šoreiz savā laukumā ar rezultātu 4:5 (2:2, 2:0, 0:2, 0:1) papildlaikā piekāpās "Rangers" komandai, kaut gan mača lielāko daļu atradās vadībā. Izlīdzinājumu viesi panāca pamatlaika pēdējā minūtē, bet uzvaru izcīnīja trīs sekundes pirms papildlaika beigām. Jansons tradicionāli spēlēja pirmajā maiņā, tiekot pie diviem vārtu guvumiem un pozitīva (+2) lietderības koeficienta. Tikmēr Trekše šoreiz bija atvirzīts uz otro maiņu, izceļoties ar vienu precīzu metienu vairākumā, kā arī nopelnot negatīvu (-1) lietderību.

Ragovskis rezultatīvs otro maču pēc kārtas
Tikmēr Somijas spēcīgākajā līgā otro cīņu pēc kārtas ar rezultatīvu spēli izcēlies Jānis Ragovskis, kurš izdarīja precīzu piespēli un noslēdza cīņu ar pozitīvu (+2) lietderības koeficientu mačā, kurā viņa un Ralfa Orstes pārstāvētais LaSB viesos ar rezultātu 6:4 (3:1, 1:2, 2:1) izdevās pieveikt Ulvija Mētras pārstāvēto "Steelers". Orste un Mētra savās komandās bija pieteikti ceturtajos virknējumos, ar ierakstiem protokolā neizceļoties.

Arī ar pieciem Ščegoļeva punktiem izrādās par maz
Vēl vienu zaudējumu Norvēģijas virslīgas čempionātā piedzīvojis "Harstad" ar četriem Latvijas florbolistiem sastāvā. Kārtējā mačā "Harstad" savā laukumā ar rezultātu 8:13 (2:2, 3:6, 3:5) rezultatīvā mačā piekāpās "Sarpsborg" vienībai. Linards Ščegoļevs zaudētāju rindās atzīmējās ar diviem precīziem metieniem un trim piespēlēm. Robertam Līviņam vārti un rezultatīva piespēle, Toms Kirmužs tika pie viena rezultatīva metiena, bet Toms Niedre atzīmējās ar vienu piespēli.

Jeige sekmē vēl vienu uzvaru
Šveices U-21 čempionātā diametrāli pretējas sekmes šosezon uzrāda "Skorpion Emmental Zollbruck" vienība, kas ar latviešu vārtsardzi pārsvarā izcīna uzvaras, bet spēlēs, kurās Elīna Jeige nesargā komandas cietoksni, uzvaras krājas krietni retāk. Kārtējā mačā Jeige devās vārtos un "Skorpions" savā laukumā ar rezultātu 4:3 (2:0, 0:2, 1:1, 1:0) papildlaikā pieveica "Unihockey Basel Regio" vienību. Spēles lielāko daļu "Skorpions" atradās vadībā, taču izlīdzinājumu viešņas panāca četras minūtes pirms pamatlaika beigām, turklāt paveicot to skaitliskajā mazākumā. Pēc izcīnītās uzvaras "Skorpions" pakāpās uz astoto vietu turnīra tabulā. Vienībai tā bija ceturtā uzvara 13 spēlēs un trīs no tām izcīnītas ar Jeigi vārtos.

Hartmaņa klubs pārtrauc zaudējumu sēriju
Pēc sešu zaudēto spēļu sērijas pie panākuma Somijas 2.divīzijā izdevies tikt Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas viesos pārliecinoši ar 9:4 (4:1, 1:2, 4:1) tika galā ar HIFK vienību. Talsu florbola audzēknis šajā spēlē gan palika ārpus pieteikuma. Jāpiezīmē, ka HIFK komanda atrodas divīzijas pēdējā pozīcijā, kamēr PSS joprojām atrodas astotajā vietā desmit komandu konkurencē.