Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kirmuža četri vārtu guvumi neļauj pārtraukt zaudējumu sēriju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kirmuža četri vārtu guvumi neļauj pārtraukt zaudējumu sēriju
Toms Kirmužs

Lielisku individuālo spēli Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā aizvadījis Toms Kirmužs, atzīmējoties ar četriem precīziem metieniem. Tikmēr Somijas Elites līgā vēl viena rezultatīva spēle padevusies Moricam Krūmiņam. Čempionāts atsācies arī Dānijā, kur vārtus guvusi Liena Krastiņa.

Krūmiņam divi punkti uzvarā

Somijas florbola spēcīgākajā līgā lieliski turpina spēlēt Morica Krūmiņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas tikusi pie sestās uzvaras pēdējos sešos mačos. Kārtējā spēlē vieni no čempionāta līderiem savās mājās ar rezultātu 11:2 (1:1, 5:0, 5:1) apspēlēja līgas jaunpienācējus JYMY. Krūmiņš spēlēja komandas pirmajā maiņā, asistējot komandas biedram astotajā vārtu guvumā, bet 23 sekundes pirms mača beigām iemeta spēles pēdējos vārtus. Tāpat latvietim lielisks lietderības koeficients (+6). Šīs sezonas desmit spēlēs Krūmiņš izcēlies ar 8 (7+1) rezultativitātes punktiem.

Ragovskim sliktākais koeficients komandā

Pēc ieilgušās zaudējumu sērijas pie panākuma Somijas F-līga turnīrā izdevies tikt Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētajam LaSB, kas viesos ar rezultātu 9:7 (1:4, 3:1, 5:2) pieveica OLS florbolistus, spējot lauzt neveiksmīgo cīņas gaitu. Abi latviešu florbolisti spēlēja trešajā aizsargu pārī, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Ralfs spēli noslēdza ar negatīvu (-1) lietderības koeficientu, bet Jānim bija sliktākā lietderība (-3) komandā.

Biļinskas komanda turpina zaudēt

Zviedrijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais "Karlstad IBF", kas viesos ar rezultātu 3:6 (0:1, 1:2, 2:3) piekāpās slavenajam "KAIS Mora IF" klubam. Latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Pēc šī zaudējuma "Karlstad IBF" vienība atkāpusies uz 13. vietu turnīra tabulā, apsteidzot tikai vienu komandu, līdz ar to sezonas turpinājumā gaidāma spraiga cīņa par vietas saglabāšanu spēcīgāko pulkā.

"Harstad" neizdodas pārtraukt zaudējumu sēriju

Piekto spēli pēc kārtas ar zaudējumu nācies samierināties Norvēģijas virslīgas klubam "Harstad" ar pieciem latviešiem ierindā. Šoreiz savā laukumā līdzīgā cīņā "Harstad" ar 6:7 (2:2, 3:2, 1:3) piekāpās "Sandnes" vienībai. Zaudētājiem nelīdzēja arī Toma Kirmuža lieliskā spēle, kurš guva četrus vārtus. Roberts Līviņš izdarīja rezultatīvu piespēli, kamēr Kaspars Grundšteins un Toms Niedre palika bez punktiem, pēdējam nopelnot divas soda minūtes. Tikmēr Roberts Trepšs tika galā ar 33 no 40 pretinieku metieniem. Turnīra tabulā latviešu pārstāvētā vienība ar pieciem punktiem ieņem desmito vietu 11 komandu konkurencē.

Krastiņa atgriežas ar vārtu guvumu

Pēc teju mēneša ilga pārtraukuma atsākušās cīņas Dānijas sieviešu florbola virslīgā un ar panākumu apritē atgriezies Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas ar rezultātu 13:3 (3:1, 7:1, 3:1) pārliecinoši tika galā ar "Herning Pirates". Latviešu florboliste šajā spēlē atzīmējās ar vienu precīzu metienu. Kopumā viņai tas bija piektais vārtu guvums šīs sezonas astoņās spēlēs.