Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekšem piespēle, Garklāva spēles labākā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekšem piespēle, Garklāva spēles labākā
Līga Garklāva
Foto: innebandyavisen.no

Norvēģijas sieviešu florbola čempionātā mača vērtīgākās spēlētājas balva nonākusi Līgas Garklāvas rokās. Tikmēr Somijā mainīgām sekmēm cīnījušies Ralfa Orstes, Jāņa Ragovska un Pētera Trekšes klubi, pēdējam tiekot pie piespēles. Vācijā un Šveicē ārpus spēles pieteikumiem palikuši Kristaps Vaičis un Elīna Jeige.

Garklāva saņem MVP balvu komandas pirmajā uzvarā

Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā pie pirmās uzvaras sezonā izdevies tikt Līgas Garklāvas "Gjellerasen" vienībai, kas savās mājās līdzīgā cīņā ar rezultātu 4:3 (1:1, 3:1, 0:1) pieveica "Sveiva". Latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem mačā neizcēlās, taču saņēma balvu kā savas komandas labākā spēlētāja. Pēc izcīnītās uzvaras "Glellerasen" ar trim punktiem pakāpās uz ceturto vietu sešu komandu konkurencē, bet 10. oktobrī aizvadīs svarīgu maču pret vietu augstāk esošo BMIL.

Ragovskim noraidījums sāpīgā zaudējumā

Pirmo neveiksmi Somijas florbola stiprākajā līgā šajā sezonā piedzīvojis Jāņa Ragovska un Ralfa Orstes pārstāvētais LASB, kas viesos ar rezultātu 5:6 (2:3, 2:0, 1:2, 0:1) papildlaikā zaudēja "Happee" vienībai. Spēles sākumā nonākuši iedzinējos, LASB spēja atspēlēties un mača otro pusi pārsvarā atradās vadībā, taču piecas minūtes pirms pamatlaika beigām savulaik par pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju atzītais Peters Kotilainens panāca izlīdzinājumu, bet papildlaika pēdējā minūtē "Happee" guva arī uzvaras vārtus. Ragovskis spēlēja trešajā maiņā, ar punktiem neizceļoties, otrā perioda otrajā pusē tiekot pie divu minūšu noraidījuma. Tāpat Ragovskim pozitīvs (+1) lietderības koeficients. Orste arī šajā spēlē palika rezervē.

Trekšem piespēle pārliecinošā uzvarā

Pie vieglas uzvaras Somijas pēc spēka otrajā stiprākajā līgā izdevies tikt Pētera Trekšes pārstāvētajam "Koovee", kas savās mājās ar rezultātu 8:1 (0:1, 2:0, 6:0) sagrāva "Josba", lai gan pirmo periodu nācās noslēgt esot iedzinējos. Otrajā periodā bija nospēlētas vien 17 sekundes, kad no Trekšes piespēles Jere Oksanens panāca izlīdzinājumu un turpinājums jau bija "Koovee" zīmē. Cēsnieks, kurš bijis rezultatīvs visās sezonas spēlēs, šoreiz atzīmējās ar vienu piespēli un neitrālu lietderības koeficientu, bet sezonas četros mačos iekrājis 4 (1+3) punktus. Tabulā "Koovee" ar septiņiem punktiem četrās spēlēs pašlaik atrodas septītajā vietā, komandai aizvadot ļoti dažādu spēļu skaitu. Nākamo maču "Koovee" aizvadīs 11. oktobrī, kad sacentīsies ar trešajā vietā esošo "FBC Turku".

Spēlējot bez Vaiča, "raķetes" varonīgi cīnās pret līderiem

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā ārpus spēles pieteikuma bija palicis pieredzējušais Kristaps Vaičis mačā, kurā viņa pārstāvētais "Berlin Rockets" savā laukumā ar rezultātu 5:7 (2:4, 0:0, 3:3) piekāpās turnīra tabulas līdervienībai "MFBC Leipzig". Komandai tā bija piektā neveiksme tikpat spēlēs, kas ar vienu punktu ļauj ieņemt desmito vietu 12 komandu konkurencē. Tikmēr viņu pēdējie pretinieki savākuši maksimālo punktu summu, atrodoties tabulas galvgalī. Līdz nākamajam mačam berlīniešiem jāgaida līdz 24. oktobrim, kad atsāksies Vācijas 1.Bundeslīga.

Jeige ārpus pieteikuma, komanda uzvar

Vienu maču izlaidušas, ņemot vērā pretinieču komandas vairāku spēlētāju saslimšanu ar Covid-19, Elīnas Jeiges pārstāvētais Šveices NLA līgas klubs "Skorpion Emmental Zollbruck" devās laukumā atkal, lai sacenstos ar "Zug United". Mačā pret turnīra tabulas kaimiņienēm "skorpiones" izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 8:2 (2:1, 4:1, 2:0), latviešu florbola vārtsardzei gan paliekot ārpus spēles pieteikuma. Turnīra tabulā "Skorpion Emmentall Zollbruck" vienība ar vidēji 2.0 punktiem saglabā trešo vietu, atpaliekot vien no "piranha chur" un "Kloten-Dietlikon Jets", ar kurām jāspēlē nākamajā kārtā.